Reklama

Reklama

Sherlock - Série 4 (2017) (série)


Poslední případ (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Poslední problém (více)

Obsahy(1)

Temné rodinné tajemství vrátí Sherlockovi dávno zapomenuté potlačené vzpomínky. Následuje smrtící závěrečný střet – a setkání se vzkříšeným nepřítelem. (Netflix)

Recenze (120)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Loučení se Sherlockem zhruba polovinu epizody připomíná jeho psychedelické stavy a orientace i pro nejzápalenějšího diváka, co že se sakra děje, je rychle fuč. Alespoň ke konci všecko zase hezky zapadne a závěr je takový, jak jsme asi všichni očekávali. Ale přát jsme si přáli něco ve stylu původních kulervoucích epizod. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z doufejme poslední série se jedná o nejlepší epizodu (jednu věc jsem skutečně nečekala), ale proč se to chvílemi blížilo spíše "Saw" než "Sherlockovi", to je mi záhadou. Duu Moffat & Gatiss očividně došly nápady. Mmnt, ty už jim přece došly na začátku minulé série... No nic, nevadí, každopádně ten úplný závěr je jedno velké nedůstojné LOL.;-) ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní finále celého seriálu. Patřičně osobní, fatální, epické a ponuré, s návratem tam, kde to celé začalo, respektive před to, čímž to - i s ohledem na britské reálie - připomene SKYFALL. A plné provařených žánrových rekvizit i zvratů, které jsou sice ohrané, ale máme je rádi, takže se nad nimi usmíváme napůl shovívavě a napůl spokojeně. Tedy aspoň já. Díky za Molly, závěrečnou rozlučkovou montáž a za všechno. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci 4. série dobré, od vyvrcholení takového fenoménu, jakým se Sherlock bezesporu stal, jsem ale přeci jenom očekával trochu víc... Finále poměrně obstojně a logicky uzavírá předchozí dějové linky a tak nechápu to volání po dalších dílech, které se tady objevuje... Třetí a čtvrtá série na první dvě svou kvalitou už nenavázala a očekávat, že by se mělo v budoucnu něco měnit, je naivní... I když jsem měl Sherlocka rád, ještě radši se podívám na filmy / seriály, které teď bude moci Cumberbatch díky ušetřenému času natočit... Už aby to bylo... ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byla epizoda, která měla konečně atmosféru první série. Byla vážná, opičky se dělaly jen minimálně a byla nesmírně napínavá, třeba, že se neřešil detektivní případ v pravém slova smyslu. Drama mezi klíčovými postavami, absence halucinogenů a osudovost udělaly z The Final Problem nejlepší epizodu Sherlocka od The Reichenbach Fall a to už je hodně dávno. Pokud byl tohle skutečně poslední díl Sherlocka, pak je škoda, že Moffat a Gatiss udělali z třetí série, z viktoriánského speciálu a z prvního dílu čtvrté série, vědomě stupidní parodii, protože se ukázalo, že by na kvalitní detektivku/thriller pořád měli. Jen tu patetickou Mary na konci si mohli odpustit a místo ní nějak lépe dořešit moji oblíbenou Molly Hooperovou. PS: Mimochodem, kdo taky zaznamenal zjevnou inspiraci hororovou "Saw" sérií? ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou. (kowalski)

Reklama

Reklama