Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka novinářů vyšetřuje zmizení amerického občana kdesi na území Evropy. Podaří se jim zjistit pouze jedinou stopu, která je zavede do zapadlé, polské vesničky Alvaina. Novináři se tedy slepě vydávají zjistit příčinu jeho zmizení, aniž by tušili co zlověstného vesnička skrývá. (PetriK12)

Recenze (148)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Copak stojí za podivnou mlhou v lesíku u vísky? Doutnající nelegální skládka? King Kong? Spaliny přiletivší z ostravského Mittalu? Rákosníček? Kdeže. Jen socha démona čekající se svým prokletím na zvídavé zaoceánské žurnalisty.. Pokud si divák proklestí cestu hereckou produkcí těch tří kanadských žertů a uzívanou kombinací hixploitationu a rituálních náboženských kratochvílí, dostane za odměnu vskutku výživný konec dle nejnovější příručky mladého exorcisty. Když jsme u toho fuj, fuj středověkého Polska - výživnější, než mražený bramborák s obsahem posypové soli.. No řekni, milá Carmen, nebyla by lepší ta reportáž o včelách..? ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Shrine netáhl 45 minut jen lehkým tempem a něco se dělo, mohl z toho být ještě daleko lepší horor. V prvních 45 minutách je tak jedna scéna, která trošku vyděsí. Ale od 45 minuty jede ve velkém stylu a je z toho vynikající podívaná. Škoda, že si režisér nepohrál lépe se začátkem, ale i přesto příjemná záležitost... 6/10 = 60% ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný horůrek o dvouch reportérkách a fotografovi, kteří se vydají prozkoumat polskou vesničku, která je vždy posledním místem, kde byli spatřeni pohřešovaní turisté. Místní obyvatelé cizince vyhánějí, ale zvědavcům to nedá a vstoupí to lesa, kde najdou podivné mlžné místo.... U tohohle filmu se určitě nikdobát nebude. Krve je zde spousty a vraždění je celkem originální. Nejde o klasickou vyvražďovačku a konec filmu mě celkem překvapil. Za mě 55% :) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je docela škoda, že tohle bylo natočeno za denní spropitné nějakého kanadského zaplivaného pajzlu, kde obě hlavní představitelky dělají přes den servírky a v noci nacvičují Hamleta v polštině s místním ochotnickým spolkem. Závěrečný twist a exorcistický masakr by si určitě zasloužil víc, než papundeklovou produkci a dvě brutální neherečky. Také zobrazení zapadlých polských vidlí, kde v 21. století chodí místní zfanatizované kudlanky oháklé jako Proškovic famílie, která se zrovna chystá jít vyžrat na zámek kněžnu, je asi nechtěnou komickou vložkou, stejně jako jediný obstojně mluvící Polák v roli vrchního flanďáka. Hatmatilka ostatního komparzu připomíná mandarínské Číňany, kteří se s ochrnutým jazykem snaží plynně mluvit maďarsky. A to přitom při posledním průzkumu kanadské vlády, je li polská imigrace do Kanady vážný problém, odpovědělo třicet procent respondentů "Yes, it's a serious problem" a sedmdesát procent "Absolutnie kurwa żaden". Ale nevadí. I tak se jednalo o milý, téměř nadprůměrný amatérský počin, který dozajista rozhýbe koule nejednoho hororového fanouška. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to chudák zesnulý Wojtyla věděl, nebo to tajil, ale vrchní Čert žije v Polsku! Já to tušil, rovnováha musí bejt. Představa pánů tvůrců o polské vesnici odpovídá zhruba tomu, že Polsko je předpeklí Mongolska tak kolem roku 1800. Tenhle film budou někteří polští pobratimové milovat stejně, jako někteří čehůni Hostel. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno