Reklama

Reklama

Somrák s brokárnou

  • Kanada Hobo with a Shotgun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalší projekt založený na Grindhouse traileri s rovnakým názvom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zákon so spravodlivosťou podliehajú zločinu a násiliu. Proti skorumpovanému policajnému štátu sa postaví jeden bezdomovec s brokovnicou, ktorý na ceste za spravodlivosťou postrieľa zopár skorumpovaných policajtov, pedofilného Santa Clausa a mnoho iných chrapúňov. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

Campbell 

všechny recenze uživatele

tenhle film mě velmi mile překvapil. pravdou je že jsem se celkem bál přeci jenom režisér toho moc za sebou nemá a Hauer patří do starého železa...... Tak a ted jsem si dal facku. Hauer do starého železa rozhodně nepatří, ne po tom co předvedl v tomhle filmu, bezkompromisní bezďák kterej je neuvěřitelně nasranej mu dokonale sednul. Film se ze začátku sice trošku rozjíždí pomaleji ale každou minutou graduje absurdností a krvavostí. Postavy mi byly sympatické a i záporáci kteří byly totální magoři. Násilí se meze nekladou a stupiditou taky ne. takže se pohodlně usaďte a užijte si tenhle film stejně jako já. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Devadesát minut trvající grindhousová onanie s ultimátním vyvrcholením. Napodobit osmdesátková béčka se příliš nepovedlo - snad žádné totiž nebylo tak zábavné a tak odvážné jako Hobo. Eisener jde v některých scénách naprosto za hranice toho, co je běžné ve filmové produkci vidět - (spoiler) upálení několika dětí ve školním autobuse (konec spoileru). Film jak z jiného vesmíru a Hauerova životní role. A to jsem se na něj paradoxně ani moc netěšil. PS: Opravdová kvalitní filmařina Hobo není ... ale má srdce. A koule. Edit: Pětihvězdičkové nadšení vyprchalo celkem rychle, snižuju na pěkné čtyři. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Trochu mě to naladilo na nějaké akční dobrodružství, na příběh vegeťáka, kterej chytne příležitost za pačesy a zjedná ve své čtvrti pořádek a ukáže lidem, že i vegeťákům není lhostejné prostředí, ve kterém žijí. Inu, ono o to tak nějak asi šlo, ale trochu jinou cestou, než jsem zrovna chtěl a na to brutální, ale opravdu brutální vraždění jsem si nemohl ne a ne zvyknout. A v momentě, kdy pičus pižlá krásce hlavu, jsem si řekl, na co to sakra čumím. Navíc opěvovaný comeback Rutgera Hauera? Sotva, lidi. Moc toho nezahrál, jen nechal trochu působit své charisma. Přál bych mu nějakou pěknou charakterní roli. Možná se dá na tento počin koukat s nadhledem a zvrhlou tolerancí, ale toho se mi zrovna nedostávalo. Slabší 2 hvězdy za občasný ušklebek, nezvyklý podiv a středně akutní nutkání k vomitismu. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

HOBO WITH A SHOTGUN se pohybuje někde mezi dvaceti a osmdesáti procenty! Rutger Hauer ale tak absolutně válí, že mu přidávám na hodnocení, protože tenhle týpek pořád umí a od dob Stopaře nepolevil, ba naopak brutálně přidává na drajvu! HOBO je velká směs trapnosti, dokonalosti, hnusu, blbosti, strašných záběrů i úžasných hlášek. Je tak neuvěřitelně mimo veškerý vkus, že jsem vlastně nic takového ještě neviděl. K dokonalosti mu však chybí více nadsázkového humoru, který tak pěkně uměl Rodriguez v Planetě Terror. " I'm gonna sleep in your bloody carcasses tonight!" ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chápu, že jsem se u toho měl nasmát, jako třeba u Machety. To byl taky jediný důvod, proč jsem se rozhodl na tenhle film podívat. Jenže na rozdíl od Machety mi přišlo, že tenhle film je neuvěřitelně bez smyslu, nápadu a se vším tím, co se od něj dá čekat. Takže s absurdností, násilím až nad půdu a všude přítomnou krví, která stříká snad i z pampelišky. Tahle bezúčelná hovadina mi ale nepřišla vůbec sympatická, vtipná a už vůbec ne zábavná. Macheta tohle všecko měl a díky tomu mě jeho filmy vážně baví. A to i přesto, že tyhle typy filmů spíš ignoruju. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Brokovnice, kterou bezdomovec (Rutger Hauer) ve filmu používá, je Remington 870. (Zdroj: ČSFD)
  • Film byl natočen v kanadské provincii Nové Skotsko, kde žije velmi početná francouzská komunita. Ve scéně se školním autobusem je tak možné na zadním okně autobusu vidět nápis "sortie de secours", což je francouzský výraz pro únikový východ. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama