Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 1

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (209)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jak začít? asi takto. První univerzální voják je dnes už kultovním akčním filmem. Myslím, že je tak nějak všeobecné v podvědomí i diváků, které třeba akční žánr nebere. 2ka je spíš blbina pro děti. Oživení projektu UV z roku 2009 a tedy třetí díl s JCVD dobrovolně opouští jakékoliv ambice. Tedy až na jednu. Natočit něco pro ty nejskalnější fans. Luc Deveraux a Dolph byli jediným pojítkem k prvnímu filmu. A podle mého názoru se to povedlo. Sice to nestačilo ani na béčkové vody, ale v těch céčkových 3ka plavala velmi zdatně. Máme tu další počin cílený nejspíš na stejnou skupinu, ale přesto úplně jiný. Tvůrci se do série pokusili přivést jiné žánry, které místy sahají až k hororu. Jenže tu tísnivou atmosféru, kterou to asi mělo vyzařovat, se na mě přenést nepovedlo. Proto některé záběry působili dosti nudně a dlouze. Stejný problém má podle mě celý film. Především první půlka je utahaná a celkově to mělo klidně 20 minut ubrat. Naopak pochválím litry umělé krve, protože k zabarvení filmu se hodila. Pokud mluvím o UV 4ce jako Céčku budu ho tak i hodnotit. 75 procent dávám za hodně dobrý céčko, film pro fanoušky a místy pořádnej masakr. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak sme sa dockali a konecne vznikol dalsi nadpriemerny diel tejto serie. Budu s nim fanusikovia serie spokojny? Tazko povedat, pretoze to ma jeden velky hacik. Tvorcovia sa rozhodli, ze natocia diel, ktory je stylom a dokonca aj zanrom uplne inde ako predchadzajuce diely. To je vec, ktoru vela divakov nerozdycha a film odstreli ako sracku. Ja sam som s tym mal v urcitych aspektoch problem. Napriklad v mnohych scenach v ktorych Scott "najväcsi martial arts borec sucasnosti" Adkins chodi vystrasene po miestnosti jak nejaka kozata pipina z druhotriednych hororov a snazi sa zistit, co sa deje. Pocas tych scen som si hovoril, ze na takyto film je ho skoda. V tomto smere boli Van Damme, Lundgren a Arlovski lepsie pouzity a pocas ich cameo vystupoch sa rovno mydlili hlava nehlava. Choreografia bitiek je kvalitna. Larnell Stovall neklamal a jednoznacne sa jedna o film s najlepsimi bitkami z USA produkcie tohto roku. Napriek Adkinsovej ucasti od toho ale necakajte dalsi Undisputed. Nejake akrobaticke kusky predvedie, ale nie je ich vela. Bitky su skôr zamerane na brutalitu. Ich velkym plusom je perfektna prehladnost. Ja som si najviac uzil bitku Adkins vs. Arlovski. Zato najmenej sa mi pacila bitka Adkins vs. Van Damme v ktorej Hyams znova pouziva na môj vkus nadbytok spomalovaciek a zrychlovaciek, ktorych vysledny mix mi nesedi. Keby ich castejsie prelozil scenami v normalnej rychlosti, tak by to podla mna pôsobilo lepsie a aj udernejsie. Napriklad presne ako to urobil v skvele natocenej bitke Adkins vs. Arlovski. Trochu som sa rozpisal o bitkach, lenze na nich film nestoji. Poriadneho nasupu sa dockame az v poslednej tretine. Dovtedy sa Hyams rozhodol vysporiadat s nizkym rozpoctom hororovym psycho spôsobom v ktorom davkuje informacie neskutocne skúpo a pomaly nas cez postavu Scotta Adkinsa zoznamuje s tym, co sa vlastne deje. Dost dlho mi to k spokojnosti stacilo a vychutnaval som si skvelu technicku stranku filmu. Hlavne praca zo zvukom je fantasticka. Kamera je tiez spickova a ani prostredie nakoniec nepôsobi tak otrasne ako v traileroch. Po tejto stranke by film kludne mohol ist do kin. Lenze niekde v polovici mi to prestalo stacit, pretoze Adkinsova postava ma nezaujala a zacalo mi byt ukradnute ako sa to skonci. V poslednej tretine potom sice nastupili bitky, ktore ma vytrhli z letargie, ale vysledny dojem to uz nenapravilo. Vysledok je neskutocne netradicny a lepsi ako som cakal, ale druhykrat si to uz nepozriem, lebo skvela technicka stranka alebo spickove bitky bez emocionalnej zainteresovanosti ma nudia. A rada pre ostatnych. Dajte si pozor na to, co vas caka. Rozhodne to nie je tradicny akcny film. 6/10. Vdaka mojej zalube v dabingu som to videl druhykrat a ked uz som vedel do coho idem, tak mi nevadilo, ze som nedostal klasicke pokracovanie mojej oblubenej serie, ale tak trochu experimentalny film. Najdôlezitejsie je, ze je to kvalitny experiment. A CZ dabing sa tiez vydaril. 8/10. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak to bolo fakt niečo! Johny si napozeral pár ačkových akčniakov, niekoľko áčkových hororov a natočil takmeráčkovú zábavu. A to aj vďaka tomu, že sa vykašľal na tatkovu výpomoc (i keď spolu celkom zvládli tretieho, po správnosti piateho Univerzála). Van Dammov producent Moshe Diamant zrejme čo to zarobil na UNIVERZÁLNOM VOJAKOVI: ZNOVUZRODENIE a tak máte pocit, že sledujete hollywoodsky akčný triler (veľmi odlišný od predošlého UV), občas podobný AGENTOVI BEZ MINULOSTI. Dokonca je tam kopa psychologických scén (ktoré síce spomaľujú tempo, ale určite ich nemôžem odpísať). Celkovo je film skvelo gradovaný - pomaly pribúda počet i kvalita bitiek, stúpa množstvo zbraní a nepriateľov. A režisér stále znovu potvrdzuje, že presne vie, čo robí. Dolph už v predošlom filme mal skvelý štek, tu je ešte výraznejší (jeho fight je vrchol filmu), Van Damme je tu skôr ako tajomná eminencia niekde na pozadí (ale s mačetou to vie). Keď je Adkins oholený, stále viac mi pripomína Bena Afflecka, ale konečne ukázal, že je prudko použiteľný i v hlavnej úlohe. Treba povedať aj to, že bieloruský pitbull Arlovski je tu len ako vedľajšia postava a jeho výstupy "len" oživujú tempo. Netradičná bojovka, ktorá prekročila tieň žánru a bavila ma (kvalitou, nie humorom) omnoho viac ako iná pocta hrdinom osemdesiatych a deväťdesiatych rokov, EXPENDABLES 2... ()

RelaxMan odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem první dílu a to co se odehrává v této čtyřce je pro mě nepochopitelné. Celá série se ubrala velmi špatným směrem, což mě neskutečně štve. Boje nejsou zas tak špatné, jen kdyby to všechno dávalo nějaký smysl a mělo to aspoň trošku atmosféru prvního dílu. Film má tolik chyb, že ho prostě musím zařadit do kategorie odpadů. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden si až říká, kde má ta žumpa akčních hvězd osmdesátých let dno. Bulharské blockbustery rozhodně zdaleka nejsou tím místem, kam až se dá klesnout. A tak si WCJD s chutí střihnul strýčka Festera v Hyamsově rodině, kde společně s Ádou už po kolikáte neúspěšně hrají onu populární hru "Wake the dead". Tato Univerzální sračka, ještě umocněna hnisavým abscesem všech nehereckých svazů, baletním mistrem panem Adkinsem, jen dokazuje, že co je mrtvé, má zůstat pohřbeno! A tak jediné pozitivum spatřuji v tom, že mladej Korbič dal konečně na radu svého ošetřovatele a začal brát ty IQ stimulanty. Einsteina to z něj sice neudělá, avšak bude li pylný a othodlaný, mohl by se v brzké době dostat minimálně před průměrného foxteriéra. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Snímek je se stopáží 114 minut nejdelším filmem celé série. (JohnSmith)
  • Keď John (Scott Adkins) sedí v chatke, má ranu na krku a krv mu steká po hrudníku až mu zakrvaví biele tielko, ale keď sa postaví, aby podal dievčaťu kľúče, tak je jeho tielko spredu čisté. (ČSFD)

Reklama

Reklama