Reklama

Reklama

Nevědomí

  • USA Oblivion (více)
Trailer 2

Planeta Země už dávno není obyvatelná. Lidstvo bylo napadeno vetřelci a rozhodlo se bránit. Použilo jaderné zbraně a v důsledku toho je svět neobyvatelný. Lidstvo bylo nuceno přesunout se na Saturnův měsíc Titan, kde byla vybudována dočasná vesmírná stanice. Jack a Victoria už pět let slouží na Zemi jako údržbáři. Starají se o bezpečí obřích hydrověží, které odčerpávají energii z mořské vody. Za pár dní, až skončí služba, se oba vydají na Titan. Victoria už se nemůže dočkat, ale Jack má pořád jakési zvláštní pocity sounáležitosti k Zemi, nemluvě o divných snech, které ho pronásledují. Při plnění svojí mise je svědkem nouzového přistání kosmické lodi, jejíž jediná členka posádky tvrdí, že ji s Jackem pojí společná minulost. Její příchod spustí řadu událostí, které Jacka donutí pochybovat o všem, co doposud věděl. Osud lidstva je nyní v jeho rukách. (TV Nova)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (1 856)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně sterilní sci-fi, která se vás snaží za každou cenu překvapit a upoutat vás, ale vůbec jí to nejde. Scénář je s přibývající stopáží čím dál pitomější a režie pro změnu čím dál unylejší a akční stránka filmu vás vůbec nevtáhne. Kosinski opět předvedl, že umí točit na oko hezké filmy, ovšem naprosto bez emocí či životných postav. Výtečný vizuál se bohužel také stačí okoukat během první hodinky (možná i dřív) a velkolepá hudba to sama nezachrání. Zkrátka promarněná šance s hodně stupidním koncem, kterou nezachrání ani snažívý Cruise. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

A MŮŽE LÉPE UMŘÍT MUŽ NEŽ NEBEZPEČÍM V BOJI, ZA SVATÝ POPEL OTCŮ SVÝCH, ZA OLTÁŘ BOHŮ, VLAST SVOJI?..... /// Hezký! Tom si to na mopedu dalšího tisíciletí sviští pouští mezi loděma a atomovejma ponorkami, pak tasí tu svou vymakanou kosmickou bouchačku a já má pocit, že mi něco dlouho chybělo! (hoď se do klidu… sci-fi vole, žádný prasárny…) Na konci zase vím, že tohle nebude snímek pro budoucí generace, páč těch futuristickejch myšlenek tady moc není, ale že se jedná o takovou sci-fi pohádku s krásnejma vobrázkama a pastvou pro uši, o tom, kterak Jack Harper hledal cestu domů. Hloupost? Ale hezky udělaná! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vopravoval jsem auto a najednou na mě vlítl chlap, co vypadal jako já. (…hmm, možná by pomohlo, kdybys přestal hulit…) 2.) Páč miluju filmy, který točí frajer vod reklamy! 3.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Od začátku průhledné (i když zásadní zvrat potěší), nicméně atmosféricky velmi funkční designové postapo, které se sice nedokáže dostat ze stínu Tron: Legacy (hudebně k němu vyloženě odkazuje) a také je z něho velmi cítit Moon (který je samozřejmě drtivě lepší ve všech myslitelných směrech), ale zábavu dokáže poskytnout parádní. Cruise je i v 50 letech cool a film táhne hereckým charisma i fyzickým nasazením. V zásadě s tím filmem mám jediný problém, který mám s naprostou většinou letošních blockbusterů - je škoda, že není o něco málo chytřejší... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Potvrdila jsem si svou dávnou teorii, že co se týče trailerů, je nejlépe zůstat v blaženém nevědomí a když už, tak se na ně podívat až po filmu, protože trailery se dělí na dvě skupiny: na ty, co kecají, a ty, které všechno vykecají. Nuže, obdobou rčení o nošení dříví do lesa by mohlo být úsloví o chvále audiovizuální nádhery Kosinského filmů a poukazování na to, že první polovina Nevědomí je lepší té druhé, ale celek je víc než součást částí a po dni, kdy jsem se cítila pod jezevčíka, a letech, kdy jsem se smutně smiřovala s faktem, že sci-fi nad úrovní debility zemřela spolu s pány Lemem a Clarkem, mi celek přišel k chuti bez ohledu na kvalitativní rozdíly a fakt, že Olča s Koljou jsou tam jen na ozdobu (a jemu se to dařilo o poznání lépe než jí). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vysokorozpočtový Moon. Velmi přesně nadefinovaný (nic sice nedává čistě logicky smysl, od toho tu však sci-fi nejsou) soubor obhájených vykrádaček, ale na rozdíl od Jonese zcela bez života a emocí. Opravdu mě to mrzí, protože v tom filmu je všechno statisticky v pořádku. Až na tu maličkost, že mě nezačal zajímat. Jen těžko se ten neustálý odstup vysvětluje... Je to ještě znatelnější než u TRONa, ale Kosinski načrtá zajímavé prostředí i námět, k vidění však nabídne jen jakousi prázdnou nádobu, která teprve čeká na to, aby jí někdo vdechl život. To chápu u filmové počítačové hry, ale tentokrát rozhodně ne. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (40)

  • Scény z industriálního interiéru úkrytu přeživších, se natáčely v Market Street Power Plant v New Orleans. Scény z chatrče u jezera se natáčely u June Lake v Kalifornii. Scéna ze zdevastovaného stadionu se natáčela v kráteru Hrossaborg na Islandu. Stadion byl dodělán digitálně. (Punisher)
  • V jedné scéně Jack Harper (Tom Cruise) stojí uprostřed bývalého fotbalového stadionu a v myšlenkách si přehrává utkání Super Bowlu v roce 2017. Tvrdí, že těsně před koncem zápasu je rozdíl skóre o čtyři body a o vítězi rozhodne poslední hod. Tvrzení se pochopitelně nezakládá na pravdě už jen pro to, že film byl natočený v roce 2013, tudíž tvůrci nemohli vědět o výsledku z roku 2017. Super Bowl v roce 2017 ve skutečnosti vyhrál tým New England Patriots o šest bodů. Jedinou podobností je, že zápas dorovnávali v napínavém závěru a vyhráli jej v prodloužení. (Punisher)
  • Natáčelo se od 12. března do 14. července 2012 v Louisianě, New Yorku, Kalifornii, Islandu a na Havaji. (Varan)

Související novinky

Top Gun 2 nabírá obsazení

Top Gun 2 nabírá obsazení

04.07.2018

Není to vtip, Top Gun 2 se skutečně pomalu mění v realitu. Potvrzuje to teď i čerstvě oznámené obsazení jedné z hlavních rolí. Vedle Toma Cruise (Mission: Impossible – Fallout) a Vala Kilmera … (více)

Druhý Top Gun přiletí za dva roky

Druhý Top Gun přiletí za dva roky

01.07.2017

Po smrti Tonyho Scotta to vypadalo, že se Top Gunu 2 jen tak nedočkáme. Tom Cruise se ale tohohle snu nevzdal a nakonec ho realizuje s Josephem Kosinskim, režisérem TRON: Legacy 3D. Kosinski na… (více)

Druhý Top Gun je téměř jistý

Druhý Top Gun je téměř jistý

03.06.2017

O pokračování legendárního Top Gunu se mluví dlouhé roky a nikdy se nikam nepohnulo. Po smrti Tonyho Scotta to dokonce vypadalo, že se ho nikdy nedočkáme, Tom Cruise ale film nakonec zrealizuje bez… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama