Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta spolužáků je pozvána na pobyt do lázní. Přitom však zažívá mnoho peripetií, vtipných situací, ale i osobních dramat. Souběžně s tím můžeme sledovat příběh mladého zlodějíčka, který nastoupí do luxusního lázeňského hotelu jako kuchař a prožije tam svou první velkou lásku, když se zamiluje do krásné pokojské. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

honajz 

všechny recenze uživatele

Zpracování je skutečně amatérské až televizní a režie prkenná, kdy herci chudáci nevědí přesně, co hrát, co říkat, a jak své repliky vypointovat. Ale zase na druhou stranu něco zachraňuje střih, něco mírně sem tam hudba, a hlavně námět. O lidech ve stáří a jejich problémech či strachu ze smrti se dnes filmy zkrátka netočí. Nezapadá to do teen koncepce. A Magnuskovi s Šíchou se povedlo uvést ještě ty české herce, které známe dobře z 80. let, ale nyní je vzhledem k jejich věku nikdo neobsazuje. Vždyť Oldřichovi Velenovi je 91 let! Jen mne mrzí, že film je v podstatě předělávkou Pamětnice. ()

Snake.Charmer odpad!

všechny recenze uživatele

Opus magnum Tomáše Magnuska. Leckterý studentský nebo otevřeně amatérský počin dosahuje vyšších technických kvalit, o obsahových kvalitách ani nemluvě. Plejádu herců, které se podařilo pro tento odpad zlanařit, nepovažuji ani v nejmenším za klad, ale spíše za smutný fakt, dokládající žalostný stav české kinematografie. Film přesně zapadající do programové skladby TV Barrandov. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Pořád je to ještě jako když pejsek s kočičkou vařili dort, ale je tu mnohem víc zajímavějších momentů než v Pamětnici. Rozhodně je patrné lepší vedení herců. Scénář je vypracovanější, nechybí vtipné momenty. Je tu větší propojení s mladou generací. Krom filmových veteránů vytáhl Magnusek takříkajíc do boje jak mladé osvědčené herce, tak i několik čerstvých právě vycházejících hvězdiček. Chybí přímočařejší linie. Právě to od každého trošku nemusí fungovat, nakonec z toho zbyde jen břichabol jako ze zmiňovaného dortu. Oceňnuji smysl pro sebeironii, kdy si sám velký šéf projektu napsal na tělo negativní roli a jako neherec ji uchopil vcelku slušně. Jako scénaristovi mu vyčítám, že vykrádá sám sebe, jak námětem (starší spolužáci pýchají sešlost po letech, někdo je udával...) tak i hereckým obsazením, včetně hlavní role i se stejným jménem hlavní hrdinky. Trošku odebral i z Babího léta. Každopádně jde o zdařilejší kousek než zcela amatérská prvotina. Přivírám oko. :o) Zajímavá titulní skladba "Slzy nejsou vítány" s textem Milana Hodka v podání Libuše Švormové. ()

Mardzis odpad!

všechny recenze uživatele

Bože můj, zasloužim si nějakou cenu za to, že jsem tohle (nevim jestli se to dá nazvat filmem) dokoukal až do konce. To byl ten nejtvrdší hardcore, dosud všechny odpady jsou oscarový trháky oproti tomuhle. Fakt totální peklo. Vždycky mě zničí když vidim své oblíbené české herce v takovýhlech hrůzách (p. Lipský, pí. Jirásková). Jediný plus za Hanychový kozy, lol. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nekolik vtipnych hlasek se ve filmu najde, nektere sceny jsou skutecne ze zivota. Vse ovsem produkovano, mnohdy katastrofalnimi hereckymi vykony (musel bych jmenovat dve tretiny hercu) a kamerou. Filmu ani nepridaji pevecke a tanecni kreace rady nasich umele vytvorenych celebrit z televiznich estrad. Dalsi z rady zbytecnych filmu, kdyz opomenu nejake prilepseni pro koncici herce... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se na plátně setkává Stanislav Zindulka se svým synem Jakubem Zindulkou. (M.B)
  • Premiéry filmu se nedožila hned dvojice herců, která se na natáčení podílela. V říjnu roku 2011 zemřel na rakovinu Bořivoj Navrátil, který již před začátkem natáčení avizoval, že se jedná o jeho poslední filmový projekt. V únoru téhož roku odešel také Pavel Vondruška, jenž podlehl následkům pádu ve Stavovském divadle. [Zdroj: iDNES.cz] (oje)
  • Film Školní výlet se natáčel v Lázních Bělohrad, v Pardubicích, v Čelákovicích a v Chrudimi. (Bart)

Reklama

Reklama