Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborný cestopis, který našince potěší svojí proveniencí. Záživnost pak spočívá nejen v samotné cestě po Africe, ale také ve skvělém komentáři hlavních protagonistů. Velikým lákadlem ovšem je vozidlo Trabant, od kterého by asi málokdo čekal obdobnou cestu. Nezbývá než před hrdiny tohoto dokumentu smeknout pro jejich odvahu, dobrodružnou povahu a jejich počin. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

po všech stránkách zábavnější a celkově z "dokumentárního hlediska" rozhodně vyspělejší než Trabantem Hedvábnou stezkou.. výborná hudba navíc zdařile pomáhá dotvářet atmosféru skutečného dobrodružství a ve finále nakonec nezbývá nic jiného, než smeknout před touhle skupinkou nadšenců, která se i přes tuny překážek nebála splnit si jeden velký sen.. jednoznačně palec nahoru! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jasně tahle parta má můj respekt a fandím jím za to jak se postavili k větě "to nejde". Nepochybuju ani na moment, že to muselo být úžasný dobrodružství plný silných zážitků i když já bych do tohohle nešel, protože by mě naprosto jebalo půlku tý cesty řešit z jakýho důvodu se zase trabant vysral, chápu že to přesně patřilo k tomu hlavnímu dodružství, ale pro mě by bylo spíš pět neděl v baloně nad Afrikou. Pokud bych měl hodnotit tu akci a účastníky akce, dávám pět hvězdiček a říkám, jste frajeři a inspirátoři, leč já jsem v pozici diváka chtíc nechtíc musím hodnotit to, co jsem viděl a upřimně říkám, že tohel měl být serál, každá země minimálně na jeden díl, protože takhle to bylo v duchu : tahle země fajn - tahle země nefajn - tady se nám vysral trabant - tady lidi dobrý, tady lidi špatný - zase se nám vysral trabant, zkrátka strašně zkatkovitý, to si podobný dobrodružství ani Afrika nezaslouží, bylo to tak zkratkovitý, že už se autoři ani nezmínili, proč se k nim nepřipojil kamarád, kterýmu umřel tatínek, nedělali titulky k cizí řeči, jako dobrodruzi výborný, jako filmaři - dokumentaristé průměrný, věřím, že knížka by mohla bejt za pět. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Z hlediska dokumentárního to rozhodně ještě není ono a je pořád vědět, že šlo hlavně o to, aby dobrodruzi celou cestu zvládli. V dalším díle, "Trabantem až na konec svět", se už ukázalo, že mají i dokumentární tendence. Přesto je krásně vidět, že se jedná o neskutečný pokus o cestování, který rozhodně stojí za pozornost. Dan Přibáň je velký frajer a každá jeho posádka jakbysmet. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tohle se dá opravdu jedině obdivovat, protože na podobně šílenou cestu, se vydá jenom maximálně zapálený člověk. Když pominu naprostou odlišnost všech těch národních kultůr, tak rozhodně větší obavy bych osobně měl z toho, že zůstanu trčet někde, odkud nebude snadné se evakuovat :-) Ještě že trabanty měli výdrž a vše se dalo pro jejich jednoduchost, více či méně opravovat takřka na koleně. Zajímalo by mě, jak to s opravama měli ty podobné expedice s bourákama plnými elektroniky? Prostě v jednoduchosti je síla! :-) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Průměrná spotřeba benzínu se během výpravy vyšplhala na 6,5 l/100 km. (MTHRFCKR)
  • Přednáška „Trabantem napříč Afrikou“ vyhrála hlavní cenu festivalu Caminos v Karlových Varech. (heyda)
  • Pokus s vodou je v Afrike populárny trik, ale je to podvrh. V skutočnosti je Coriolisova sila pár metrov od rovníku veľmi ťažko merateľná aj pri kontrolovaných experimentoch, takže nemôže mať viditeľný vplyv na rotáciu vody. (andree182)

Reklama

Reklama