Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou noc miliony lidí usínají s tím, že změní svůj život a že zítra udělají něco konečně jinak. Petr Kraus je jedním z toho miliónu. Cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce. Mezitím si na dálku před návratem domů domluví několik schůzek naslepo a věří, že možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku. Svých schůzek naslepo se ale nevzdává i přesto, že to jeho nejlepší kamarádka Tereza nevidí ráda. Petr vyráží na cestu napříč republikou, aby objevil nové přátele a přitom zjistil, že se neobejde bez těch, kteří jsou mu nablízku odjakživa. Na cestu, která mu možná změní život a kde si uvědomí, že před problémy nemůže utíkat věčně, protože ty si jej vždy nakonec najdou. A protože všechny důležité věci jsou v našich snech, je možné, že se splní i ten Petrův. Zejtra napořád je film o nás všech. O našich snech, o změnách v životě, které chceme udělat, ale často se jich bojíme. Film o přátelství a setkáních, která nelze čekat. Film o svobodě a touze cestovat a přitom vědět, že se máme kam vrátit. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

boshke 

všechny recenze uživatele

Ve finále to není tak hrozné, jak jsem si hned po projekci myslel. Ano, celé je to tak nějak naivně bezkrevné, nedotažené, hloupé, ale při ohlédnutí zpět nijak zásadně urážející. Scénář je naprostá katastrofa, obsazení v podstatě taky (Pavel Batěk je jeden z nejhorších herců na světě), ale nějaké momenty jsou fajn a čas od času se divák dokonce od srdce a upřímně zasměje (vtipu, ne hlouposti filmu). Relativně slušný debut... 50% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

U debutů bývám vždy shovívavější. Rudolf Havlík to sám vymyslel, napsal a zrežíroval. Dalo by se tomu spoustu vytknout, zvláště scénař by si zasloužil trochu zkušenější scénaristickou ruku, ale já bych raději vyzdvihnul to pozitivní. V první řadě jsou to slušné herecké výkony. O hereckých kvalitách Pavla Baťka ví všichni divadelní a patrně seriáloví fanoušci, Vica si střihla trochu jinou roli, než na jakou jsme u ni zvyklí a taky jí to pěkně sedlo. A potěšily i vedlejší role - Lábus, Přeučil, Blažek. A co je hlavní, v rámci hudebního festivalu jsem se příjemně odreagoval a několikrát hlasitě od srdce zasmál. Nejvtipnější scény se týkaly omráčení a kleptomanie. Celkově se to pohybuje mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale za ten debut a dobrou náladu zvedám nahoru. Druhý Havlíkův film bude již určitě scénáristicky jistější. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Všechny opravdu důležité věci jsou v našich snech......... Hlavní hrdina Petr (Pavel Batěk) je veselý "smolař". Má stále nějaké problémy a divák se do jeho role rychle vcítí. Svůj příběh si sám komentuje, má dobrý smysl pro černý humor a vtipné kecy. Vica Kerekes je, jako vždy, nádherná. Hudební doprovod je výborný. CITÁT - Po zelený jsem dost divokej......... Scéna s omračováním, mě rozesmála. Jsou to komedianti. CITÁT - No, a je to.......... A svatební scéna se mi z počátku zdála zbytečná, ale ve svém jádru, je vlastně velmi důležitá. MONOLOG: PETR - Všichni se pak vožerou, poperou a pohádaj...jsem zvědav, co čeká mě.......... Snová sekvence je celkem ponurá, jen škoda, že není využit její potenciál a krátkost ji velmi poškodila. Akční scény ještě moc neumíme a tak jediná akční scéna ve filmu, je točena, asi raději, ve tmě. CITÁT - Jsem chyba v systému, která se chce opravit, ale nejde jí to.......... Konec byl dobrý, ale je jen na divákovi, aby poznal, kde začíná začátek a kde končí konec. CITÁT - Konec.......... Ten divočák z jedné scény se jmenuje Bohouš. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Špatně vyprávěná historka s nesympatickým hlavním hrdinou, který se chová jako ten největší idiot a přitom každou chvíli vybleje v rámci častých voiceoverů nějaké nabubřelé, rádoby filozofické moudro. Děj je hloupý a "komediální" zápletky nefungují (za celou dobu jsem se zasmál dvakrát). Nejlepší postavou je kamarád hlavního hrdiny v podání Filipa Blažka, který je dobrákem od kosti. Protože kdybych se já měl trmácet autem z Prahy do Prachatic a zpátky a pak zase do Ostravy, kdykoli si hlavní hrdina zamane, tak bych se na to upřímně zvysoka vykašlal. Z řemeslného hlediska film není špatný, ale po obsahové stránce je příšerný. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

A má krasojízda s Vicou Kerekes pokračuje s obvyklým a očekávaným výsledkem. Pravda, s romantikou se tu podle mého názoru netlačilo na pilu tak fest, jak to bývá obvyklé, ale všechno totálně podělal typicky český pokus o dramaticky akční pasáž. Šmarjá, to byl zase trapas... Snímek disponoval mnou očekávaným zoufalým scénářem i podobně laděnými hereckými výkony, kvůli (nebo možná díky) nimž tu Filip Blažek jasně vyčníval jako herecká hvězda, a bizarními vedlejšími zápletkami. Nenašel jsem důvod pro udělení jediné pěticípé, ale kdyby Rudolf Havlík natočil patnáctiminutový kraťas, v němž by Pavel Batěk s Filipem Blažkem po celou dobu v reálu surově mlátili Michala Kavalčíka, okamžitě bych hodnotil plnou palbou a hbitě bych takový počin zařadil do své Top desítky. / Poučení: Každý psycholog by měl mít svého psychologa. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (8)

  • Ruda z Ostravy běží za hrdinou příběhu směrem od Náměstí Svobody k Hlavnímu nádraží ulicí Masarykovou, kde zahnou doprava směrem ke Staré radnici, načež v další scéně oba přeskakují zábradlí v tramvajovém kolejišti ze zcela opačného směru od Hlavního nádraží. (velkyvezir)
  • Rudolf Havlík, pro nějž se jednalo o filmovou prvotinu, a který nemá filmové vzdělaní, přiznal, že o filmové režii a řízení filmového štábu nevěděl de facto nic. (sator)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

05.06.2014

Po tiskové konferenci zaplavily web MFF KV v intervalu pouhých pár minut dlouho očekávané programové zprávy. Hlavní festivalový program přinese sedm světových a pět mezinárodních premiér. O… (více)

Reklama

Reklama