Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 2

VOD (1)

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (209)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Hyams je břídil. Natočit akční film způsobem, že si chci nudou rvát vlasy z hlavy, budiž vskutku barbarství. Naprosto nevhodně volené tempo neakčních pasáží plné nicneříkajících zpomalovaček, neuroticky blikající scény, téměř úplné odcizení od původního konceptu a děje série, chabé využití původních postav potažmo herců, opětovná ultra lacinost ex- a interiérů. Angažování Adkinse do hlavní role se mohla zdát jako skvělá volba, leč Encyklopedie nebeských kopů a akrobatických fines zůstala v podstatě zavřená. Jedno odkopnuté salto vzad, jedna! otočka, pár obloukových kopů, jeden strh a končíme. Choreografie tentokráte není tím esem, které by režisér mohl vysypal z rukávu jako největší trumf, Stovall se nepochopitelně držel při zemi a Adkinse krotil stahovacím obojkem. Proč?? To ví snad jen on sám. Mohlo to být stokrát nápaditější, promakanější, vždy si vybavím, co se Scottem dokáže Florentine. Né že by bitky byly úplně špatné, ale byly mi naprosto ukradené. Postavy se řežou a neustále vstávají ze země jakoby se nic nestalo, bodají do sebe noži, mačetami, ale pro mě v podstatě bez jakéhokoliv zájmu. Proč nemají univerzální vojáci alespoň uniformy?? Arlovski je normální instalatér v montérkách, co to je jako?!? Tenhle film (ehm, film) parazituje na sérii Univerzální voják odporně jako klíště do poslední kapky krve. Další díl už ne, prosím! Strašně nerad bych vytahoval z hodnocení odpad! Ale čtyřka k tomu daleko neměla. Jenom několik momentů (procházení podzemí a oddělávání soupeřů v jednom záběru) to drží na jedné hvězdě. Vyjádřeno v číslech: 11,5 mega hoven, měsíce zbytečných odkladů a 105 minut ukázkové nudy, která mi zkazila celý páteční večer. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To zírám, jakým směrem a kam až se devadesátkově béčková story o univerzálních vojácích posunula. A náhodou tenhle díl považuju za nejlepší z celé tetralogie. Na rozdíl od zastaralé (i když stále skvělé) jedničky, trapně rádoby komediální a odlehčené dvojky, nebo bulharsky retardované trojky, je tohle pokračování plnotučné akční béčkové scífko jak se patří. Klonování, implantace vzpomínek, spousta parádní akce se zbraněmi všeho druhu. Samozřejmě mě potěšil v opět skvělé vedlejšce Dolfi, i běloruský bijec Andrej, ale hlavní housle hraje Scott Adkins, žeru třeba ty jeho efektní triky, kterak vyskočí, omotá se chlápkovi nohama okolo krku a sroluje ho na zem. Naopak největší opruz jsou dvě scény na začátku s mimořádně odporným stroboskopem. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Film bez cielovky. Scenar je tradicny ceckovy hnoj, aky sa da od obsadenia a nazvu predpokladat. Tu sa prekvapenie nekona. ALE...cele to je natocene v atmosfere Jakubovho rebrika alebo Lyncha. Do toho sa cituje Kubrick alebo Apokalypsa (okrem ineho, JCVD sa hra na Branda!!!) Navyse je to strasne krvave a drsne A nie tym zabavnym beckovym sposobom. Hudba je cisto iba jednotonove dunenie, snazi sa to o presah (v style Blade Runnera) a akcne sceny su dost zaujimavo snimane. Je to strasne pomale (2 hodiny nemal tento typ filmu ani nepamatam).Niekto proste dostal sialeny napad natocit ten scenar ako hardcore art. Robi to z toho dobry film? Ani moc nie. Je to zaujimave a analyticky podnetne? Ano. A velmi. Bohuzial, hardcore art fanusik to nekukne uz principu. Pretoze je tam Lundgren, Van Damme (obaja cca na 5 minut) a Adkins...a je to tretie pokracovanie filmu Rolanda Emmericha (s ktorym to nema nic spolocne).A fanusik menovanych bude zmateny a znudeny. Mimoriadne zaujimavy film, kombinujuci postupy pre absolutne odlisne publikum. A spokojne nebude ziadne z nich (intelektualne je to málo podnetne a takmer vobec nie akcne). Vo vysledku je to velmi zaujimava kuriozita. Keby to malo o pol hodku menej, tak hodnotenie pokojne vybicujem este vyssie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pro mně Nářez !! Konečně Akční film, co měl Koule! Trio Mých oblíbených Herců nemohlo dopadnout Zle! Vynikající Akční scény.. Jedny z nejlepších, co jsem za poslední dobu Viděl.. Do toho zpomalené záběry, perfektní Střih a GORE! Fakt Masakr, krev stříkala pomalu z Obrazovky.. Scéna v Bordelu byla Luxusní a Nezapomenutelná Záležitost! Chybělo tomu Pouze lepší Scénář.. Nějaký zajímavější příběh A mohlo by to krásně konkurovat Filmu Expendables! ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že to nemá s původním námětem už opravdu nic společného. Co na tom, že Van Damme a Lundgren zde hrají jen menší okrajové role. V hlavní roli je nová "krev" - Adkins sice první celou hodinu neví, která bije a "vo co gou", pobíhá zmateně "po filmu sem a tam", ale v druhé půlce si vzpomene, jak je dokonale vytrénovaný a pak už to jede... Perfektní souboje, závěrečný masakr asi 20ti vojáků těma nejneuvěřitelnějšími způsoby, čím dál víc zběsilejší a nasraný, od hlavy až k patě od krve to pak ve vzteku nandá i obrovskému Lundgrenovi a pořád ještě relativně svižnému Van Dammovi... Adkins je třída v rámci filmových bojových umění, kamera snímá, nepoletuje, střih je tak akorát a pro mě to bylo obrovské překvapení. Druhým překvapením byla brutalita a gore, což mi přišlo jak nějaká neoficiální pocta Fulciho či já nevím. Fakt husté záběry, a to i na akční film. Pořád je to Béčko, škoda té dlouhé pasáže, ta mi vadila, ale jinak hodně dobré. /60%/ ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy John (Scott Adkins) přijíždí svým Fordem Explorer za mrtvým kamarádem, má ulomený znak na přední masce vozu. V následující scéně, kdy odjíždí, má znak v pořádku. (JohnSmith)

Reklama

Reklama