Reklama

Reklama

Vincent Brazil a Roland Flint jsou dva nejlepší nájemní zabijáci na světě. Jeden z nich to umí s nožem a je ochoten za dobrou cenu vyřídit jakýkoliv cíl, druhý je zase špičkový odstřelovač. Brazil brzy dostane objednávku zlikvidovat šéfa drogového kartelu Pola Yakura, který byl právě propuštěn z ukrajinského vězení. Není však jediný, kdo ho chce zabít. Druhým mužem je Flint, který má s drogovým bossem nevyřízené účty. Znásilnil jeho ženu a bil ji tak dlouho, až skončila v kómatu. Vincent však netuší, že je návnadou pro chycení Rolanda zkorumpovanými policisty z Interpolu. Při prvním útoku zabije Yakurova bratra a Flint je i díky němu uvězněn. Uvědomuje si svou chybu a osvobodí ho. Podlý Yakura, chce Rolanda ranit na jeho nejcitlivějším místě, a tak zamíří za jeho bezmocnou ženou. I když jsou oba zabijáci tak odlišní, přesto spojí své síly k likvidaci nejhoršího drogového bosse ve východní Evropě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Van Damme a parťák? Pre mňa trocha nezvyčajne, pretože väčšinou som bol u neho zvyknutý na sólovú úlohu, kde vládol svojimi päsťami počas celého filmu. To u mňa spôsobuje isté podozrenie, čo za tým môžem hľadať, či tvorcovia chceli starnúceho Van Dammeho posilniť mladou krvou v podobe Scotta Adkinsona, alebo ich spolupráca pramenila len naozaj ako spojenie dvoch nezlomných a konkurenčne vyrovnaných zabijakov. Každopádne to, už nebol film ako Dvojitý zásah, či Živý terč a presne tak dozreto a decentne pôsobilo aj jeho akčne počínanie. Obmedzená paleta farieb pridala filmu na temnosti, ale zase nie každý záber kamery bol presvedčivý a ideálny. V istých veciach tvorcovia ostali opatrní, keď Vincentovi nedovolili hlbší vzťah s mladou susedou, ale zase povolili v momentoch, keď niektoré veci detailne nedotiahli napr. zabitie Vincentovej susedy, či neprimeraný záverečný súboj Rolanda s tukom obaleným gangstrom. Škoda, že takmer najlepšia scéna prišla až na záver, keď nastala dobre zostrihaná akcia, prebiehajúca súčasne na dvoch miestach. Film ma zaujal a nenudil, takže dávam 60%. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins a jeho dětský idol Jean Claude van Damme ve filmu Ernieho Barbarashe. Nebo to lze říct i jinak. Pomstychtivý zabiják s pořádně utaženým akčním obojkem a jeho dětský idol, ataxo- a koniofobický vrhač nožů ve filmu podprůměrného béčkaře s kontakty v Rumunsku. Dneska tohle prostě nemůže fungovat. Divák chce v tomto typu filmu vidět především kvalitní akci: svižné přestřelky a nápadité fighty jeden na jednoho. Tyto dva stěžejní prvky by měly být střídavě navlékány jako korálky na tenkou nit představující ucházející (neurážející) příběh. Mám pocit, že zde nefunguje dobře ani jedno. Hlavně se tu více mluví a mazlí se želvami než koná. Van Damme se pokouší o vážné herectví, ale já ho mám zafixovaného jako mistra Roznožek, na druhou stranu mu asi došlo, že adduktory by mu u podobných fines mohly popraskat, proto bere do rukou víc pistole a nože. Adkins zůstal hodně daleko za svými nejlepšími technikami, připadal mi jako granát, co nechce vybuchnout (asi se po place producíroval Chuck Norris). Má pár osobních soubojů, trvajících v průměru 5,5 vteřiny, nepředvede nic z arzenálu svých náročnějších technik a myslím, že chtěl svému idolu sekundovat v herectví. Vzájemný duel JCVD vs SA vypadá jako půlminuta neškodných tahanic staršího a mladšího bráchy. Kdepak fyzično. Příběh je občas natahovaný zbytečně dlouhými upovídanými scénami, dobré momenty (emoce, nápad) se tu najdou tak tři čtyři. Celkově zklamání, táhne se to jako Hubba Bubba, chybí víc akce, iritují mě ty arabské nebo jaké nápěvy, jednolitý filtr mi nijak nevadil. Dám střed, přesně 50% a když vidím, kdo točí Six Bullets a The Package, předem to odpískávám. Isaacu, prosím Tě, pusť se co nejdřív do tý čtyřky, vždyť i Scott nedávno prohlásil, že by do toho určitě šel, tak na tom začni makat, protože nic jiného mě v současnosti asi nerozdmýchá. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Paganini? Kasparov? Nezkušený terarista? Kdepak. Viděli jste ten baret, hluboké existenciální myšlenky a nutkání řešit třídní rozpory? JCVD představuje Jeana Paula Sartrea (z důvodů omezení propagace tabákových výrobků bez dýmky) a tupá mlátička Adkins, která nemá ani tucha, že existence předchází podstatu, slouží v tomhle filozofickém podobenství jen jako zrcadlo dilemat souznění citu s rozumem. Kdo neumí číst mezi bukurešťskými řádky, tomu zůstane jen poznání, že chemie mezi ústřední dvojicí nefunguje, východoevropské lokace se svou jednakostí začínají zajídat, hepatitida kamerový filtr sucks a navíc se to bere až tragicky vážně (vyjma dvojsmyslného rozhovoru o hlazení želvy, ale to asi nebyl úmysl).. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dnes už klasické céčko totálně podělané kvality. Ale co šlo ještě podělat, to se taky podělalo. Počátek všeho je naprosto strašný šedý filtr, který z filmu dělá opravdu hnusné podívání. Dále snad až za hranou jsou záporáci, kteří si vesele vraždí i skoro hlavní postavy a řežou a podřezávají až běda. Fakt hnus. Dalším záporem jsou opravdu debilní dialogy, kdy některé věty totálně nedávají smysl – např. když postava pronese v Rumunsku, že by hrdina měl odjet ze Států (čili já pochopil z USA), nebo když hlavní postava z Ukrajiny se do ní dostane během pár chvil autem z Rumunska. Bohužel opět zde dostáváme smutnou a trpící postavu Jean-Clauda Van Damma, který jedinou bojovou scénu se Scottem Adkinsonem zvládne, ale jinak předvádí svou typicky neemocionální postavu, která si jen těžko získá u diváků sympatie. A Adkins nepředvede vůbec nic, lépe řečeno mu to režisér a choreograf neumožní. Velmi slabé dílo, které zachraňuje jedině dabing Jiřího Pomejeho v roli Van Damma. Hudba: Neal Acree ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Když už mi Van Damme nedopřeje The Eagle Path, tak mi aspoň nadělí pár filmů. Sice bych byl rád za The Eagle Path, ale pokud by další jeho filmy byli jako Assassination Games, tak bych možná na ten film i zapomněl. Bohužel to je s mým oblíbeným hercem, jako na houpačce. Jednou nahoře a jednou dole. V roce 2008 si zahrál v perfektním filmu JCVD. Dva roky na to odmítl účast v akčním nářezu The Expendables a radši si zahrál v ne moc dobrém Univerzálním vojakovi 3. A nyní v roce 2011 mě opět příjemně překvapil. Tento film je velmi vydařený! Samozřejmě je to béčko, co tady čekat s rozpočtem 4 miliony dolarů a vybraným místem pro natačení, jako je Rumunsko?! Člověk by čekal, že to bude film především o bitkách. Van Damme a Adkins v jednom filmu? A to je právě to, co se mi líbí. Van Damme hraje skvěle a nepředvádí zde jen bojové umění, ale především herecký talent. Adkins je borec a tato role starostlivého sympaťáka, který prahne po pomstě mu sedla! Příběh je klišé. Několik nesmyslů by se našlo.Ovšem úvodní scéna byla super. To samé konec je velmi dobrý. V poslední řadě stojí za zmínku dobrá hudba. Já jsem spokojený a věřím, že po The Expendables 2 Van Damme hodně stoupne a podaří se mu velký comeback!!! Dobré 4*! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • V scénke, keď sa Vincent Brazil (Jean-Claude Van Damme) a Roland Flint (Scott Adkins) po prvýkrát stretnú v sklade a mieria na seba zbraňami, tak pri zábere zhora si môžeme vľavo hore všimnúť, že niekto zo štábu prebehol za okrúhlym strojom, pred ktorým stoja sudy. (ČSFD)

Reklama

Reklama