Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor John Watson se vrátil z bojů v Afghánistánu, kde sloužil jako vojenský lékař. Z válečné mise si přivezl zranění, s jehož následky se potýká dosud. Na radu terapeutky, aby si zapisoval vše, co se mu přihodí, odvětí, že jemu se nikdy nic nepřihodí. To se má ovšem brzy změnit. Díky náhodnému setkání s přítelem ze studií se seznamuje s charismatickým géniem, který stejně jako on hledá spolubydlícího. Doktor John Watson a Sherlock Holmes se poprvé potkávají. A sotva si stačí prohlédnout byt v Baker Street 221B, jsou vtaženi do prvního společného dobrodružství. V opuštěném domě leží mrtvá žena v růžovém. Je to již čtvrtá oběť série záhadných sebevražd, které děsí Londýn. Detektiv inspektor Lestrade patří k nejlepším mužům Scotland Yardu, tentokrát ale ví, že existuje pouze jeden člověk, který může pomoci. Tak začíná vyšetřování, na jehož konci vznikne jedno krásné přátelství a zazní tajemné jméno, dávající tušit věcí příštích. Film volně vychází z Doylova klasického příběhu Studie v šarlatové. (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální úvod do brilantního seriálu. Fantastická hudba, fantasticky napsaná zápletka, zběsilé tempo a famózní Cumberbatch, vtip, napětí. Opravdu nikdy jsem neviděl lepší první díl, než právě u Sherlocka. 100% a epizoda absolutně bez jediné chyby. Komentář k celému seriálu: Velice milé překvapení a nejlepší detektivka uplynulého roku. Cumberbatch JE NEJLEPŠÍ herec pro mistra dedukce, ale jako moderní detektivka to skvěle funguje i když je vždy několik povídek zapletených do sebe. Děj je svižný a komedie ( a že to vtipné opravdu je ) dobrá... BBC překvapila a už se moc těším na druhou sérii... Druhá série začala monumentálně. Irena Adlerová, Vánoce, Sherlockovo vyzvánění, úvod s Moriartym, přehlídka klientů, opět geniální hudební motivy skvělé tempo a vtip je snad ještě lepší než v první sezoně. BBC se zase vytáhla a Skandál v Belgrávii mě odrovnal, a to absolutně. Závěr druhé řady byl nejen třeskutě vtipný (naprosto dokonalý a ultravtipný začátek s Moriartym), ale také ohromně dramatický (závěr).Celkově je druhá série možná lepší, než ta předešlá. A o posledním dílu opravdu nejde napsat nic jiného, než to, že natočit něco tak neskutečnýho neni možný. Benedict opět září a já se těším na další díly. Český dabing je skvostný, a ta hromada vtipu, forma, zároveň napětí. Třetí série jistě bude ohromná jízda! Třetí série je ohromná jízda, prostě jeden ohromnej hit. Neskutečné tempo, velmi originální zápletky (hlavně fantastické Znamení tří), vynikající Lars Mikkelsen, konspirační teorie o Sherlockově přežití... An, i tenhle seriál se pořád lepší a čím déle se na něj koukáte, tím víc vás fascinuje. A platí to i o Cumberbatchovi, vskutku. Někde jsem četl, že je to nejlepší seriál současnosti a ona je to asi pravda, jelikož Znamení považuji za asi nejlepší díl, jaký jsem doposud viděl. Kdyby šlo zvednout hodnocení, zvednu ho - ale nejde to, škoda. Prosím, servírujte čtvrou řadu a ať je to hodně rychle!!! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První setkání s Sherlockem Holmesem zasazeném do současnosti nedopadlo vůbec špatně. Když pominu skutečnost, že Benedict Cumberbatch je mi i přes jeho herecké kvality krajně nesympatický, přenesení kultovní detektivní postavy do 21. století je zdařilý nápad. Závěr první epizody měl skutečně správné grády. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nenáročné, chytře sepsané, relativně dobře zasazené do současnosti, charaktery zajímavě upravené oproti Doylově klasice, poutavé dějem, rychle plynoucí a, v neposlední řadě, velice trefně okořeněné Holmesovým humorem. Příjemná a osvěžující podívaná podtržena výborným Cumberbatchem. P.S. Plnou si zatím nechávám v zásobě pro zbylé dva díly. V závěru první série uvidím, zda zvednu na plnou. P.P.S. V závěru měla první část neobvykle silnou atmosféru. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Louie, myslím, že tohle je začátek krásného přátelství... Svižné, chytré, vtipné, atmosférické, nápadité, sexy. Britové oprášili svoje ostrovní zlato tak, že znovu oslnivě září a Sherlock už nezůstává v područí našich maminek a babiček, ale můžou z něj šílet i puberťačky. Cumberbatch a Freeman jsou trefa do černého. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako aktualizácia predlohy vynikajúce, dokonalá hra s vlastným predobrazom. Iný, a predsa starý známy Sherlock Holmes (postava aj svet). Nebyť záverečného slovného potľapkávania sa po ramenách, dám plných 5*... to už ale nebol ani Holmes, ani Watson, ani Sherlock Holmes. Asi sa tvorcovia zľakli dokonalosti vlastného diela? ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V první epizodě seriálu se dozvíme, že žena v růžovém přijela do Londýna z Cardiffu. Právě tam se ve stejné době (v lednu 2009) natáčel seriál Pán času (od r. 2005), další projekt scenáristy Stevena Moffata. (Itar)
  • Když jdou Sherlock (Benedict Cumberbatch) a Dr. Watson (Martin Freeman) do pasti, kterou narafičili na vraha, Sherlockovi se mění účes. V jednu chvíli je rozcuchaný, posléze učesaný. (Krub)

Reklama

Reklama