Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (250)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mimořádně odpudivá Melissa George navlečená v SEKSY pitkáčích, které jemně podkreslují její otylá, celulutická stehna a tričku, jenž nechává opulentně vyniknout její povislé trojky profesionální dojnice, se na Prachovské skály rozhodně nebojí. Sice obtěžkána horolezeckým vybavením trochu funí do kopce, nicméně aspoň ji mají ti dva bezskrupulózní zloduchové, drápající se za ní ve vycházkových mokasínech značky Salamader, šanci dohnat, ať je trochu veselo. Chytrolíni jsou to ale náramní. Ten fikaný nápad, zakopávat si unesené srbské holčičky v nějaké vysokohorské prdeli sto kiláků od civilizace, se musel vylíhnout v hlavě opravdového müslitele. Tak příště než mě vezmou do věží, postarám se, aby byl můj balónek řádně zelený a budu to třeba snášet líp. Ještěže aspoň na konci štěkne Karel. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemám rád výšky a tak šílence, kteří spoléhají na kus ohnutého železa (je mi jedno že je třeba z ultrapevné kosmické slitiny) vyklajícího se ve škvíře kdesi ve zvětralém šutru s kilákem kolmé stěny pod sebou považuji za naprosté cvoky. Věřím, že adrenalin ucpává cévy a věřím, že nahoře je krásný výhled a ty fotky tam asi vypadají hezky (pokud tam není -30 a vichřice). Z toho úvodu se mi fakt udělalo skoro blbě. Naštěstí pro mne - tenhle film o lezení po horách není, je to jen ústřední kulisa k příběhu. Ve chvíli kdy horolezci najdou z jehličí trčící rouru a posléze i holčičku jsem si říkal že tohle už jsem jednou viděl. Následná logická naháněčka po skalách a lesích divoké a neobydlené části Skotska mne v tom jen utvrdila a já si vzpomněl na film V temném lese (2006) s Gary Oldmanem. Přiznám se, že díky tomu ačkoliv to bylo svižné jsem už nic moc nečekal. Karel Roden se ve filmu víceméně jen mihne, ale účastí potěšil !!!. Závěr ve vesnici s lidovou veselicí jsem už také někdy viděl. Výstřely skryté do slav ohňostroje, souboj posledního klaďase s posledním záporákem... Trochu to pozvedl konec v lese s milým tatínkem unesené holčičky :-). Já dávám tři skoby. * * * ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

A tak slibně to začínalo.. Velmi rozdílné pasáže sráží tuhle na první pohled sympatickou thrillerovou záležitost do propadliště filmových dějin. Jedna desetiminutovka totiž překvapí slušnou filmařinou, u další jako by za kameru stoupnul nějaký amatér a nechal herce mezi sebou říkat solidně hloupé dialogy a spolehlivě dal zapomenout na předešlé divácké nadšení. Další desetiminutovka je pak zase úplně jiná. Z hor se navíc (bohužel) dostaneme do právě oslavujícího městečka, kde tempo a napětí začíná neuvěřitelně drhnout. Nevadí mi jednoduché (zato účelné) zápletky, jenže poměrně solidní herci (včetně půvabné Melissy George), nádherné exteriéry a střídání adrenalinových a brutálnějších pasáží ne vždy dělají ten pořádný zážitek. Spíš zklamání, takže se víc hodí ** až ***.. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V takových těch logických záležitostech a technikáliích (odkud, kam, jak) je to sice klasicky akčně lobotomické, ale jinak je to překvapivě napínavý thriller, který se neustále snaží diváka znejisťovat a překvapovat. Díky tomu film funguje, drží tempo, neupadá do monotónnosti a nakonec celý ten zvláštní slepenec vybalancuje poměrně důstojně. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Při hledání vhodných lokací pro film bratři Gilbeyové použili při lezení kameru připevněnou na hlavě. Tato videa je možné vidět na konci filmu. (Kritiq)
  • Takmer celý film bol natočený na území Škótskej vysočiny, na severe Veľkej Británie. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu sú A Lonely Place to Die - Todesfalle Highlands, The Grave at Angel's Peak či The Long Weekend. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno