Reklama

Reklama

Luke Wright je bývalý newyorský policista, který se za své prohřešky v řadách policie nechává mlátit v kleci s bojovníky. Za to, že ruským gangsterům nebyl po vůli v sázkovém světě, je zastřelena jeho žena a Luke se stává vyhnancem. S kýmkoliv promluví a spřátelí se, toho Rusové odpraví. Do cesty se mu ale připlete malá holčička, o kterou mají zájem Rusové, Číňani i samotná policie. Luke se rozhodne ji ochránit. Přitom zjistí, že holčička si pamatuje velmi dlouhé číslo, které je zároveň kódem k trezoru. Jak Luke pátráním zjistí, má dojít k výměně mezi čínským gangem a samotným vedení města. Starosta má disk, o který Číňani stojí, protože jim zajistí očištění nelegálního majetku a ti mu za to dají třicet milionů dolarů a na všechno se zapomene. (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (411)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Další výborný kousek se skvělým Stathamem. Ruská mafie, versus čínské triády, do toho zkorumpovaná policie a mezi tím vším nekompromisní Jason coby zastánce té své ,,spravedlnosti´´ ( jak u něj bývá zvykem ). jedna parádní akce střídá druhou, hromada soubojů, hektolitry krve...Akčňák jak víno ! 4,5 * ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

No úprimne ani neviem za čo dávam vôbec tie dve hviezdičky... Proste priemerný film so Stathamom, nabitý akciou... Samozrejme nechýbala ani pomsta. A tá Mei bola zlatá, celkom šikovná mladá herečka ale raz keď bol na ňu záber, konkrétne na jej tvár, už to bolo na konci, tak vyzerala ako čínsky 100 kilový chlapec s výrazom zabrzdenca. No to je proste jedno, videla som určite horšie akčné filmy, tak teda sa dohodneme, že je to medzi dvomi a tromi *... ale radšej kliknem na tie dve. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Jason Statham se coby boverák motá po New Yorku, pendluje mezi čínskou Triádou, ruskou mafií a zkorumpovanými poldy, až narazí na malou unesenou šikmoočku s geniální matematickou myslí, na kterou si celá banda podvratných živlů dělá nárok. Srát na to, že zápletka o holčičce, sejfu a číselnému kódu k němu, se nějak nedokáže dostat k mozkovým závitům diváka, neboť její objasnění vždy naruší nějaká bitka, přestřelka a celkový akční mumraj, kterým film po celou dobu vládne. Děj je poměrně zahuštěn značným množstvím negativních postav, určitě v nich nelze mít stoprocentní přehled, ani nelze s určitostí prohlásit, že motivace u každé z nich, byla zcela zřejmá. Přehled v zápletce nečekejte, nejlépe uděláte, když na něj rovnou rezignujete. Užijte si raději to množství zběsilé akce v pěkném vizuálním provedení, které se na vás vyřítí. Film hned po několika minutách vyvine značné tempo, akce bude stíhat akci. Role osamělých maníků s nejasnou minulostí Jasonu Stathamovi (ne)bezpečně sedí. Trvá sice nějakou chvilku, než se rozjede ke svým kopům a úderům, ale pak se tedy s nikým nepáře. Sice u jeho postavy nebylo jasné, proč byl zpočátku takový otloukánek, ale až uviděl vraha své ženy, už se nezastavil a změnil se v mašinu na zabíjení. Samozřejmě nedílnou součástí tohoto filmu je i to, že hrdina má elegantní outfit, který dává vzpomenout na podobně laděnou roli z trilogie Kurýr. Nejvíce film vyniká v akčních sekvencích. Scenárista a režisér Boaz Yakin dohromady nic akčního nenatočil, přesto to na výsledku není znát. Akce je napínavá, dynamická, přehledná. Film je na ní prakticky závislý. Tetelil jsem se, vše perfektní. V samotném závěru přišlo nasrání. Do hajzlu zelenýho, ten film má šuměnkové finále! Do piči nevyšoustané, to byl takový problém udělat závěrečnou bitku?! Ke všemu zamrzí i to, že maník, se kterým si měl hlavní hrdina rozbít sanici, byl údajně excelentní bijec. Film se na souboj vysral. Nicméně bylo radost pohledět, jak sympatický Statham pendluje mezi Brooklynem, Bronxem a Čínskou čtvrtí a všude na něj čeká smrtelné nebezpečí. To, co se jevilo rutině, se proměnilo v neotřele svěží akční kaskádu. 80% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Prvních půl hodiny je to hodně útržkovité a malinko zmatené. Banda Rusáků, banda Číňanů a banda Amerických zkorumpovaných policistů se tu míhaj jako šílení, ale to vše pak dostane svůj řád. Jen jeden muž to totiž dokáže napravit. Se nedivte, je to americký akční snímek, své klišé ukazuje hned od začátku. Jenže toho muže hraje Jason Statham a tak přihmuřuji očko a sleduju, jak to vše dopadne. Není co řešit. CITÁT - Nikdy jsem "odpad" nesvážel, jen likvidoval........ Je to akční a v akčním filmu prostě sem tam někdo zemře. Tady však umírá, dle mého, až moc nevinných civilistů a popravy střelbou do hlavy jsou na denním pořádku. Jest-li to není moc přehnané. Ale tohle město je potřeba trochu vyčistit. DIALOG: LUKE - Nikdy nevím co v takový chvíli říci. RUS STOJÍCÍ U BARU - V jaký chvíli? LUKE - Než někoho zabiju............ Safe je o sejfech, prachách a úplatcích. Nutno napsat, že film je lepší sledovat v originálním znění, protože Jason Statham, zní v českém dabingu jak vykleštěnej. Film má strašně moc klišé scén, nepřehledné střihové sekvence a příšernou hudbu. Jediné dva klady jsou - Jason Statham v originále a povedená zvuková (neplést s hudbou) kulisa. Snímek je totiž naprosto profesionálně ozvučen. Tři hvězdy, ať nežeru. CITÁT - Příště mě nezastaví nic........ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je slušný, napínavý, Jason Statham ako vždy dobrý. Vadí mi len klišé omieľané v tomto žánri. Korupčný starosta, skorumpovaní policajti, ruská mafia, japonský gang, mladá dievčina, ktorej ide o život. Čo je trochu originálne je inteligencia a matematicky geniálna pamäť mladej Číňanky, ktorá vlastne ukončí celý príbeh ku zdarnému koncu. Celú dobu trvania filmu ma v bdelom stave udržiavali práve bitky medzi Stathamom a čínskou a ruskou mafiou. Slušný film. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (7)

  • Filmové scény ze stanice metra Dekalb Ave a Canal St station byly pořízeny v New Yorku na stanici metra Cortlandt Street. (Conspi)

Reklama

Reklama