Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 2
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (487)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jejda, toto už nemôžem nazvať inak ako totálny orgazmus. Jeden z najlepších a najintenzívnejších hororových zážitkov, aký som vôbec tento rok mal (a možno nie len tento rok). V záverečnej tretine som si vlastne ani neuvedomoval, že je to čiernobiele. Už dlho som sa na niečo netešil tak "brutálne" a "nechutne", ako sa teším na trojku :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tramtadadááá...Nejzvrhlejším a nejsadističtějším filmem letošního roku se stává právě tento, který bortí mýty o typicky rodinné filmové podívané. Dvojka je příběhem cesty do hlubin duše psychicky narušeného muže, hlídače podzemních garáží, který se nechal inspirovat prvním filmem a po vzoru šíleného doktora sešívá lidi k sobě. Představitel hlavní role je nemluvný, malý, obrýlený tlouštík, který je odpudivý jako stonožka, která si také ve filmu zahrála ne nepodstatnou roli. Film je natočen černobíle a tím občas ztrácí na síle, protože zaniknou krvavé scény, kterých je opravdu hodně. Však se jedná o hororový subžánr torture porn mixnutý exploitation, a proto jeho zhlédnutí doporučuji zvláště otrlým jedincům, to jen pro případ, aby věděli, do čeho jdou. Film se rozhodně s ničím nemaže a svoji sadistickou exhibici postupně vyhání do extrémů. Postupně to odnese matka hlavního hrdiny, neurvalý náckovský soused, neušetří ani těhotnou ženu (té dá nejmenší sadu) a dokonce se zvrhlík nebojí angažovat herečku z jedničky, která tady hraje samu sebe a namluví ji, že se jedná o konkurs do filmu Quentina Tarantina, než ji přišije ústy k zadku jiné oběti. Ultra bizarní obrázek sešitých živých lidských obětí je jedním z nejšílenějších scén, které jsem ve filmu viděl, a to ani nechci popisovat, co všechno se odehraje, až maniak těch několik lidí sešije k sobě. To je totiž dost síla. Nejvíce šokuje, jak se filmu daří být realistický, a je velmi zvláštní, kde režisér Tom Six vlastně čerpal inspiraci k natočení takového kousku. Nemám mu to za zlé, je to přece jen film, ale stejně si nedovedu představit, s čím chce vyrukovat v avizovaném třetím pokračování. Nechci mu radit, ale podle mě dvojkou naprosto dané téma vyčerpal a dál už by se jen opakoval, pokud nemá v zásobě (a to silně pochybuji), něco originálního. Tady se však ukázal v plné (sadistické) síle a diváka zlikvidoval. Ve trojce ho asi rovnou popraví. 100% ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nevyhnutelný následek velkého haló, které následovalo po uvedení prvního dílu. Tom Six pustil svou úchylnou fantazii ze řetězu a dal fanouškům nápadu o lidské stonožce to, co si žádali. Vznikla drastická a fekáliemi potřísněná prasárna bez děje, již si mnoho lidí zřejmě užije a další množství jiných lidí ji s neskrytým odporem zcela zatratí. Pro mě je tohle přesně ten druh okrajové filmové zábavy, který opravdu nevyhledávám, a nemám potřebu se k tomu ještě někdy vracet. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pokud se dala v prvním díle vyzdvihnout alespoň ta postava novodobého Mengeleho, dvojka už je jen snůškou trapáren, nechuťáren a debility. Žaludek se mi nezdvihal, to se mi spíš zdvihá při filmech typu Martyrs (mučení ženských a tak), spíš mi bylo trapně, že se dívám na tenhle... no film je v tomto případě hodně nadnesený výraz. A ne, tím, že film natočíte černobíle, z něj umělecké dílo neuděláte. Six je očividně takovej Láďa Hruška filmu... A já přemýšlím, proč že jsem to vlastně nehodil do odpadu... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První a druhá stonožka se nedají srovnávat. První stonožka mě nezaujala téměř ničím, ale druhá svým pojetím a stylem rozhodně ano. Oproti jedničce vzrostla brutalita a nechutnost. Nechutné věci mi nevadí ba naopak také horory mě fascinují. Jenže tohle je úplně jiný rozměr nechutnosti a na poprvé jsem to nestrávil. V žaludku mám pocit, že budu nejspíš blít, poněvadž tohle jsem ještě neviděl. Viděl jsem spousty hororů a hodně nechutných, ale až tak? Zatím asi ne. Nejvíce mě bylo špatně ze scén, kde si "srali" do huby, měl jsem chuť to vypnout. Po sléze, když je psychopat podřezával jak králíky. Už jsem viděl několik filmových podříznutí, ale až tolik brutální? NE! Já osobně bych dal vyšší hodnocení, ale nemohu. Svědomí a ty pocity, které mám po zhlédnutí nevyjádřím a jednoduše bych si odporoval, což nebudu. Za nechutnost a brutalitu bych dal plný počet, ale jelikož jsem vše nestrávil, tak nemohu a musím hodnocení daleko snížit... 5/10 = 50% P.S.: "Už v životě se na tento FILM nepodívám a zakázal bych ho!" ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 8. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)
  • Tretí film Ashlynn Yennie, v ktorom si zahrala samú seba. (Lukoh)

Reklama

Reklama