Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka novinářů vyšetřuje zmizení amerického občana kdesi na území Evropy. Podaří se jim zjistit pouze jedinou stopu, která je zavede do zapadlé, polské vesničky Alvaina. Novináři se tedy slepě vydávají zjistit příčinu jeho zmizení, aniž by tušili co zlověstného vesnička skrývá. (PetriK12)

Recenze (148)

verbal 

všechny recenze uživatele

Je docela škoda, že tohle bylo natočeno za denní spropitné nějakého kanadského zaplivaného pajzlu, kde obě hlavní představitelky dělají přes den servírky a v noci nacvičují Hamleta v polštině s místním ochotnickým spolkem. Závěrečný twist a exorcistický masakr by si určitě zasloužil víc, než papundeklovou produkci a dvě brutální neherečky. Také zobrazení zapadlých polských vidlí, kde v 21. století chodí místní zfanatizované kudlanky oháklé jako Proškovic famílie, která se zrovna chystá jít vyžrat na zámek kněžnu, je asi nechtěnou komickou vložkou, stejně jako jediný obstojně mluvící Polák v roli vrchního flanďáka. Hatmatilka ostatního komparzu připomíná mandarínské Číňany, kteří se s ochrnutým jazykem snaží plynně mluvit maďarsky. A to přitom při posledním průzkumu kanadské vlády, je li polská imigrace do Kanady vážný problém, odpovědělo třicet procent respondentů "Yes, it's a serious problem" a sedmdesát procent "Absolutnie kurwa żaden". Ale nevadí. I tak se jednalo o milý, téměř nadprůměrný amatérský počin, který dozajista rozhýbe koule nejednoho hororového fanouška. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Copak stojí za podivnou mlhou v lesíku u vísky? Doutnající nelegální skládka? King Kong? Spaliny přiletivší z ostravského Mittalu? Rákosníček? Kdeže. Jen socha démona čekající se svým prokletím na zvídavé zaoceánské žurnalisty.. Pokud si divák proklestí cestu hereckou produkcí těch tří kanadských žertů a uzívanou kombinací hixploitationu a rituálních náboženských kratochvílí, dostane za odměnu vskutku výživný konec dle nejnovější příručky mladého exorcisty. Když jsme u toho fuj, fuj středověkého Polska - výživnější, než mražený bramborák s obsahem posypové soli.. No řekni, milá Carmen, nebyla by lepší ta reportáž o včelách..? ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Docela svižný, napínavý horor. Nicméně mě už trochu uráží, jak v Americe si na podobné filmy berou východ Evropy, o kterém nic netuší a počítají s tím, že nikdo kdo ty filmy uvidí, taky nebude tušit kde dané země jsou. Nicméně Aaron Ashmore mě mile překvapil a celý ten film nebyl totálním zabitím času. Lepší scény střídaly horší, ale vem to ďas. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Moc mi nepřišlo, že by někoho hledali jednou se na něj zeptali pak ho údajně našli, ale socha démona v mlze byla tím nejsilnějším poutech si z toho udělat prodloužený víkend bez stravy. Vesnický manuál, jak městským pipinám nandat masku byl efektivní, tak by za to i stálo jsi udělat výlet do Polska. Dávám 70% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ak ste cudzinci, prídete do zapadnutej dedinky a burani (výnimočne vás hneď nechcú zabiť) vám povedia: "Vypadnite", tak vypadnite. V opačnom prípade bude nasledovať typická a očakávaná veta: "Prepáč, je to všetko moja vina, chcela som len dobrý článok". Rozbieha sa to pomaly, ale začalo ma to baviť už vtedy, keď hlavní hrdinovia objavili v hmle krvácajúcu sochu démona (do nejakej 30. minúty je tam len jedna dobrá ľakačka, ale v pohode, máloktoré kvalitné horory na nás spustia "šoky" hneď od prvej minúty). Nasleduje klasický obľúbený scenár v podobe miernej akcie, kriku, boja o prežitie a prvých obetí. Viac ako náboženský horor na tému exorcizmus mi to spočiatku pripadalo ako trošku odlišný exploitation (aspoň počas prvej hodiny, v závere sa to pekne zvrtlo). Nešlo to totiž podľa nastavenej šablóny: Partia ľudí ide, prídu burani a vraždia sa navzájom, čo je chvályhodné. Akonáhle sa reportéri dostali do rúk sekty, čaká nás skvelé gore a objavia sa démoni - ich spracovanie je dokonalé. Mne sa to páčilo, na tie posledné hororové novinky som nejaký dobrý, čo už, nepomôžem si. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama