Reklama

Reklama

Primal

Trailer
Austrálie, 2010, 80 min

Příběh se odehrává ve vnitrozemí Austrálie, kde Anja (Zoe Tuckwell-Smith) a její přátelé, následují mladého studenta antropologie, Daceho (Wil Traval), který se snaží vypátrat 12.000 let staré kreslené obrazce. Vše vypadalo jako poklidný průzkumný výlet, než se Mel (Krew Boylan) rozhodla nahá okoupat v nedaleké kaluži stojaté vody. Dříve nadšená skupinka přátel, tak musí náhle bojovat o své přežití. Boj, který jim odkrývá tváří v tvář pradávné zlo, obydlující nedalekou horu. (mosnak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Další z klasických vyvražďovacích horrorů. Příběh je o partě australských mlaďochů, kteří jedou zkoumat pravěké malby kdesi na skále uprostřed divočiny. Blonďatá dívčina se vykoupe v jezírku a nakazí se tam neznámým virem (nebo parazitem), který jí zanechá jen základní instinkty, "pěkný" zoubky a obrovsou sílu. Pak už je to jen o tom, kdo přežije její neustálé útoky, kolik poteče krve a ještě se tam ukáže malá potvůrka. Za mě 55% :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo si doteď myslel, že při koupání v australských jezírcích je největším nebezpečím krokodýl či nedej bože poševní infekce, toho Primal rychle vyvede z omylu.. Chaotický horor se slušnými gore efekty, jedním alfa-blbcem a velmi plochými… charaktery, u kterého v okamžiku kdy nastoupí na plac piraňa v růžových tříčtvrťákách absolutně nevíte, jestli se smát, plakat nebo pomoct tlačit, neb dotyčná vyluzuje zvuky rodičky při kontrakcích. Když se však zjevilo vilné jeskynní kladélko v podobě Kaplického blobu, měl jsem jasno. Tahle decentní, s entuziasmem dělaná ujetost má ve své imbecilitě něco do sebe.. „Cunt!“ ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Primal měl naprosto famózní začátek a přemýšlení o pěti hvězdách bylo na místě. První půl hodinka utekla jak voda, protože děj byl vynikající, atmosféra z pralesa pěkná a herci se chovali jako herci. První půl hodinka tedy bezchybná a já jsem čekal, že Primal nezklame. Bohužel jsem se silně mýlil, po první přeměně jedné z hlavních postav. Po přeměně vypadala strašlivě a člověk by se i lekl, ale to se bohužel změnilo po prvním zařvání. Zvuk jejího křiklavého hlasu mě provokoval, že jsem měl sto chutí Primal vypnout. Provokativní zvuk jsem poslouchal až do samého závěru. Do toho se jedna z postav začala chovat naprosto nemožně (nevadí herecký výkon, ale spíše blbě napsaná role). Nebýt jeho chování, když šlo do tuhého, koukal bych také jinak. Jen že do třetice všeho špatného mě nezaujal ani závěr, který na mě působil moc vyumělkovaně a efekty hodně ujely. Sečteno a podtrženo, čekal jsem víc a nebýt skvělého začátku, šel bych s hodnocením hodně nízko... 5/10 = 55% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Ha ha! Tak Australani se předvedli! Krásně krvavý, mesmlouvavý, drsný, nechutný, blboučký a levný horůrek, který fakt stojí za to! Celou dobu jsem se výborně bavil. Ale to nejlepší přišlo na závěr. Takovou poslední větu jsem ještě ve filmu neslyšel a to ani nemluvím o naprosto brutální country písni u závěrečných titulků. To se prostě musí ocenit! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tomuhle typu filmů říkám prostoduchá ptákovina. Zpracování někde mezi Tromou a studiem Asylum. Mizerné triky, z nichž nejotřesnější jsou levné digitální v jeskyni. Horror? Ani náhodou. Snadno předvídatelný děj vzbuzuje po celou dobu úsměv, místy dokonce hrozí řvavé výbuchy smíchu. Postavy se chovají jako hovada (jasně, podle hodně špatného scénáře), a tak jsem jim bez výjimky přál tu nejhnusnější smrt (někteří mému přání vyhověli). Blbá blondýna se promění v ještě primitivnější monstrum, které si vypůjčilo hubu z 30 dní dlouhá noc. Pravidla jsou od toho, aby neplatila, takže monstrum sice nevleze do tunelu, jelikož se ho bojí, jenže pak je třeba, aby tam vlezlo, a proto tam vleze...fakt děs. Dva nejhezčí momenty tohohle paskvilu - zmutovaný zubatý králík a sejmutí klokana....což není na celovečerní film nic moc. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Běžný natáčecí den začal zpravidla v poledne a končilo se až okolo jedné ráno. (heyda)
  • Filmový štáb včetně všech herců čítal 50 osob. (heyda)
  • Film se natáčel v Novém jižním Walesu v období silných dešťů (březen/duben). Ve filmu se však deště nedočkáme. (heyda)

Reklama

Reklama