Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 3

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (1 396)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám rád ženy v černém, hlavně teda v ložnici, ale jelikož v tomhle bijáku hraje Daniel Potter Radclife, tak je jasný že zdejší žena bude mít na sobě mnohem více černého oblečení než preferuji já a že děj se bude odehrávat všude možně, jen ne v mé ložnici. A taky že jo děj filmu se odehrává na ještě strašidelěnjších místech než je moje ložnice, což je jeho absolutně největší plus, protože výběr exteriérku a interiérku dokázal navodit bohovskou atmosféru. Leč dál už jsou spíše výtky, jako lekačky dobrý, ale nesmí jich bejt dvěstě v městě, protože to pak začíná trošku nudit a Danovu herectví, tedy spíše neherectví alá jeden výraz na jeden film taky moc nepomáhá, to umim taky, existiovat ve filmu a tvářit se, jako kdybych měl v prdeli znojemský okurky. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Filmársky brilantný viktoriánsky horor a jeden z filmov, ktorému som v návale hororovej eufórie schopná odpustiť plytký scenár a nedomyslenú pointu. Toto je priam formálny orgazmus a podobné stiesňujúce pocity ma zaplavili pri nedávnom sledovaní pochmúrnej dickensovskej série Great Expectations. Sugestívna duchárska lahôdka, ktorá si vystačila bez hektolitrov krvi a strohou vynikajúcou kamerou, dobovou ťažkopádnosťou a vizuálnymi perličkami (hmla, bažiny, dážď, strašidelný dom,...) spôsobuje príjemné mrazenie a naplno pohltí svojou tajomnou atmosférou. Žena v čiernom sa síce nemôže zaradiť medzi áčkové horory (Tí druhí, Šiesty zmysel) iba kvôli tomu, že nedisponuje žiadnou šokujúcou pointou, no v tomto prípade si bez výčitiek pridám, pretože toto je kategória hororov, aké zbožňujem. Z Radcliffa sa vykľul výborný charakterný herec a jeho strhaného unaveného Arthura Kippsa som mu verila od začiatku do konca. Jednoducho som nadšená. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Horko těžko jsem to chtěl vytáhnout ještě o kousek nahoru - zejména konec boří mnohá klišé podobných snímků. Protože mě ale atmosféra nedokázala zcela pohltit, a vyjma závěru mi to nepřišlo zase až tak strašidelné/napínavé, nechávám na 70%. P.S. Paradoxně to chvílemi připomíná znamenitou hororovou Amnesii: Dark Descent na PC, a to při prozkoumávání tajemného domu. Až tvůrci nahradí ženu v černém stejným patvorem jako zmíněná gamesa, a přidají více pohledu z vlastních očí, napařím klidně pět hvězd. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemná gotická duchařina klasicky strašící zvuky v temném domě, siluetami v pozadí, houpacím křeslem, co se samo houpe, a creepy panenkami, ale taky působivými sebevraždami dětí. S dobrou výpravou (barák přílivem pravdelně odříznutý od pevniny), atmosférou a zajímavým (ne)hepáčem. Radcliffe a Hinds jsou dobrá dvojka. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Znovuzrozený Hammer nemá ve svém portfóliu strašidelnější horor! Tentokrát kašlu na jednotvárnost lekacích scén a lehce předvídatelný konec. Tohle je gotika ve své nejprůzračnější podobě! Musim uznat, že přesně taková mi tu dlouho chyběla. Woman in Black není remakem stenojmenného televizního filmu, nýbrž nové zpracování, a tak si může dovolit zajít v podstatě dál, než jeho starší bratříček (ten mě chvílemi dokonce nudil). Samozřejmě, základní premisa zůstává stejná, ale Watkins doslova čaruje, aniž by k tomu potřeboval kouzelnickou hůlku. Už samotné starobylé sídlo uprostřed bažin nahání strach, kor když do něj naženete neposedné duchy. Kamera si pohrává s divákovou představivostí a nutí ho hledat v tmavém interiéru domu nezvyklé stíny a postavy. Ve své podstatě strašně jednoduché, ale dostatečně fungující. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Skutečná přítelkyně Daniela Radcliffa (Arthur Kipps) Rosie Coke byla asistentkou produkce a krátce se objevila i jako žena v černém. (KucC)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno