Reklama

Reklama

Show Jana Krause

(pořad)
  • Slovensko Talk show Jana Krausa
Talk-show / Zábavný
Česko, 2010, 48 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), Miroslav Etzler, Miroslav Donutil, Jiří X. Doležal, Betka Stanková, Yemi Akinyemi, David Kraus, Jiří Krampol, Madeleine Albright (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Jan Kraus, jak ho znáte, v úplně nové show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každý pátek večer na Primě. (TV Prima)

Recenze (433)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Jan Kraus mě v tomhle pořadu již několik let zvládá bavit, i když dorazí méně zajímaví, nebo mně rovnou nesympatičtí hosté. Přestože třeba zde často připomínaný pořad Všechnopárty je taky hodně fajn, Kraus to u mě i s reklamními pauzami vyhrál. Fakt, že bych se někdy chtěla zúčastnit natáčení. P.S.: Na "hotelová mýdla" nikdy nezapomenu, pokaždé, když si to pustím, tak se u toho válím smíchy. 8/10 ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku jsem musel bohužel ubrat, a to z toho důvodu, že se Jan Kraus přesunul na Primu, což samozdřejmě znamená nával nespočtu reklam, které každodenně obtěžují naši večerní podívanou. Ale Samozdřejmě pořad jako takový je jednoznačně na 5*, Jan Kraus je opravdu osobnost, která dokáže zpříjemnit páteční večer, a to tak, že se pobavíme, a částečně i nahlédneme do osobností, které si tam pan Kraus pozve. Bezpochybně 100% ()

Reklama

stub 

všechny recenze uživatele

Když si vzpomenu na "Dvaadvacítku" (jasně, Soda byla lepší, ale když beru v potaz náš tehdejší hlad po podobných formátech, tak z toho byl člověk stejně u vytržení) a na "Další, prosím" (v podstatě totéž co teď, ale o 20 let dřív, kdy byla arogance moderátora ještě neobvyklá a zábavná), tak je mi z toho dost smutno. Dávno je to jen trapná exhibice zaslepeného egomaniaka, přesvědčeného o tom, že každý s odlišným názorem je totální idiot. To mu samozřejmě jindy nijak nebrání šavlovat tolerancí a dalšími hodnotami dneška - čili, tolerovat je třeba to, co si myslí a má rád p. Kraus, to ostatní samozřejmě nikoli, tam je v pořádku nahradit toleranci hulvátstvím. Málokdo reprezentuje stav dnešní společnosti lépe, než tento sebeparodický pán. O hosty už dávno nejde, z těch se stal dávno jen Krausův kompars. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Někdy spíše one-man show, než talk-show Jana Krause, nicméně svoje čaro má - člověk prostě musí spolknout fakt, že host je tu až v druhé řadě a divák se často nedozví skoro nic, co by stálo za řeč. Krausova verbální ofenziva (velice schopná), jíž je vlastní nadrzlá arogance s nenechavou shazovačností a jejímž prostřednictvím je host neustále přerušován a vláčen tématy sem a tam, nemusí sednout každému. Když tuhle výzvu host ustojí, nebo jí dokáže dostatečně konfrontovat, vznikají ty nejlepší epizody. Když ne, ztratí Krausovo ego směr a nedokáže svoje vystupování adekvátně korigovat. Neobstojí argument, že se to o něm ví a že k němu "ti slabší" nemají lozit - i specifičtí moderátoři by měli ovládat všechny sféry konverzace a nezanechávat dojem, že se vlastně na hostovi vyřádili a divákovi zbylo kulový. Ale nebudu lhát - baví mě to. Možná i proto, že jsem viděl prakticky všechny epizody a na všechno zmíněné si dávno zvykl. (: Sedm Krausů z deseti. ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Dneska už klasika. Vybrání Jana Krause a udělat po vzoru světových televizí bylo více něž vynikajícím nápadem, který i po přesunu na soukromou televizi neztratil na kvalitě. Naopak příjde mi, že na Primě má p.Kraus vetší volnost - dokonce se i popíjí, jsou výjezdy do zahraničí (které by česká televize asi nezaplatila). Dalším plusem je, že odpadly povinné písničkové vstupy synka Davida. Kvalita jednotlivých dílů ovšem souvisí s pozvanými hosty. Když tam přijde blbá modelka, tak co s ní? Tady tkví menší zádrhel, protože takých hostů (blbých blondýn) si moc neváží a jen si z ní dělá srandu a celý rozhovor je pak o ničem. Naopak k některým chová zbytčně až moc velkou úctu. Nemysláím si, že by se našlo moc lidí, kteří by tento formát pořadu mohli moderovat a Kraus to zvládá dokonale. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (14)

  • Show Jana Krause se dne 10. 3. 2020 poprvé natáčela bez diváků. Poprvé za dobu vysílání pořadu v divadle Archa čekala na tři hosty smutná kulisa – prázdné hlediště bez diváků  Kvůli tehdejšímu nařízení vlády vzhledem k šíření koronaviru se muselo natáčet bez publika. (TheSlezy)
  • Část čtyřicáté první epizody pořadu byla 1. května roku 2011 natočena v Mnichově, přičemž hostem byl Josef Mašín, který dlouhodobě odmítal do České republiky přijet. (JoranProvenzano)
  • Část čtyřicáté deváté epizody pořadu byla natočena v prostorách fotbalového stadiónu Stamford Bridge klubu Chelsea Football Club v Londýně, přičemž hostem byl Petr Čech. (JoranProvenzano)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama