Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka novinářů vyšetřuje zmizení amerického občana kdesi na území Evropy. Podaří se jim zjistit pouze jedinou stopu, která je zavede do zapadlé, polské vesničky Alvaina. Novináři se tedy slepě vydávají zjistit příčinu jeho zmizení, aniž by tušili co zlověstného vesnička skrývá. (PetriK12)

Recenze (148)

V_erus_h 

všechny recenze uživatele

V tom Polsku se ale dějou věci.. :D Zdlouhavý začátek, film se ale pak pěkně rozjel a bylo na co koukat.. Škoda malého rozpočtu, mohla to být 5* podívaná a hlavně by mohli obsadit někoho jiného než tu příšernou hlavní herečku, kterou jsem měl chuť zabít.. (Sice měla ty kecy ve scénáři, ale to už její problém :D) Ale i tak se mi to líbilo.. :) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ale proč ne? Ze začátku se to rozjíždí krapítko pomaleji, ale je to dané malinkým mixem žánrů, kdy se to nejprve tváří jako hixplo, posléze, až zabřednete v Polsku, to vypadá jako v zajetí katolicky zmagořených Pšonků, aby se z toho na konci vylíhla vymítačka jako blázen. U mě teda spokojenost, protože jsem viděl spoustu větších hovadin. Čtyři hvězdy jsou moc, ale já je pošetřím jinde. 70% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný jak děcko/stoh/sirky....polština mi připomínala partu slovenskej maďarů po 15 litrech pálenky, herecky to bylo čistě průměrný a vůbec celkově představa Kanaďanů o Polsku byla vážně vtipná.Jelikož nemám poláky rád vůbec mě to nesere, jelikož to banda vidláků prostě je, Slováci v Euro Tripu dopadli podstatně lépe :D Jinak první hodina je nesnesitelná, navíc podle scénáře který si odvykládáte sami během prvních deseti minut.Hlavně díky poslední 20. minutovce které má spád, atmosféru a koule dám 49%.Klasický direct to dvd blbéB. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Velice slabý. Kromě úvodu jsem měl pocit že po příjezdu do polskýho prdelákova se celej film odehrává během jedný hodiny jelikož s hlavníma postavama trávíme každičkou minutu a sledujeme každej jejich krok. Je to dost přímočarý takže se jede klasika kdy amíci přijedou, uvidí něco co nemaj a jsou okamžitě chycený a jdou na porážku, pak nám film předhodí docela slušnej plot twist za kterej dávám tu hvězdu a nakonec všechno relativně dobře skončí a ta otravná kráva zařve. Je to velice nudný a dalo by se to natočit jako 15minutovej kraťas. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co je novinářka ochotna udělat pro dobrý příběh? Všechno... Začátek připomenul Bavovu Masku démona, ale pak už se započal úplně jiný příběh, i když se postupně ukáže, že určitá inspirace přeci jen byla. Počáteční pátrání po zmizelém Američanovi je mnohokrát viděné do té doby, než se hlavní postavy objeví před tajemnou mlhou. Divák zatím neví, zda vesničané jsou sekta pohanských uctívačů pradávných božstev, nebo naopak věřící křesťané bojující s ďáblem. Američané brzy zjistí, že udělali osudovou chybu, kterou nelze napravit. Ve snímku jsou výborné masky, atmosféra ke konci houstne, napětí se stupňuje a v určitých momentech je film přímo strašidelný. Odkaz na Vymítače ďábla bych bral spíše jako poklonu klasice. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama