Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 3

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (1 396)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Horko těžko jsem to chtěl vytáhnout ještě o kousek nahoru - zejména konec boří mnohá klišé podobných snímků. Protože mě ale atmosféra nedokázala zcela pohltit, a vyjma závěru mi to nepřišlo zase až tak strašidelné/napínavé, nechávám na 70%. P.S. Paradoxně to chvílemi připomíná znamenitou hororovou Amnesii: Dark Descent na PC, a to při prozkoumávání tajemného domu. Až tvůrci nahradí ženu v černém stejným patvorem jako zmíněná gamesa, a přidají více pohledu z vlastních očí, napařím klidně pět hvězd. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Filmu trošku ublížila menší odvaha tvůrců. Zejména ke konci je hodně partné že se dočkáme nějakého toho šokujícího "odhalení". Přesto mi běhala husina při brouzdání domem solidně. Neumím si představit strávit noc na takovém místě, na druhou stranu Radcliffe nepůsobil jako posera a už vůbec si nebral na pomoc kouzelnickou hůlku. Časem uvidíme jestli se Daniel dokáže zbavit podobného prokletí jako se to nepodařilo třeba Frodovi nebo Luku Skywalkerovi. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Radcliffe dobrý. Hinds v pohode. Ostatní štatisti (ako ostatne aj v knihe Susan Hill, ktorá v češtine vyšla už dva razy). Najväčším plusom Ženy v čiernom je geniálny obrovský starý dom uprostred sychravo-ponurých močiarov, oddelený od zvyšku pevniny úzkou hrádzou, ktorú však pravidelne zalieva príliv meniaci ho počas noci na dokonalo izolované miesto. Čo je prúser, ak tam v ňom sú temné mocnosti, ktoré vám chcú pravdepodobne ublížiť. Atmosféra je vskutku skvelá, rovnako tak úžasná výprava. A mnohé scény sú fakt mrazivé a nepríjemné (rôzne odrazy v oknách a podobné detaily, ktoré však bravúrne fungujú). Trošku mi nesedela hrdinova prehnaná odvaha, tak ale zas na druhej strane je celkom osviežujúce mať hrdinu, ktorý na prekliatom mieste zostáva dobrovoľne a nie je k pobytu na ňom donútený nejakými trápnymi scenáristickými barličkami. Scenár je každopádne napokon predsa len to, čo snímke najviac ubližuje. Postupné rozmotávanie záhady je pomerne neoriginálne a plné klišé momentov a predvídateľných scén. Rovnako ma nie úplne zaujali kvázi strašidelné pasáže, v ktorých nás režisér desil tak, že v hrobovom tichu zvrieskla hudba alebo zvukový efekt. Negatívne hodnotím i nezaujímavé univerzum ústrednej ženy v čiernom a poslabšie, akoby nastavované finále (ale s adekvátne ráznou koncovkou, nebudem spoilerovať). Mimochodom, v prvom filmovom spracovaní z r.  1989 si hlavnú rolu zahral Adrian Rawlins, ktorý v sérii Harry Potter vo flashbackoch stvárnil rolu Harryho otca. Wtf! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemná gotická duchařina klasicky strašící zvuky v temném domě, siluetami v pozadí, houpacím křeslem, co se samo houpe, a creepy panenkami, ale taky působivými sebevraždami dětí. S dobrou výpravou (barák přílivem pravdelně odříznutý od pevniny), atmosférou a zajímavým (ne)hepáčem. Radcliffe a Hinds jsou dobrá dvojka. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hery Potrat a Ohnitá rašple je film, ze kterého jednomu konečně nenaskakují Bradavice! Není to naštěstí takový ten horor jako grafomanské bláboly paní Rohlíkové, u něhož by si poďobaní pubescenti křečovitě svírali šulínky, nýbrž poctivá, atmosférická porce viktoriánké duchařiny, jaká už tu dlouho nebyla! Dokonce i ten castingový error není tolik fatální, Daneček to celkem utáhne, a ani na moment jsem kupodivu neočekával, že by nasadil lennonky, vytáhl kouzelný klacek a vyzvrátil nějaké to "dexempo rumplex". Je to temné, je to ponuré, vraždí se tam děti a hlavně v tom nehraje ani jedna paní v plynové masce, takže to v záplavě hollywoodsko - ťamanských sraček typu Insidious působí, jako byste po přečtení Prince dvojí orientace vzali do ruky Drákulu! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo 3 měsíce, postprodukce trvala dalších 6 měsíců. (LUKICKK)
  • Zvuk smějící se panenky přesně odpovídá zvuku, který vydávala loutka Billy ve filmové sérii Saw. (LUKICKK)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama