Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem se díval jen proto, že jednaj je to štědrovečerní tradice, a taky jsem byl zvědavý na CGI draka. Musím uznat, že na české poměry drak nedopadl vůbec špatně, ale to byla taky poslední dobrá věc, co můžu o Mucimutr říct. Vlastně předposlední - ten název samotný, coby něměcko/český novotvar tradiční kočkobáby, to se možná i chytne. Jako pohádkový příběh je to ovšem fail na všech frontách, hlavní hrdina se nakonec dostane k princezně, aniž by sám hnul prstem, a možná je to takové typické poselství dnešním dětem. Na všechno serte, stačí si říct, a on to za vás někdo odře a donese vám to pod nos... ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Další pohádka vezoucí se na vlně zájmu o fantasy a opět, ne úplně šťastně a podařeně. K tomu přidejme humor, který je místy lepší, místy horší, místy vysloveně trapný, poměrně obstojné herecké výkony, obecně dosti lacině působící digitální triky... Výsledek přímo neurazí, děti snad i zaujme, ale rozhodně nejde o žádné filmařské veledílo... Celkový dojem: 65% ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Micimutr (2011) aneb Jak být za každou cenu jiný snadno a rychle. Princezna když otevře papuli, stane se z ní naivní pubertální kvíkňa. Dyk když otevře papuli, stane se z něj něco, co se pohybuje mezi jícnem a tlustým střevem, Dejdar, když otevře papuli, stane se z něj o něco horší Dyk. A Libušku jste měli raději nechat odpočívat u Tří oříšků, ne jí cpát tři hlavy děda všedraka. Celkově totálně bezkrevná podívaná, jíž by slušel spíš polský dabing s jedním předčitatelem. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze tu pohádkovou část bez novodobých kvákanců a nesmyslů. Vadí mi, že má česká filmová scéna v oblibě strkat do pohádek i moderní dobu se kterou si ve výsledku neví ani rady a výsledek je pak takový zmatený a ani moc nedává smysl. Vadí mi, že vlastně paní Šafránková alias Micimutr měla takovou klíčovou roli v pohádkovém příběhu - typické klišé kdy si vezme princezna toho koho miluje i když to tak NIKDY vlastně ani nebylo a být ani nemohlo. Vojta Dyk byl opět super vtipný a líbil se mi v pohádce jako namyšlený princ a opět v pěvecké roli což je taková třešnička na dortu, Ivan Dejmal je pro mě skvělým činohercem, kterého mám ráda - naše olomoucké divadlo je prostě nepřekonatelné , princezna byla půvabná ale na herectví by mohla zapracovat , Dejdar byl super a obešla bych se bez zmíněné paní Šafránkové. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Když den po pohřbu Václava Havla zazní ze štědrovečerní pohádky jako první věta: "Je státní smutek," chca nechca jsem se položil smíchy hned zpočátku. Příliš moc viditelného zla škodí, takže na rozdíl od jiných, co se tu vyjadřovali k drakovi, mně přišel naprosto směšný. Vojta Dyk si prince Vladimíra bezpochyby užil, byť za cenu udržení celonárodní fabulce v podobě mýtu o sexuální orientaci skupiny Nightwork. Naopak kejklíř Vítek (Ondřej Novák) velmi charizmatický chlapec (ale příště prosím nezabírat z profilu). Pár dobrých hlášek v podání dobrých herců, jedna naprosto luxusní (ta s Lednicí), příjemně nečekané zvraty a happy end v popelnici. Po dlouhý době vážně dobrá pohádka. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Marika Šoposká a Vojtěch Dyk se setkali před kamerou již v roce 2009 při natáčení televizního filmu Rytmus v patách. (claudel)
  • Hrad Zvíkov byl částečně graficky přeměněn. (TuristikaJi)
  • Drak vzniknul pomocí počítačové 3D animace v Grafickém studiu České televize. (Lynette)

Reklama

Reklama