Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po třetím díle nebylo co očekávat, ale pořád žila naděje, že to vezme do rukou Jaume Balagueró a dočkáme se nějaké změny. To se bohužel nestalo a v průměrné zombie podívané není o co stát. Pár dobrých nápadů najdeme, jako jsou třeba například opice, takže oproti předchozímu dílu je lehké zlepšení. Jenže k čemu je nějaké zlepšení, když první dva díly nasadily laťku hodně vysoko? K ničemu! Jsem akorát tedy zvědavý, jestli se dočkáme dalšího pokračování nebo tohle byla konečná, ve kterou upřímně i pevně doufám .. 5/10 = 50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Reportérku Angelu Vidal zachráni z domu množstva nainfikovaných ľudí skupinka vycvičených vojakov. Tí ju následne odvážajú do útrob obrovského tankeru. Nikto z cestujúcich vrátane lekárov či ochranky však netuší, že mladá žena už dávno nie je tým čím bývalá. Vďaka krátkej úvodnej scéne štvorka ľahko nadväzuje na prvé dva príbehy. Čo sa zombie subžánru týka, niet sa na čo sťažovať. Akonáhle sa na scéne objavuje prvý krvilačný "zmrd", nejeden milovník hororu si príde na svoje. Masky v kombinácii s gore sú proste na parádu! Niet pochýb o tom, že sa z pohľadu týchto prvkov jedná o kvalitatívny nad priemer. Ďalej musím vyzdvihnúť pomerne rýchly spád vďaka ktorému sa divák nenudí. Bohužiaľ, atmosféru ako pri prvých dvoch častiach sa nastoliť nepodarilo (no to snáď ani nikto nemôže očakávať). Záver síce len s malým prekvapením, bez neočakávaného rozuzlenie, no zato s jasným posolstvom - nežerte ryby! - 65%. ()

Reklama

Jindros 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších filmových zklamání ever. Na to, že Balagueró natočí slabší pokračování než Plaza, bych si nevsadil ani pětník. Ale stalo se. Když před lety oznámili podtitulek "Apocalypse", čekal jsem, že se Jaume v rámci možností rozmáchne a rozšíří nákazu do celého světa. Ale nestalo se. Navíc zoufale nevyužil Manuelu, mou oblíbenkyni z prvních dvou dílů. Prostor místo ní dostávají další postavy, které nestojí za nic, nerdovský fanboy mě pak vyloženě sral. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Nehodlám tu soupeřit o nejvíc kokotskej komentář. Na to jsou tu jiní kadeti. Stačí když napíšu, že je to ten nejzbytečnější díl z té nejzbytečnější hororové série všech dob ok? Jednička se ještě dala přežít, dvojka, trojka už úplně mimo a kterej vocas může zafinancovat aby se natočila i čtyřka?! Nemám slov.5% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

První REC, to je dnes už taková legenda (zaslouženě), dvojku (všeobecně chválenou) jsem nějak nepobral, trojku (aspoň prozatím) rovnou přeskočil, no a čtyřka... koukněme se na to, jaké příjemné překvapení se nám tu vylouplo. Zahodit všechny připomínky k ději (protože ten je... no, spíš ten není :-) a bavit se u horůrku, ze kterého adrenalin cáká víc než krev z hlavy nakaženého (btw asi nejlepší scéna z celýho filmu, kterak mu tam tu hlavu tak krásně rozjebali- lovely :-). Ono vůbec je čtvrté REC po technické stránce hódně vydařené, tím myslím hlavně hudbu, kameru a celkové vizuální vyznění- moc pěkně se na to kouká. A Ángela Vidal je novodobou španělskou Ripleyovou :-) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 3,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • První díl série, který nebyl vůbec natočen metodou "found footage". Pouze začátek předchozího dílu REC 3: Počátek (2012) byl natočen jako "found footage". (Fritaaa)
  • Natáčanie filmu trvalo 8 mesiacov, strih 3 mesiace. (Crybaby)

Reklama

Reklama