Reklama

Reklama

Scotland Yard za Sherlockem přijde s podivným případem ministrova syna a rozbitých soch premiérky Margaret Thatcherové. (Netflix)

Recenze (110)

Coleator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock je zpátky a už to samo o sobě je veliká událost... Jenže toho, co mám na Sherlockovi asi nejradši, tedy vzájemné špičkování mezi slavným detektivem a jeho parťákem Watsonem, je v tomto díle zatraceně málo a naopak toho, co mi na téhle adaptaci dosud vadilo asi nejvíc - superagentka Mary - tak té je zde zase víc než dost... Sherlock je taková mašina, že na svém iPhonu udílí pokyny několika vyšetřovatelům najednou a řeší jednotlivé záhady na počkání, takže pokud něco řeší delší dobu, je to v podstatě jen návrat Moriartyho - jenže Moriarty bez Moriartyho vlastně ztrácí své kouzlo a tak se tohle téma stává pomalu ale jistě otravným... Závěrečné finále v londýnském mořském světě je jedno velké zklamání, kdy si prostě myslím, že jedna stará bába s pistolkou by proti "SuperMary", Sherlockovi a snad dvěma ozbrojeným strážníkům neměla mít šanci - na druhou stranu tím odpadá výše uvedená neojtravnější stránka celé série... A to je pro dvě následující epizody zatraceně dobře... ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to říct a zůstat slušný? Doyle asi by nebyl moc spokojený. Tam, kde první a částečně i druhá série hrály famózně na tajemství, nečekané rozuzlení nitek a náznaků, kde nechyběla sofistikovanost a domyšlenost, tam od třetí série se všechno fláká. Ono už ani nezbylo moc zajímavých povídek, jež by šlo vykrást a spojit do jednoho dílu celovečerní stopáže s moderním twistem. A tak se tvůrci soustředí jen na čistě formální stránku věci, na různé pičičmundy v obraze, jež byly dříve jen ozvláštněním, ale nyní hrají hlavní roli. Nahodilé zvraty, cucání další možné zápletky z prstu, a nakonec místo Sherlocka dostaneme agentku Watsonovou. Celá ta špionážní linie je naprosto tuctová a nezajímavá, nedůvěryhodná. Podobně jako Watsonovy možné zálety. (Proč on si vybírá tak ošklivé ženské?) Jako by tyhle díly psal někdo jiný, nebo možná i ten samý, ale z donucení. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jednoznačně nejslabší díl všech 4 sérií....ale jenom díky té překombinovanosti a neúměrnému množství dialogů a skákajícímu ději sem a tam, tady už to tvůrci lehce přestřelili..Naštěstí téměř vše zachraňuje poslední dvacetiminutovka, které už zase standardně rve žíly a vede díl k velice zajímavé pointě, které všechny příznivce novodobého Sherlocka musí přivést zákonitě k dalšímu dílu 4.série - takže let´s go! .................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak na rovinu... Tohodle moderního Sherlocka sem viděl uplně 1. díl, kterej mě nenadchnul, takže sem ho dal na hezkejch pár let k ledu. A hle, myslím, že v pondělí si jen tak cvakám (žádnej film stáhnutej, takže sem byl odsouzenej sledovat to, co nám předhodí telka). Ty jo, novej Sherlock, kterej je prej hrozně moc očekávanej. A tak jo, řekl sem si, dám tomu znova šanci, páč dr. Strangeho můžu :o). Ani by mi snad nevadilo, že Sherlock datluje do mobilu jako každej 1. člověk, ani by mi snad nevadilo, že tímhle způsobem rozlouskává mraky záhad. Vlastně mě nevadilo vůbec nic na tomhle dílu, tak proč tomu dávám sakra jen 3 hvězdy a proč mě to moc neba? Jo, tak to ti nepovím :o). Asi mám prostě SH spojenýho se starým Londýnem a se starou dobou a né s tím, že každou chvíli musím číst na obrazovce nějaký zapráskaný SMSky. Dějově nikterak mysteriózní a překvapivý. Takže další díly už pravděpodobně vynechám a rači si pustím něco dobrýho, což už sem viděl... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu jsem nečekal, že by se mi mohlo stát, že mě tento seriál bude nudit. A ono se to stalo. Samo osobě to není, tak špatné, jak se zprvu může zdát, jen s přibývajícími minuty se to začne stáčet, tam kam nemá. A o to více mě pak mrzel finální zvrat, který mě přišel spíše k smíchu, než ke smutku, což je hodně špatné. Snad se další díl povede, a napraví si reputaci. 6/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)
  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)

Reklama

Reklama