Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 4
USA, 2012, 115 min

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 4

Recenze (978)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Bože můj.... po první částí posledního dílu jsem byl strašně natěšen na další dobrodružství kapitána Edwarda a upíra Belly. První hodinu se opět řeší nepodstatné věci, pak kdosi s kýmsi bojuje a nějak to skončí. Sbohem Twilight. Další díly nás do pěti let neminou, naštěstí u toho nebudu. Kluci mají Pána prstenů, holky mají Twilight. Budu to brát tak. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Melissa Rosenberg, Stephenie Meyer / Námet: Breaking Dawn by Stephenie Meyer | Hudba: Carter Burwell | Produkcia: Wyck Godfrey, Karen Rosenfelt, Stephenie Meyer | Distribúcia: Summit Entertainment | Štúdio: Temple Hill, Sunswept Entertainment | Rozpočet: 120 miliónov $ | Tržby: 821,816,683 $ || Našťastie, tento diel nabral znovu pravý smer Twilightu: Je to tak patetické a umelé, že sa na tom dá s chuťou zasmiať :) Z predošlého dielu totiž hrozilo, že sa z toho stane seriózna záležitosť - bolo to tým pádom málo zábavné. Finálny diel však disponuje s obrovským zmyslom pre humor - tvorcovia si uvedomili, že sa už niektoré veci fakt nedajú brať vážne, a tak si np z vyzliekania Jake-a robia srandu naschval. Až do konca finálnej bitky to bolo za poctivé tri * ako pilotný diel, no happy endig posral značku Twilight ako sa patrí. Ps: Aj ked Kristen Stewart ukázala v Snehulienke a lovcovi strašný výkon, bol určite lepší, než v ságe. Tu sa ale potrvdilo, že to bol len klam, a je fakt hodná svojej nominácie na Zlatú Malinu za najhorší ženský herecký výkon v roku 2012 ;) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Společně s jedničkou zřejmě nejlepší díl. Má to tah na branku a dobře čitelné charaktery, do kterých jsem se po čtyřech všelijakých dílech začal ve finále alespoň trochu dostávat. Konec se dal očekávat, ale to nic nemění na faktu, že Twilight jako sága měla ke konci možná mírně zlepšující se tendenci, nebo minimálně si tvůrci uvědomili, kam patří. Dali pryč zbytečnou filozofii a rádoby monstrózní mytologii a zaměřili se více na familiérní vztah hrstky upírů v boji proti nadvládě. Snesitelnější, lepší. Občas se dalo pocítit i napětí a to je tedy už hodně co říct. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Přál bych si, aby každá filmová série měla takové zakončení, jaké předvedla druhá část Rozbřesku v závěrečných titulcích. Ačkoli jsem předcházejících 110 minut zíval a kroutil se na sedačce jako čerstvě posolený slimák, to jednotlivé představování postav za doprovodu nádherné hudby mě dojalo. Ano, věčně uremcaného kritika amerických stupidních slátanin pro teenagery to dojalo, protože mu došlo, že mnohým peroxidním fiflenám a jejich uhrovatým gelounům končí čtyři roky dlouhá láska. A končí stylem, jaký já bych rád viděl třeba u Smrtonosné pasti. Pod dojmem tohoto uvědomění nahlédnu na tenhle upírský špunt jako na samostatný film a povím vám naprosto upřímně, že to není až tak špatné. Podpořen i zde výbornou muzikou a překvapivým zvratem se nástavec Rozbřesku stal tím nejlepším z celé ságy. Ano, sice jsem u toho zíval, důležité je však to, že jsem neusnul. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Až na závěrečnou bitvu, která se vlastně neodehrála je ten film dost hloupá blitinka, která mě ničím nezaujala a od odpadu! to vytáhlo maloučko "scének". Jo a nesmím opomenout snad to nejhorší: to si maskérka nevšimla, že se obrovská vrstva světlého make-upu sráží hercům na ksichtě a tvoří tak nehezké mapy a vrásky? Poslední puntík k směšnosti.. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • V závěru filmu, kdy jsou hlavní postavy na louce, "nezáří", přestože na ně svítí slunce. (ČSFD)
  • Počas otváracieho víkendu si film prišlo do slovenských kín pozrieť 94 197 fanúšikov, čím stanovil nový rekord. (AdamesWWE)

Reklama

Reklama