Reklama

Reklama

Finanční krize

  • USA Inside Job (více)
Trailer

Na Cenu Akademie nominovaný režisér Charles Ferguson (Konec v nedohlednu) uvádí finanční krize, první film, který odhaluje šokující pravdu, jež se skrývá za ekonomickou krizí z roku 2008. Globální finanční kolaps přišel na dvacet bilionů dolarů, miliony lidí připravil o práci a jejich domovy. Pomocí rozsáhlého výzkumu a rozhovorů s významnými finančními odborníky, politiky a novináři finanční krize hledá stopy vzestupu loupeživého průmyslu a odhaluje zhoubné vztahy, které korumpovaly politiky, zákonodárce i akademiky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma či by niektorá z komerčných televízii našla odvahu, a odvysielala takýto snímok v hlavnom vysielacom čase, aby všetci videli, aké svinstvo sú Banky, ako naozaj svojimi pôžičkami či úvermi "pomáhajú". Myslím, že by to dalo ľuďom omnoho viac, ako vnímanie množstva dezinformácií v správach. "Inside Job" je najlepší dokument o finančnej kríze, aký som doposiaľ videl. Reálne, bez zbytočných konšpirácií vysvetľuje divákovi, akým systémom pracujú banky či makléri na Wall Street, ktorí vďaka svojej chamtivosti pripravili o majetok milióny ľudí po celom svete, pričom nebol nikto trestno právne postihnutý, ba sa dá skonštatovať, že sa na danej udalosti z 2008 krásne nabalili. Nuž, tento systém je nastavený pre bohatých, nie strednú či nižšiu triedu. Osobne dúfam, že nikdy nebudem túto finančnú injekciu potrebovať. Kto má záujem vidieť podobný dokument, odporúčam "EndGame". ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

V podstate nic noveho pod sluncem. Jen konstatovani, ze svetu vladnou financni korporace, rizene majetkuchtivymi lidmi, kteri i kdyz maji letadlo, chteji dalsi tri. Naivni dobra vule chtit pomoci druhym je az na tretim-ctvrtem miste. Je to asi lidska prirozenost, i ten nejchudsi, nebo nejvzdelanejsi ci nejinteligentnejsi clovek, kdyz se dostane k moci prevladne prirozenost hrabat majetek!!! Je to hnus, nespravedlnost, ale i kazdodenni realita! Protoze jenom svine se muze dostat nahoru, kdyz clovek mysli na druhe a nejen na sebe nahoru to nedotahne, proto svet ridi jen svine!!!! ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tento dokument jsem se podíval jako na předskokana k filmu Sázka na nejistotu, kterému spousta lidí nerozumí a nerad bych do této skupiny patřil i já. Tento dokument je velice poutavý a myslím si, že ocenění bylo tentokrát opravdu na místě. Pojednává o příčinách, průběhu a důsledcích finanční krize. Celkem srozumitelně je divákům prostřednictvím úst mnoha bohatých pánů vysvětlován celý průběh finanční krize. Někteří pánové v dokumentu odmítli povídat, protože zřejmě prostě neměli čas. Vzduchem létají nehorázná čísla, o kterých se dokonce i mně může jenom snít. Dokument je perfektně sestříhán a velice jsem ocenil krátké úseky textu, které se na moment objeví a pár větami dovysvětlí problém. Chce se to během sledování hodně soustředit, což se nám se spolusledovatelkou výjimečně podařilo. Démon je příjemný průvodce. Závěrečné shrnutí je pěkné. Dohromady bych to viděl na 4 kousky. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

jeden z nejznepokojivějších dokumentů (nebo filmů), jež jsem měl možnost vidět.. Inside Job hodně suverénním způsobem servíruje informace o tom, jak krize vznikla a čí to byla vina, na diváka vychrlí obrovské kvantum pojmů, souvislostí, jmen, názvů firem atd. a upozorňuje na prohnilost a nezodpovědnost amerického finančního trhu a rovněž politiky, která je tam i dnes skrz naskrz prolezlá lidmi, jejichž nekonečná chamtivost stála u zrodu samotné krize.. velké množství informací (a zejména odborných pojmů) má sice za následek jistou nepřehlednost, kdy laikovi není jasné, o čem se přesně mluví, ale jako celek přesto funguje dokument výborně.. zkrátka povinnost pro všechny, kteří se alespoň trochu zajímají o to, co se děje ve světě.. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Bravo! Vynikající dokument! Nemohla jsem odtrhnout oči a každou informaci jsem doslova hltala. Problém ale je, že ne všem je dokument srozumitelný, protože kdo neekonomicky vzdělaný ví, co je to swap, derivát, opce, CDS nebo CDO. Ale zase na druhou stranu, ten, koho to vůbec nezajímá, si to ani nepustí. Informace byly úžasně setříděné a přehledné. Rozdělené dokumentu na 5 částí, kdy v každé se věnovali různému období před, v a po krizi byla vynikajícím vodítkem, jak se neztratit. Já bych chtěla jen dodat, že když už se na konci zmiňovali viníci, tak bych vypíchla i G. Bushe a ne jen jeho. Protože se má za to, že právě on podpořil finančně banky. Tím právě mohli vzniknou právě tyto nebezpečné deriváty. No ale to jsem odbočila. Rozhodně si to pusťte!, protože je to náš svět, ve kterém se tohle děje!! ()

Galerie (20)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama