Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 2
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (486)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Film byl zkonzumován, prošel oční sítnicí do hlavy, ale brzy změnil směr a místo do mozku zamířil přes hltan až do zažívacího traktu a odtud... To vše bez nějakých vážnějších následků. Kromě chvilkového pálení žáhy a zasvědění rekta žádné další škody nenapáchal a bude v poklidu brzy zapomenut. Samozřejmě, ten pošahaný chirurg byl výstavní kousek, hnusácký pošuk z TOP10 úchylů psychiatrické encyklopedie, ale ani jedna z obětí mě citově nezaháčkovala (natož aby mě k sobě přišila), takže jsem zůstal nad věcí, nepřišitej. Naštěstí. A mimochodem, napsal bych, že scénář stál za hovno, ale to by byl lacinej fórek. I když je to tak. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Brutus se vrací a s ním nový "hrdina", který je snad ještě víc šiblý, než ten, kterého obdivoval na videu. Chvílema mě ale tento chlapák s kukadly jak Glum i bavil, zasmál jsem se společně s ním v situacích, které byly pro lidskou stonožku utrpením, to zobrazení scény tomu prostě napomohlo, ale opravdu jsem měl při některých scénách divný pocit, takže svůj účel to splnilo, hlavně hovínka lezoucí škvírama úst byla vrcholem. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nevyhnutelný následek velkého haló, které následovalo po uvedení prvního dílu. Tom Six pustil svou úchylnou fantazii ze řetězu a dal fanouškům nápadu o lidské stonožce to, co si žádali. Vznikla drastická a fekáliemi potřísněná prasárna bez děje, již si mnoho lidí zřejmě užije a další množství jiných lidí ji s neskrytým odporem zcela zatratí. Pro mě je tohle přesně ten druh okrajové filmové zábavy, který opravdu nevyhledávám, a nemám potřebu se k tomu ještě někdy vracet. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Extrémista Tom Six druhou Ľudskou stonožkou tak trochu zapĺňa dieru v histórii kinematografie. Láme tabu (tehotná žena, dieťa) a pozoruhodný nápad z prvého filmu doťahuje do takého extrému, že iba ignorant (a neznalec subžánru "splatter") nedocení jeho schopnosť bez humorných prvkov pretlačiť zlúčenie hororových prvkov a ultimátneho násilia a zhnusenia do takto surrealisticky komického tvaru. Nie je to ranný Peter Jackson, oproti nemu nemá cit pre nadhľad. Ale keďže má jeho produkt profesionálnou formou ďaleko od trashových parametrov a hlavná postava pôsobí realisticky, svojou úchylnosťou a zlobou vás znepokojí na citlivých a dovtedy nedotknutých miestach mysle. Samozrejme ale musíte byť správnou cieľovkou. Už v teen veku som filmamy ako Cannibal Holocaust, Pink Flamingos či NEKROmantik zvedavo skúmal mysle ich tvorcov - čo, prečo a ako nakrúcajú. A v neustálej záplave hollywoodu ma ich inakosť bavila. Rovnako ma bavila druhá Ľudská stonožka, filmársky i herecky vyspelejšia než prvý diel, ani chvíľu nenudiaca a plná nápadov, ktoré držia pokope a gradujú do "grandiózneho finále". ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Nechutnost nejvyššího kalibru. První díl byl oproti tomuto slabý odvar. ČB ráz tomu dává atmošku, prvních 40 min. pomalý nástup, a zničeho nic se rozjede peklo, které ne a ne skončit. Nechápu, kde nabraly takové herce (Martin byl malý satan). Doporučuju u toho jíst v první časti, v druhé by mohl vzniknout i nějaký ten koláč na podlaze. :D 85% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Aby se režisér Tom Six ujistil, že je Laurence R. Harvey pro svojí roli dostatečně úchylný, nechal ho před sebou znásilnit židli. (StrYke)
  • Podle doktora Phillipa Coakleye samotný herec Laurence R. Harvey vypadá divně. Centrální obezita, vypoulené oči, ten tvar obličeje... vypadá, že má nějakou chorobu. Exoftalmus, vypoulené oči, je dost častý u některých nemocí. Měsíční tvář, malý vzrůst... možná má Cushingův syndrom. [Zdroj: vice.com] (pornogrind)
  • Blu-ray vydání trilogie Lidská stonožka z roku 2015 obsahuje barevnou verzi 88minutového sestřihu tohoto dílu. (LUKICKK)

Reklama

Reklama