Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (720)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když je to už počtvrté dosti podobné, tak i přesto jsem se velmi pobavil jak nad dalším putováním naší známe partičky, tak nad stále velmi zoufalou honbou za ořechem. Nejvtipnějšími postavičkami byly pro mě vedle Scrata samozřejmě Sid a jeho až nebezpečně houževnatá (herdek) babča, která byla narozdíl od babči z Madagaskaru snesitelnou postavou. Jinak obrazově to bylo opravdu pěkné, to se musí nechat a scénář byl až na pár menších much (a tak je to přece jenom pro mladší publikum, než jsem já) také dobře napsaný. Zkrátka já jsem s výsledkem spokojen, ale nevím, jestli chci v roce 2015 vidět Dobu ledovou 5 - to radši zase nějaký nový a "originální" animák a klidně od stejných tvůrců. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

K nevydržení uřvaná a otravná recyklace, která vzniká jen kvůli tomu, že tahle animovaná franšíza stále vydělává. Technicky dokonalé zlo, jenž spoléhá jen na to, že známá chlupatá zvířata padají a narážejí do různých věcí, přičemž jakákoliv dějová logika či provázanost absentuje. Hlavní ale je, že se to hýbe a je to barevné, což dětem do pěti let a vlastně i producentům téhle odpudivé komerční zhůvěřilosti bohatě stačí. Pro normálního diváka je to však absolutně k nevydržení. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přesto, že to je již třetí pokračování a vše je založeno na tom, vyždímat z toho co se dá, jedná se pořád o slušný a zábavný animák, který potěší hlavně skalní fanoušky série, kterou proslavila veverka a její neústálý hon za neposlušným žaludem (i zde si jí divák užije víc než dost). Bohužel však nemá film nic (vyjma nového příběhu a nových postaviček) čím by se výrazně odlišoval od předchozích příběhů a já už ani nevím, o co šlo v těch předchozích. ()

predators 

všechny recenze uživatele

4 díly už jsou setsakra pořádná dávka a udržet divákovy bránice v nějakém tom napětí a třesu chce nutnou dávku nápadů. Ty mi ve čtyřce chyběly a přiznám se, obešel bych se bez tohoto dílu, jako striptér Channing Tatum Bez kalhot. Bohužel ho tu ale máme a po shlédnutí zjistíte, že už Scratt není tak vtipný, jak býval, že postaviček je až přespříliš a že i v animáku může debilní střih nadělat paseku. Nevím, co si z toho ti piškoti odnesou, teda... 35% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Ooo pardon....Myslím, žes to nebyl ty. Kontinenty se nám rozpadají a kdo za to může.... Ovšem, že veverka Scrat! Svým nešikovným záměrem schovat svůj žalud pod zem dala do pohybu pár litosférických desek a hle - Země v pohybu. Diego, Sid i Manny jsou odloučeni od rodiny a na jedné kře plují oceánem bůh ví kam. Po trošku nastavovaných dílech dvojce a trojce se čtyřka vrací k výborné jedničce. Hlášky jsou nezapomenutelné a zpracování opět vynikající. Dlouho jsem se takhle nezasmál u animovaného filmu - nejvíc mě snad dostal "Lišejník nebo to byla Lepra?" :-D Doba Ledová 4 se vrací ke kořenům, nabrala síly a skvěle pobavila. Veverka dostala opět prostor a troufnu si říct, že tentokrát jsou s ní scény nejlepší. Prostě Ice Age válí! (88 procent) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Při krádeži lodi kapitána Střeva (Peter Dinklage) pomáhají hlavním hrdinům malí damani. Jeden z nich má na sobě modré kresby. Jedná se o odkaz na film Statečné srdce (1995), konkrétně na "válečnými barvami" pomalovanou postavu Williama Wallace (Mel Gibson). (Aporol)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama