Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada popisuje, jak Sherlock čeká na další tah Moriartyho, který má být mrtvý, a Watson s Mary se věnují nové životní náplni: rodičovství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (100)

Tunri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty sérky už jsou jen o přehrabování se v minulosti a twistech v osobním životě. Kéž by Sherlock řešil záhady a případy normálních lidí. Ale každou sérku najdou ještě ultimátnějšího padoucha, kterej párkrát umře, vrátí se,... Poslední dvě série se řeší každých pět minut to, jestli je Sherlock sjetej nebo není, co je pravda a co jsou iluze, on se při tom drží za hlavu a pláče. Vytratil se původní námět a jsme u krimi telenovely. ()

higuain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naznačila to už loňská Přízračná nevěsta, potvrdila to letošní čtvrtá řada. Moffatovi s Gatissem dochází nápady a Sherlock jim přerůstá přes hlavu. Důmyslné případy nahradily rádoby osudové zápletky s lacinými zvraty, které většinou ani nedávají smysl. Z celkového úpadku vyčnívá snad jen druhý díl, který by sice ve srovnání s většinou epizod prvních třech řad taky neobstál, ale v kontextu té čtvrté jde o její vrchol. Sherlockův poslední případ má v centru dění "nejgeniálnějšího záporáka ze všech" a místy je až směšné, jak trestuhodně je tato postava nevyužitá, nemluvě o ukvapeném závěru. Mám Sherlocka rád, nicméně je čas skončit. Vrcholem seriálu byla druhá řada a od té doby to jde s kvalitou dolů. Třetí série byla ještě fajn, tahle už je ale zbytečně překombinovaná (podobně jako loňský speciální díl) a logických lapsů je víc, než by bylo zdrávo. Případnou pátou sérii si tak snad ani nechci představovat. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec jsem se rozhodl nehodnotit každý díl zvlášť, ale celou sérii. Ty doby, kdy jsem netrpělivě čekal, až bude venku celá série a pak dal všechny tři díly během jednoho večera, jsou nenávratně pryč. Líbilo se mi to, ale mám pocit, že kvalita jde od třetí série dolů. První díl byl takový neslaný nemastný, ty další dva mnohem lepší. První dvě série pořád vedou. ()

Zejf3da 

všechny recenze uživatele

Pro mne klasický Moffat syndrom který jsem prožil u Doctora Who. Moffat začal Doctora a má na svědomí ty nejlepší díly z prvních dvou sérií a pak začal kombinovat a kombinovat a stala se z toho nekoukatelná sračka. Se Sherlockem udělal vlastně uplně to stejné. Tenhle díl jsem se opravdu přemáhal dokoukat. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidím, že čtvrtá série to má s hodnocením jako na houpačce a skoro to vypadá, že ji buď budete zbožňovat, nebo nenávidět. S nadsázkou napsáno. Já byla, až na ten opravdu slabší první díl spokojená. Vedle efektů a nereálností je tu totiž ta emoční linka a na to já většinou slyším. A.... budu si muset od A. C. Doyla fakt něco přečíst, strašně by mě zajímalo, jak moc se těch děl tvůrci drží. V téhle sérii si nedělám naděje. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou. (kowalski)

Reklama

Reklama