Reklama

Reklama

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (672)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ja teda nevim, ale me to tak hrozny neprislo. Predne, s Cervenou Karkulkou to nema nastesti nic spolecnyho, jasne jsou tu dve, tri sceny, ktery jak kdyby vypadly z pohadky, ktery pusobi docela usmevne a tak trochu navic, ale vetsinu casu to je nastesti pouze film o vesnici, kterou napada vlkodlak. Taky se nastesti nekona zadny Stmivani. Obcas se da hovorit o atmosfere, fanatickej zabijak vlkodlaku Oldman je fajnovej a triky nejsou nejhorsi. Takze ackoliv je scenar slabej a Hardwicke opravdu neni dobra reziserka, dopadlo to jeste v ramci moznosti docela slusne. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rozprávku o Červenej karkulke pozná snáď každý. Pochybujem, že je tu uživateľ, ktorý by sa ešte nestretol s týmto detským poučným príbehom. Režisérka Catherine Hardwicke a scénarista David Leslie Johnson sa pokusili túto klasiku zmodernizovať, zdramatizovať a zromantizovať. Zo začiatku ma to oslovilo peknou výpravou a náznakom strašidelnej atmosféry, ale postupom času moja pozornosť opadla do takej miery, že som mal čo robiť, aby som to dopozeral až do konca. * ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Twilight ala Grimm, aneb všechno "grimmovsky" dobré zmizelo a všechno "twilightovsky" špatné se naopak ještě vystupňovalo. Uhlazený playboy s tunou gelu ve vlasech mě ve středověkém prostředí sice solidně bavil (nikoliv však záměrně, ale co už...) a Amandě to opravdu moc slušelo, ale na hodinu a půl to je zatraceně málo. Červená Karkulka je s prominutím tááááááááááááááákhle velká koko*ina, která může zaujmout jen svou pitomostí a naivní snahou o navázání na úspěch série Stmívání. A to jsem Catherine Hardwicke po vynikajících Legendách z Dogtownu tolik fandil. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Červená Prdelka překvapivě zase tak špatná není, ale obsahuje základní tři faktory, které jí sráží do kolen. 1) Natočila jí režisérka Stmívání a dotáhla do ní všechny nedotaženosti, zbytečnosti, nelogičnosti a impotenci. 2) Film má pro každou věkovou (cílovou) skupinu něco a ve výsledku nebaví žádnou, protože jednoduše jednu otráví tím, co baví druhou. 3) Vlk je uboze směšný a programátor ho vytvořil po 4 lajnách kokainu, litru Bechera a při tvorbě mu ještě kouřila vietnamská prostitutka. Přitom Karkule má pár světlých okamžiků, jako chvílemi zajímavou atmosféru, Solomona a jeho vojáky a ... nic. Pokud by tento film nechtěl slíznout zadky třináctkám (které mimochodem bavit nebude), pak by jistý potenciál měl. Bohužel vítězí gel na vlasy a perfektní peeling v podání hlavních postav (mužských). 44% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

slušný průměr, i když je vidět, že to točila v poslední době mezi filmovou komunitou jistě velmi oblíbená Hardwicke, stále to má narozdíl od Stmívání mnohem pěknější a hlavně mnohem temnější atmosféru, co se týče představitelky, tak Seyfried je prostě sympatická po všech stránkách (jako obvykle), takže další plus a pak je tu i Garyho skvělý fanatický lovec, který se v leččem může vyrovnat i samotné lesní bestii, Jacobovi.. Ehm, však víte jak to myslím. A postavy záporáků, jak jistě všichni tuší, mu jdou velice dobře. Příběh je sice až na závěrečnou pointu velmi průměrný, ale když bych to opravdu bral jako značně upravenou pohádku, dalo by se to odpustit. Co ale kazí hodnocení asi nejvíce, jsou právě mužští nápadníci. Řekněme, že po mnoha diskuzích na téma Robert neumí hrát vs. Edward je tak napsaný jsem přijal tu druhou možnost (i kvůli tomu, že se snaží i v jiných filmech a jde mu to), ale to jako ted kvůli úspěchu Twilightu musí vypadat a "hrát" takhle všichni? Tohle jim teda rozhodně neberu a o nějakých sympatiích k těmto postavám se tedy nedá vůbec bavit. Takže suma sumárum, na jeden temný večer docela fajn strašidelnější oddychovka s tajuplnou, temnou vesnicí uprostřed hvozdu obývaného vlkem (jen za tohle jinak dávám jednu hvězdu navíc, tohle téma já velmi rád), ale jinak nic, co bych se pokusil vidět znovu, nic, co by mně extra bavilo. Průměrné 3 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • K filmu existuje alternativní závěrečná scéna. (ČSFD)
  • S výjimkou Valerie (Amanda Seyfried) hrají všechny postavy v Daggerhornu buďto herci s hnědýma očima, nebo nosí hnědé kontaktní čočky. Nejpozoruhodnějším příkladem je Julie Christie (babička Valerie), která je známá svýma jasně modrýma očima. (PVi)
  • Do role Petera tvůrci zvažovali obsazení Kerama Malicki-Sáncheze. (Conspi)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama