Reklama

Reklama

Scotland Yard za Sherlockem přijde s podivným případem ministrova syna a rozbitých soch premiérky Margaret Thatcherové. (Netflix)

Recenze (110)

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Váhal jsem mezi tři a čtyři, ale nakonec podhodnocuji na tři. Proč? Jedno je můj subjektivní problém a druhé podle mě objektivnější věc, kterou zmiňují i komentátoři... Tedy, ten subjektivní problém je ten, že nemám rád tajné superagentky a jejich úžasné zabijácké výkony - úplně mě to kroutí a běhá mi z toho smích po zádech. A tou druhou věcí je naprostá překombinovanost, kdy se do jednoduché a jasné Doylovy povídky snaží naroubovat špiónské téma, nelogické zvraty a nepochopitelné vztahy postav atp. Čím dám tím víc mě ale uchvacuje Martin Freeman a jeho civilní herectví, hlavně kvůli němu je mi líto těch pouze tří hvězd, protože jinak u mě každý díl Sherlocka automaticky začíná vždycky na pěti už od první sekundy prvního dílu první série, kdy mě tenhle jinak skvostný seriál dostal. ()

hallelluja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amanda je nepochybne prudko pozitívna osoba, čo z nej ale robí veľmi slabú herečku. Vďaka dobráckeho ksichtu, nekontrolovanej mimike a celkovo spôsobom, akým sa pohybuje, je všetkým možným len nie trénovanou nájomnou vrahyňou, ktorej pracovným nástrojom má byť o.i. poker face. A nekritický fanúšik môjho typu narazil na svoj tolerančný limit - Mary musí preč... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. A tak sa stalo, že režisérka Freddyho smrti – Poslednej nočnej mory nakrútila Sherlocka. Samotný prípad je hrozne nezáživný a nebavil ma do takej miery, až... no, proste ma fakt nebavil. Možno tvorcovia mali rozšíriť skôr „vedľajší“ prípad s chalanom v aute, to bolo dobré, na rozdiel od „hlavného“ prípadu. Lenže potom to príde. Koniec a s ním zvrat, po ktorom sa univerzum zatrasie to takej miery, že po ňom už proste nič nemôže byť také, ako pred ním. A kvôli tomu musím dať 80%. „Zložil si sľub. Prisahal si!“ ()

Thommie 

všechny recenze uživatele

To, že nastává problém, je zřejmé už z traileru při "Something's coming", což je hláška, kterou používají filmaři v momentě, kdy rozhodně "Nothing's coming". A taky že jo. Naprosto zbytečný díl vezoucí se na vrstvě šlehačky první a druhé řady a je to nuda jak cyp. Tohle je problém, kdy se začne stereotyp seriálu využívat moc brzo a nikomu z tvůrců nedochází, že kvůli tomuhle se na Sherlocka fakt nedíváme. Spoiler: Jedno pozitivum tenhle díl má a sice, že nás zbavil Mary. Aspoň doufám. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak přece je to o krapet lepší rozjezd, než ve třetí sérii. Samotná podstata případu není tak geniální a určitě se nejedná o nikterak úchvatnou zápletku. Vtipkování už tolik nefunguje, neboť je to příliš zaběhnutá rutina z předchozích dílů a místy už opravdu otravovalo. Co Sherlock ztrácí po těchto stránkách, tak naopak co do vztahů mezi postavami je tento díl opravdu výborný a vývoj posledních patnácti minut jsem opravdu nečekal. Trošku jsem zlomyslný, ale jsem rád, že film opustila jedna z nejnudnějších postav a snad to Sherlockovi vrátí původní lesk......7/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)
  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)

Reklama

Reklama