Reklama

Reklama

Somrák s brokárnou

  • Kanada Hobo with a Shotgun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalší projekt založený na Grindhouse traileri s rovnakým názvom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zákon so spravodlivosťou podliehajú zločinu a násiliu. Proti skorumpovanému policajnému štátu sa postaví jeden bezdomovec s brokovnicou, ktorý na ceste za spravodlivosťou postrieľa zopár skorumpovaných policajtov, pedofilného Santa Clausa a mnoho iných chrapúňov. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film se neštítí naprosto ničeho. Ať už to bylo disco inferno ve školním autobuse nebo pedofilní santa klaus. Moc se mi líbilo to barevné podbarvování, které z velké části odbouralo ten béčkový smrad. Naštěstí je to celé bráno, tak nadlehčeně, že jen hlupák by to mohl cenzurovat, či zakazovat. Dialogy stály za velké hovno, ale byly mi z části vykompenzovány posledními větami před smrtí, které pronášel Rutger Hauer svým obětím, předtím než jim vystřelil mozek z hlavy. Ale co si budeme povídat, jak málo chybělo a Hobo by sekal trávníky. Naštěstí mu osud přál, sáhl po brokovnici a show mohla začít. A nebyla to ledajaká show, s tou brokovnicí se oháněl slušně, alespoň do doby, než přijeli ti dva plechoví bastardi. Bez nich bych se ve filmu obešel, všechno ostatní bylo pěkné, ovšem to nelze říct o tom co nám vcelku neznamí herci a herečky předváděli. Ale neschopnost herců je neodmyslitelnou součástí béček. Ruther Hauer byl však v roli somráka, který se rozhodl vzít spravedlnost do vlastních rukou úžasný. Váhal jsem i nad 4*. Ale za pořádné díry ve scénáři, nedotaženou hudbu a příšerné herce to dát nemohu, i když jsem se velmi pěkně bavil. Takže lepší * * *. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Až příště vylezu z Tesca a přistoupí ke mě nějaký vagus s žádostí o cigáro, vrazím mu do ruky celý pakl, nadšeně se s ním podělím o půlku nákupu a budu doufat, že má rád Dobrou mámu, taveňák pro juniory a mraženou brokolici. Nic jiného mi totiž děcka nežerou. Triumfální návrat Velkého blondýna s černou brokovnicí, který ukázal Quentinovi, že i Auto zabiják nemusela být taková nudná sračka! ()

Reklama

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Hobo with a Shotgun mohl klidně být dalším Harry Brownem a trailery slibovaly slušnou podívanou. Ale jak víme, trailery mají nulovou vypovídající hodnotu a výsledek je vlastně hrozné béčko, kde násilí není ani směšné, natož nějak pohoršující. Prostě tam je, ale bez něho by se to obešlo. O nějakých technických nebo hereckých kvalitách taky nemůže být řeč, každopádně už ta nálepka Grindhouse slibuje mizernou podívanou. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lehce vyčichlou a lacinou poctu grindhouse, vezoucí se na módní vlně podobných projektů současností, s vyčpělým Rutgerem Hauerem těsně před koncem jeho kariéry v béčkových flácích. Nestává se to často, ale tentokrát jsem byl příjemně překvapen! Nekomplikovaný děj frčí bez zbytečných zastávek od jedné přehnaně brutální scény ke druhé, lidé umírají co pár minut z nicotných důvodů v až comicsově absurdních splaterových scénách, a brzo je jasné, že tohle není žádná parodie, imitace ani pocta - ale takřka vylepšení žánru! A Hauer v podstatě v životní roli. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Brutální a drsný ultrabéčko, kde se Hauer fakt nasere a všem vystřílí mozek z hlav. Děj je prostý a jednoduchý a to se dá říct i o padouších. Většina postav přehrává a explicitní násilí to má schovávat. Na jedno shlédnutí a pak vlastně v mozku nic neuvízne. Myslím si, že do kultovnosti tomu ještě chybí hodně. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen v kanadské provincii Nové Skotsko, kde žije velmi početná francouzská komunita. Ve scéně se školním autobusem je tak možné na zadním okně autobusu vidět nápis "sortie de secours", což je francouzský výraz pro únikový východ. (oje)
  • Brokovnice, kterou bezdomovec (Rutger Hauer) ve filmu používá, je Remington 870. (oje)

Reklama

Reklama