Reklama

Reklama

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (672)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

S Červenou Karkulkou tohle nemá nic společného. Izolovaná komunita v lese, červený měsíc a vlkodlak. No a vlkodlak je někdo z nich. Grafické zpracování vlka bylo příšerné. Musel jsem se smát, když animovaný vlk skákal mezi vesničany. Rozhodně film není ani DRAMA ani THRILLER, ale pohádka pro malé děti. NUDA 20% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stmívání v bleděmodrym. Stejný filtry, stejný chování postav, láska, závist, nenávist, odpuštění, podvody...do toho až mystický příběh červený karkulky, ze který si tahle režisérka udělala červenou knihovnu. Na jednu stranu to bylo docela hezký. Hlavně kulisy se mně moc líbili a měl jsem skutečně dojem, jako kdybych se s filmem přenesl do nějakého středověkého městečka. Postupem času se to ale vystříbřilo a vznikla z toho nefalšovaná romance na druhou. A to mě naštvalo, už jenom proto, že jsem se na tenhle film docela těšil. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Ano, někdy mám i lehce masochistické tendence a zavítám do kinematografických sfér, které jsou mi stejně blízké, jako Shakespeare Seagalovi. Bylo to o něco méně blbé, než žánrově spřízněný ´Twilight´, ale to jenom díky barvité výpravě, něčemu, co by se dalo označit slovem „děj“ a postavě Garyho Oldmana, který asi potřeboval zalepit nájem na rok dopředu. Ovšem jméno Leonarda DiCapria v kolonce „producent“ nechápu stále. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Snad 20 minut jsem měl ruku na spoušti a přesto jsem nepřepnul. Od začátku bylo zřejmé, že bude scénář chatrný, ale ponurá atmosféra, výprava, slušná kamera a takové to: Vlk je někdo z vás, mě přimělo film dokoukat přesto že se mi chtělo spát. Ono to ani na tři hvězdy nebude, ale v tomto žánru už byly natočeny kvanta daleko horších sraček s trapnými monstry, že jsou nakonec ty 3 hvězdičky docela optimální. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Catherine Hardwicke se evidentně zasekla ve Stmívání (což jde vidět už v samotném traileru) a mrzí ji, že si v druhém díle Twilightu nemohla zrežírovat ty CGI vlky. Plakátoví chlapci zase usilují o jednu holku, která by zjevně chtěla oba, ale ani s jedním z nějakého důvodu prostě zase nemůže být. Bohužel Hardwicke tentokrát dostala ještě slabší scénář (který navíc v úvodu krutě vykrádá Shymalanovu Vesnici) než v případě Stmívání a zakrýt to krásnými obrázky krajinky, v níž se nepochopitelně snoubí barevné listí stromů se sněhem, tentokrát nestačilo. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Do role Petera tvůrci zvažovali obsazení Kerama Malicki-Sáncheze. (Conspi)
  • Film produkuje i Leonardo DiCaprio, a to kvůli účasti Lucase Haase, Dicapriova nejlepšího přítele, který si ve filmu zahrál jednu z hlavních rolí. (Lauri)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama