Reklama

Reklama

Somrák s brokárnou

  • Kanada Hobo with a Shotgun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalší projekt založený na Grindhouse traileri s rovnakým názvom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zákon so spravodlivosťou podliehajú zločinu a násiliu. Proti skorumpovanému policajnému štátu sa postaví jeden bezdomovec s brokovnicou, ktorý na ceste za spravodlivosťou postrieľa zopár skorumpovaných policajtov, pedofilného Santa Clausa a mnoho iných chrapúňov. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

Andersis 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl ultimátní nářez!!!!! Hauer se po dlouhé době ukazuje v něčem co má důstojnost (no...jak se to veme) ten film kašle na náké morální zásady, jede si prostě podle sebe. Někdy mi přišlo jako by v tom měli prsty lidi od Tromy. Ikdyž gore efekty nejsou bůhvíjaké, přesto zabaví. Barevná kravinka co zabaví i šokuje. Hodnocení si musím ještě promyslet, protože váhám. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lehce vyčichlou a lacinou poctu grindhouse, vezoucí se na módní vlně podobných projektů současností, s vyčpělým Rutgerem Hauerem těsně před koncem jeho kariéry v béčkových flácích. Nestává se to často, ale tentokrát jsem byl příjemně překvapen! Nekomplikovaný děj frčí bez zbytečných zastávek od jedné přehnaně brutální scény ke druhé, lidé umírají co pár minut z nicotných důvodů v až comicsově absurdních splaterových scénách, a brzo je jasné, že tohle není žádná parodie, imitace ani pocta - ale takřka vylepšení žánru! A Hauer v podstatě v životní roli. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak nevím... Přišlo mi, jako by se rejža nemohl rozhodnout, chce-li natočit čistou "Rodriguezovštinu", anebo hybrid "Rodriguezovštiny" a moralizující patetické alternativně-akční grotesky. Kdyby zvolil první způsob, zamlouvalo by se mi to určitě víc, Hobo ovšem často působí jako ta druhá varianta. Takže z mého pohledu zůstal na půli cesty, neboť jeho nadsázka, nadhled, černý humor a některé vskutku parádní gore efekty jsou utlumovány a vražděny rádoby vážnými a sentimentálními momenty, což mi vůbec neštymuje dohromady. A některé dialogy, ve kterých bych očekával peprné a šťavnaté hlášky, působí neohrabaně, nedomrle a dětinsky. Škoda. Ale můj oblíbený replikant Rutger je skvělý týpek a rád jsem ho po dlouhé době viděl... A dobrá hudba (úvodní i titulková). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film se neštítí naprosto ničeho. Ať už to bylo disco inferno ve školním autobuse nebo pedofilní santa klaus. Moc se mi líbilo to barevné podbarvování, které z velké části odbouralo ten béčkový smrad. Naštěstí je to celé bráno, tak nadlehčeně, že jen hlupák by to mohl cenzurovat, či zakazovat. Dialogy stály za velké hovno, ale byly mi z části vykompenzovány posledními větami před smrtí, které pronášel Rutger Hauer svým obětím, předtím než jim vystřelil mozek z hlavy. Ale co si budeme povídat, jak málo chybělo a Hobo by sekal trávníky. Naštěstí mu osud přál, sáhl po brokovnici a show mohla začít. A nebyla to ledajaká show, s tou brokovnicí se oháněl slušně, alespoň do doby, než přijeli ti dva plechoví bastardi. Bez nich bych se ve filmu obešel, všechno ostatní bylo pěkné, ovšem to nelze říct o tom co nám vcelku neznamí herci a herečky předváděli. Ale neschopnost herců je neodmyslitelnou součástí béček. Ruther Hauer byl však v roli somráka, který se rozhodl vzít spravedlnost do vlastních rukou úžasný. Váhal jsem i nad 4*. Ale za pořádné díry ve scénáři, nedotaženou hudbu a příšerné herce to dát nemohu, i když jsem se velmi pěkně bavil. Takže lepší * * *. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Ubohá napodobenina Tromy mě celou stopáž akorát utvrzovala v tom, že kdo má prachy, může točit sebevětší píčoviny. Lidi jsou ubohý, prodejný ovce, který půjdou za penězi třeba i do pekla. Nejinak je to v případě i sráče s brokárnou, kterej sežral všechnu moudrost světa a přitom živoří na ulici. Přitaženost za vlasy byla tak šílená, že nebýt trpělivým divákem, vypnu tu sračku ve 40. minutě. Konec samozřejmě odhadnutelný dopředu, jenž se naprosto vyplnil do posledního detailu. Jen proto, že to nadneseně ukazuje všechny sračky světa jako nedotknutelný mafiány, zkorumpovaný fízly, vraždy malých dětí, pedofily a jiný svinstva, tak kvůli tomu opravdu vyšší hodnocení dát nemůžu. A když vám to stačí, abyste tak hnusnej film vytáhli na 65%, budiž vašemu brouku mozkožroutovi vaše lebka lehká. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Auto, ve kterém jezdí Slick (Gregory Smith) a Ivan (Nick Bateman), je Bricklin SV-1, vyráběný v Kanadě v 70. letech. (Corpsegrinder)
  • Brokovnice, kterou bezdomovec (Rutger Hauer) ve filmu používá, je Remington 870. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama