Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (116)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dialógy ma udivovali lebo boli také domyslené,žiadny z nich netrhal uši trápnosťou ale všetky boli inteligentné a na správnom mieste.Pekný komorne ladený ducharsky horor,ktorý vie dobre narábať z atmosférou a hlavne to prostredie veľmi rozsiahleho sídla školy z jeho chodbami,ktoré sú osvetlené len tak provizórne a do toho sa ozývajú všelijaké zvuky a to vie navodiť tu správnu atmosféru.K tomu musím prirátať vynikajúce prepracovanie v príbehu a aj spracovanie bolo tiež obstojné.Hudba bola famózna.Okrem dvoch lakačiek všetky ostatné boli prvoplánové a predvídateľné.Pointa bola troška predvídateľná a ten koniec bol vysoko prekombinovaný a skončil dvojzmyselne. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tady se zase někdo až moc koukal na Šestej Sysl.Začátek vypadal velice nadějně, hlavní hrdinka je sympatická a krásná, ve dvojici s Dominicem Westem vytváří super pár.Stylizace a výprava na jedničku.Jenže atmosféra je nulová, lekačky průměrný a čím dýl to běželo, tím víc přicházela hromada WTF momentů a scénáristického braku, bordelu, lacinosti a kýče.Pointa byla směšná a konec blbej.Našlápnuto to mělo, ale ve finále mě to unudilo k smrti.40%. ()

Reklama

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Škoda, film mal na začiatku našliapnuté na poriadny hororový kúsok. Hlavne svojím príbehom. Ale ako sa to všetko prehĺbilo do druhej polovice filmu, tak som sa začal mierne nudiť. Sem-tam bola nejaká dobrá scéna s mrazivou atmosférou, ale bolo ich strašne málo. Niečo tam bolo z El Orfanato, niečo z El Espinazo del Diablo, ale k týmto filmom sa The Awakening priblížil len z časti. Podľa mňa by ani neuškodilo, kebyže koniec príde o niečo skôr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Drama mladé ženy zabalené do duchařského hábitu sice není z hlediska tématiky nic nového, ale je dobře udělané. Internátní škola dýchá gotickou atmosférou a honba za duchem je ve znamení vědy...a podvodů. Ale přec! Pointa mne potěšila a nebudu tvrdit, že jsem ji tentokrát odhalil předem. Odkrývání minulosti Florence (hezké a sympatické R. Hallové) je napínavé a skrývá hodně bolesti. Velmi pěkný vizuál a standardní hudba, navozující atmosféru. Asi nejnapínavější scéna bylo první setkání s domečkem. A potěšila mě I. Stauntonová, jejíž úsměv dokáže být milý i jedovatý, takže netušíte, jaká že její postava ve skutečnosti bude. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem a přesto to dokázalo zaujmout, pobavit a místy i vylekat. Ano, byla tady řada motivů z osvědčených duchařin a na někoho to může působit jako mix několika filmů zhňácaný dohromady, ale byla tu atmosféra, byly tu lekačky, slušná kamera a solidní muzika. K tomu klasická atmosféra staré dobré Anglie a vylidněný viktoriánský internát jako stvořený pro rejdění strašidel. Mě se to prostě líbilo. 80% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama