Reklama

Reklama

Ned si žil spokojeným životem na bio farmě po boku své hippie přítelkyně, dokud jej však jeden nerozvážný incident s marihuanou na farmářském trhu nedostal za mříže. Po návratu z vězení se nastěhuje ke svým sestrám... V žádné rodině nesmí chybět – černá ovce, která je vždy o pár kroků pozadu. Zvláště pak, má-li si dát do pořádku život. Pro sestry Liz, Mirandu a Natalii je to jejich věčně pozitivní bratr Ned, bývalý majitel organické farmy, jehož neskonalá ochota spoléhat se na poctivost lidstva způsobuje jeho osobě nemalé problémy. Normálně by byl naprosto nepoužitelný, ale jednou je to jejich bratr, takže když ho opustí přítelkyně a vyhodí ho z farmy, jsou to opět sestry, kdo zavelí k záchraně. Každá ho u sebe nechá nějakou dobu bydlet, ovšem bratrova neotřesitelná víra v naprostou upřímnost jim obrátí životy vzhůru nohama. Avšak i díky tomu si všichni v rodině nakonec uvědomí, že jeho víra v lidi kolem sebe není zas až tak hloupá. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (194)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Milá, skromná, přirozené plynoucí, na pilu netlačící komedie o naivním, idealistickém a dobráckém Nedovi, jehož tyto uvedené vlastnosti přivádějí do společneských i osobních nepříjemností. Komediálnost filmu tkví spíše v absudrnosti našeho bytí vyvolávající otázku, zda vůbec může dobrý člověk, byť mající jisté nedokonalosti, přežít bez úhony v dnešním sobeckém světě. Our Idiot Brother disponuje velmi sympatickým obsazením, odvádějícím kvalitní práci, ať už se jedná o samotného Paula Rudda nebo jeho sestry (i Elizabeth Banks si to u mě napravila po hrozném výkonu v Muži na hraně). ()

Kalper 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná komedie o naivním hipíkovi, který svou upřímností a laskavostí ničí pokřivené světy lidí v okolí a sám se dostává do potíží. Mohlo to sklouznout k trapnosti a prvoplánovému humoru, ale nestalo se tak. Děj příjemně plyne, vtipy jsou dobře postavené a vypointované a celý herecký ansámbl funguje bezvadně. Smíchy jsem sice neumřel, ale bavil jsem se královsky. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších dramedií, která umí pobavit nenuceným humorem, který vychází z charakteristiky postav a přirozeného posouvání děje kupředu. Zároveň ale humor není tak výrazný, aby přehlušil dramatickou rovinu tohoto snímku. Pokud jde o postavy, byl jsem snímkem velice potěšen. Všechny mají nějaký vývoj a všechny se při vzájemné interakci nějak ovlivňují, přičemž ústřední postava je stále v popředí a není nijak upozaděna. Přesto však jde o snímek, u něhož nemám nutkání vidět jej znovu. Alespoň v dohledné době. A proto ta chvála a hodnocení průměrné. Po čase možná toto dílo zapadne mezi ostatní podobně laděné a podařené dramedie. 70% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Beznadějný trouba je menší film, ve kterém je hodně moc dobré obsazení, a i když název vzývá spíše ke komedie, je to spíše lehčí drama. Jesse Peretz do filmu sehnal parádní herce, které krásně nechává vyniknout, aniž by si herci kradli prostor pro sebe. Dost se mi líbilo jakým způsobem Peretz pracuje s postavy a jaké je schéma filmu, které se prakticky opakuje po celý film. Film se nikam nežene a má klidné tempo a osobitý humor, gagy a pointy. Není to film, u kterého se budete smát po celou dobu, ale spíše budete mít, takový malý spokojený úsměv. Paul Rudd je dobrý herec a i toho milého, lehce natvrdlého troubu s dobrým srdcem dokázal zahrát dobře. Elizabeth Banks je tady hodně fajn, Zooey velmi mile potěšila svými výstupy a taky tím, že hraje bisexuálku nebo lesbičku, která v tom nemá moc jasno, Emily Mortimer není špatná, jen je její postava taková šedá myš oproti jejím dvou sestrám, který jí to v krásném dialogu řeknou. Potěšil Steve Coogan a Hugh Dancy, přesto větší radost jsem měl z dvojice, se kterou jsem se seznámil v seriálu Parks and Recreation a to s Rashida Jones a Adamem Scottem, kteří jsou zde výborný. Líbil se mi slovní humor a dialogové výměny a taky emoce, kterých bylo pak dosaženo. Beznadějný trouba je malý film, který dokáže potěšit. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Přikláním se spíš k žánru dramatu, jelikož příběh tohoto hippíka, který má rád jednoduchý život v pravdě, mu přináší nesčetné komplikace, a ty komplikace moc k smíchu nejsou. Lidi kolem něho žijí ve svých bludných kruzích, svázaní iluzemi, touhami a mylnými představami o svých cílech a způsobech, jak jich dosáhnout. Ve jménu těch hodnot a snů jsou schopni měnit své postoje tak statečně, že nakonec zapomenou, kdo skutečně jsou. Náš hippík je zkrátka ten jediný v příběhu, který je bezpečně sám sebou. Ti ostatní se v tom zoufale plácají, ale tak nějak jim to nedochází a jediný náš hippík je jiný a tudíž ON je tu za blázna. Každému je na obtíž a nikdo ho nechce ani doma ani v práci. No a to je zhruba celý příběh. Pak už jen aby všichni došli na tu správnou cestu a všechno může dopadnout dobře, neboť jak známo naděje umírá poslední...70% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Rashida Jones a Paul Rudd si spolu ve filmu Kámoš k pohledání (2009) zahráli pár. Zde Rashida Jones hraje přítelkyni Nedovy (Paul Rudd) sestry. (žvanimírek)

Reklama

Reklama