Reklama

Reklama

Válka gangů

  • USA The Corruptor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvážný poručík Nicolas Chen je prvním čínským přistěhovalcem, který slouží u newyorské policie, a protože zná dokonale prostředí i mentalitu, má na starosti oddělení dohlížející na pořádek v čínské čtvrti. Nemá to však snadné, protože Číňanovi ostatní policisté příliš nevěří, a protože slouží u policie, nevěří mu příliš ani Číňané. Vedení rozhodne, že Chenova jednotka potřebuje posílit, a převelí k okrsku idealistického nováčka Dannyho Wallace, který je podle Chena jako běloch a navíc začátečník v čínské čtvrti zcela nepoužitelný. Snaží se ho proto držet stranou, což se Dannymu nelíbí. Stejně tak se mladý policista netají nelibostí nad Chenovými poklidnými vztahy s místními vůdci Triád. Velmi brzy však jeho ideály narazí na tvrdou realitu. Toho se pokusí zneužít muž z čínské mafie a nabídne Dannymu velký úplatek. Danny, který potřebuje peníze pro otce, podlehne pokušení a je na Chenovi, aby mladého policistu přivedl zpět na správnou cestu. Sám přitom musí poněkud přehodnotit své vztahy s Triádami. Již tak komplikovanou situaci ještě zhorší FBI, která v čínské čtvrti rozjela vlastní akci, aniž by o tom kohokoli informovala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Bauer 

všechny recenze uživatele

The Corruptor asi nebude český překlad Válka gangů a to je problém tohoto snímku. Čekal jsem nějakou cool záležitost, kde budou „fuckin‘ niggaz“, řetězy na krku atd. Místo toho jsem dostal rutinní policejní film o korupci. Něco málo akčních scén se zde našlo. Ovšem příběhové Válka gangů nic moc nenabídla. Role Marka Wahlberga je skvělá a překvapivá. Jeho výkon je rovněž dobrý. Yun-Fat Chow je bezpochyby kvalitní herec. Zde mi ale vadil. Např. scéna na toaletách, kdy dělá hluboký výdech a nádech, tak mi lezl neskutečně na nervy! Alespoň, že hudba je cool. Čekal jsem něco víc a bohužel za to může český překlad. Jednou za rok, nebo dva se na to rád podívám. Průměrný film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Válka gangov sa prvú pol hodinu javí ako čistý výplachový akčný film, kde sa strieľa hlava-nehlava, pribúdajú collateral damages a nikoho to netrápi. Potom sa ukáže , že má aj scenár, hlavné postavy sú celkom solídne napísané, sú ambivalentné a nikdy nevieme, či sa im dá vôbec veriť a ako to s nimi skončí. Takže ma dosť mrzí tá akčná zložka, mohol vzniknúť kult s prepracovanou psychológiou postáv, ako neskôr v Departed. Takýto zámer tvorcovia bohužiaľ nemali, a tak nakoniec radšej ostali v bezpečných komerčných vodách, na čo im ale diváci neskočili. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Áno, určite je chvályhodné, že hongkonská akčná legenda (HARD BOILED, KILLER), v Hollywoode podľa očakávaní nevyužitá, Chow Yun-Fat, vsadil v produkcii kamaráta Johna Woo na atmosférickú a tak akosi celkovo „poctivejšiu“ drsnú kriminálku, pričom nezaujímavý James Foley režíruje prekvapivo napínavo i neakčné scény, ktoré v snímke prevládajú. Takisto buddy dvojka s Markom Wahlbergom nečakane iskrí a funguje, ale niektoré filmy sú skrátka priemerné a toto je jeden z nich. Nič v zlom, inak solídna makačka pre ostrých chlapov, ktorý na nejakú tú otvorenú zlomeninu (a špáradlo, padnúce na zem) nehľadia. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Solidně odvedené krimi řemeslo, nic míň ale ani bohužel nic víc. Příběh je docela dobrej a Chow Yun-Fat i Mark Wahlberg hrajou dost dobře, což je tady tady to hlavní. Film je totiž hlavně o těch postavách než o akci. Což je docela škoda, protože akce je dost povedená a Chow by si potřeboval v Hollywoodu pořádně zastřílet. I tak je to jeden z těch jeho lepších americkejch filmů a asi to z nich má nejblíž k jeho hongkongskejm mastrštrykům typu Hard-Boiled a Killer. Bližšího a lepšího už se od něj asi u amíků nedočkáme.70% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Čínskou kuchyň moc nemusím a když už mafii, tak tu italskou. Tam je i ta kuchyně sakra lepší. Od filmu jsem přeci jen očekával více akce. Děj nebyl vůbec zlej, ale taky žádnej super zázrak. Nejsilnější prvek ve filmu je jak jinak MW, který roli hraje fakt naplno. Nvm jak jinak to nazvat. Všechno co vám podává mu prostě uvěříte bez mrknutí oka. Přiznám se, že se vůbec nejedná o můj žánr a možná i to se na konečným hodnocení projevuje. Film jako celek špatnej není, ale víckrát to vidět nepotřebuju. 68 procent. Bez MW bych byl na 60ti. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Uskupení Fukienese Dragons, která se ve filmu objeví, je název skutečné zločinecké organizace. (Terva)

Reklama

Reklama