Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humanitární skupinka zdravotníků je na své zpáteční cestě z bývalé Jugoslávie unesena a uvězněna neznámými cizinci. Od této chvíle zdravotní sestra Carol a její dva kolegové mohou jen s hrůzou přemýšlet o tom, co s nimi únosci plánují... (PetriK12)

Videa (4)

Trailer

Recenze (107)

berusche 

všechny recenze uživatele

Velkou výhodou snímku je jeho stopáž! Je tak krátký, v podstatě, takže vám skutečně musí prozradit spoustu věcí dostatečně brzo, aby mohlo dojít k typickému a oprávněnému boji o život všemi dostupnými prostředky. To ze snímku dělá dostatečně rychlou podívanou, kdy jeden záběr střídá druhý. To také vidím jako jednoznačné plus. Nevýhodou však jsou rekvizity z bývalé Jugoslávie, jako nejnovější VW či oblečení a podobně. Tady se teda tvůrci řádně sekli, asi jako v tom, že bývalá Jugoslávie opravdu nezasahovala do Československa, natož do Ruska. Ale budiž vám odpuštěno, pokud to mělo být vtipné, já se fakt bavila. Pokud jste to mysleli vážně, já vám za toho pana doktora ty hvězdy dám. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Uf... totální průměr. Znovu se potvrzuje moje nepsané pravidlo, co Francouz a pokus o horor, to totálně zpacaný potenciál. Captifs mohl přinést čokoládu Milku, ale přinesl jen polosežranou Orionku a ještě k tomu studentskou pečeť, která se nedá žrát. Přitom černý obchod s orgány na samém začátku řetězce je vždy zábavný. Chyběly mi pitvy, chybělo mi napětí, chybělo mi znechucení a soucítění s uvězněnými, chyběla mi beznaděj. To všechno režisér a scénárista nezvládli, přitom se mohli minimálně inspirovat tolika jinými filmy, které zobrazují stejné téma. Konec samozřejmě totálně směšný, rád bych se zde rozepsal o trapnosti závěru filmu a udělal si z něj legraci, ale to si dovolím jen u totálních odpadů, tento film stojí za to, abych nespoileroval. 60% ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další výlet na Balkán, tentokrát ve francouzském hororovém podání. Film je celkem pomalý a nikam nespěchá. Od určité chvíle už je vám tak nějak jasné, jak to asi bude dál probíhat. I když samotný útěk je celkem povedený. Partu francouzských lékařů bez hranic v bývalé Jugoslávii unesou obchodníci s orgány. Plány s nimi mají jasné, proto se naši hrdinové snaží uprchnout. Ani tu nenajdeme nějaké zvlášť explicitní scény. Povede se jim to a kdo přežije až do konce? "Ty svině!" ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak. A teď bych rád věděl, kde se stala chyba. Proč mě film, který má dobrou kameru, herecké výkony a ne úplně blbý příběh, ve finále tak nudil? Možná kvůli slabému napětí,možná kvůli nedostatečnému představení hlavních postav, nevím, prostě to na mě nefungovalo a i přes tu krátkou stopáž neoslovilo, natož aby mě to vyděsilo. A možná to bylo i kvůli tomu, že to tak jako tak působí jako průměrný horor... Lepší 2* ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To nie je moja krv.“ Dávam až 60%, lebo je to oveľa menší bitúnok, ako som čakal, je to príjemne krátke, postavy zdravotníkov sú sympatické, atmosféra pôsobivá a samotná „hixploitation“ zápletka získava desivým (v dobrom) umiestnením do „vojnovej“ Juhoslávie nepríjemne mrazivý nádych, keďže len naivný človek si myslí, že nedobrovoľné darovanie orgánov neexistuje. Prosto to nie je žiadny blbý žvást ani trápny nezmyslený krvák. Na strane druhej, nie je to ani zázrak. Scenár je predvídateľný a prekážalo mi, že sa tvorcovia báli u kladných postáv pritvrdiť; každý normálny „zdravotník“ pozná miesta na ľudskom tele, ktoré stačí preseknúť (skalpelov po „chirurgovej“ likvidácii bolo požehnane) a za tri sekundy obeť vykrváca. Mám skrátka rád filmy, v ktorých obeť časom začne byť vlkom. V CAPTIFS mi toto chýbalo. Nepáčili sa mi ani nelogické blbiny (zabitie „besných“ psov obrovskými kliešťami na železo by bola otázka pár sekúnd). A keď vezmeme do úvahy, aký je scenár jednoduchý, je čudné, že niektoré veci som nepochopil (čo s „hlavným“ dejom vlastne mala spoločná retrospektíva s dievčatkami?). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Captifs se z velké části natáčelo v Alsasku. (claudel)
  • Postava Ivana Fraňka pochází z bývalé Jugoslávie, on však hovoří ve filmu česky. (claudel)

Reklama

Reklama