Reklama

Reklama

Scotland Yard za Sherlockem přijde s podivným případem ministrova syna a rozbitých soch premiérky Margaret Thatcherové. (Netflix)

Recenze (109)

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Jo, chtěl bych mít stejně chytrou hlavu jako Holmes, který jediným pohledem zjistí všechno o vašem soukromém životě. A v případech, kde rozum nestačí, pak bych chtěl být mistrem v boxu i zápase jako on. A také bych chtěl, abych po deseti úderech pěstí měl obličej bez jediného šrámu a byl úplně v pohodě - jo, tohle bych opravdu moc rád. A když už nepomůže rozum ani síla, pak bych chtěl mít tu intuici jako Sherlock, která zaplní všechna zbylá hluchá místa. A taky bych chtěl být tak rychlý, abych se mohl vrhnout do střely kulce, jež byla vypálena na pět metrů. Usain Bolt by nestihl ani dvakrát zamrkat. A ze všech nejvíc bych chtěl vidět nějakou detektivku, která by měla logickou hlavu a reálnou patu. To bych asi chtěl ze všeho nejvíc. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jednoznačně nejslabší díl všech 4 sérií....ale jenom díky té překombinovanosti a neúměrnému množství dialogů a skákajícímu ději sem a tam, tady už to tvůrci lehce přestřelili..Naštěstí téměř vše zachraňuje poslední dvacetiminutovka, které už zase standardně rve žíly a vede díl k velice zajímavé pointě, které všechny příznivce novodobého Sherlocka musí přivést zákonitě k dalšímu dílu 4.série - takže let´s go! .................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak totálně zabít tempo a dějovou přípravu z konce 3. série a vánočního speciálu, vyplácat celou třetinu série na nekoherentní píčovinky bez pointy, vypotřebovat očekávaný zvrat ještě před tím, než se vlastně cokoli rozjede, pojmout ho tím nejtelenovelovitějším, totálně významu prostým způsobem vůbec, a navrch to zastříknout vycucaným melodramatem, které popírá veškerou narativní logiku, předchozí vývoj i dosavadní charakterizaci. The Sign of Three bylo místy aspoň legitimně vtipný, tohle je Downův syndrom i mezi potraty a jo, tenhle můj vzteky vypocený dadaismus stoprocentně dává větší smysl než cokoli, co jsem právě přinutila starého zhlédnout. Neuvěřitelný. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší epizoda, která ale samostatně stále mírně nadprůměrně funguje, hlavně díky skvělému hereckému obsazení. Nicméně zápletka je tentokrát daleko nudnější, očekávaná s několika světlejšími momenty a odbočkami. K čemu to ale je, když po zhlédnutí zůstává jaká si pachuť toho, že první série toho dokázaly nabídnout více zajímavého a nyní tu máme jen stín dřívější slávy. Snad zbylé dvě epizody čtvrté řady napraví reputaci. 70% ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak přece je to o krapet lepší rozjezd, než ve třetí sérii. Samotná podstata případu není tak geniální a určitě se nejedná o nikterak úchvatnou zápletku. Vtipkování už tolik nefunguje, neboť je to příliš zaběhnutá rutina z předchozích dílů a místy už opravdu otravovalo. Co Sherlock ztrácí po těchto stránkách, tak naopak co do vztahů mezi postavami je tento díl opravdu výborný a vývoj posledních patnácti minut jsem opravdu nečekal. Trošku jsem zlomyslný, ale jsem rád, že film opustila jedna z nejnudnějších postav a snad to Sherlockovi vrátí původní lesk......7/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)
  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)

Reklama

Reklama