Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Absolútny vrchol mužského herectva, ktorý by sa mal povinne vysielať na filmových školách. To, že Tom Hardy si dáva záležať v každom filme, je nám už známe, tu zo seba vydal absolútne všetko. Namátkovo si ani len tak nespomeniem na lepší a výraznejší herecký výkon. 4 diely seriálu naznačujú, že príbeh pôjde celkom rýchlo, nie je priestor na nudu a hoci som očakával iný koniec, nie je tomu seriálu čo vyčítať. Výborna gangsterka, v ktorej väčšina hercov, nanešťastie pre nich, vyzerá pri Hardym ako komparz. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Dějem The Take nemá moc co říct. Zvratů se tolik nenarodí, jen se ve velkém umírá (často z prazvláštních důvodů, vlastně jen aby se umíralo) a všechno si tak v klidu plyne. To, co teprve dělá z The Take zajímavej projekt a co opravdu lomcuje s divákovym srdcem, žlučí, čimkoliv ... sou herecký výkony. Hardy je naprostej král všech psychopatů; za ubohých 180 minut stihne vykouzlit tolik (uvěřitelných) poloh, že jsem tomu skoro až nechtěl věřit. Se svym úsměvem, tradičně zvěstujícim něco tragickýho, se mi za tu samou stopáž vryl pod kůži jako žádnej "tříhodinovej" hrdina. I sám, v obklopení hluchoněmých kolegů, by z The Take udělal obyčejnej trhák. Když ale kolem něj navrch všichni hrajou doslova jako o život (obě dámy!) ... musíte si tenhle prostej příběh chtě nechtě zapamatovat. Protože obsazení, to holt občas dělá divy. ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Hardy je v 90' kulisách dost přesvědčivý hrůzozmrd, navíc práce na téhle britš pártyhárd, je vskutku zatleskání hodná. Drury se s tím nesere, ale násilý v jeho podání je jen dokreslení koloritu, téhle opravdové rodinky. Tak to je a je to tak. Jen škoda, že u nás netočí takovýhle 90' fantazie, podměty z minulosti na to máme. Hi Five, Mulet boys. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Postava Toma Hardyho nejde popsat, takovou hereckou kreaci prostě musíte vidět! Britský seriál, o kterém čeští distributoři zřejmě v životě neslyšeli, by si rozhodně zasloužil vysílání na některém z tuzemských kanálů. Alespoň, že zde má tak působivé hodnocení. Jednu hvězdičku sundavám za poněkud nezáživnější třetí díl a také za dost nevýrazného hereckého představitele Jimmyho, ale zbytek stojí opravdu za to. Hlavně závěr druhé epizody mě hodně zasáhl. Dost dobré. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Tříhodinový emocionální nářez! Opravdu mě napadá srovnání s antickými dramaty a starozákonními texty spíš než s běžnou gangsterskou produkcí. Možná tou osudovostí, tím, jak je všechno dopředu dané. Možná tím, jak se pořád motáme v pekle rodinných vztahů. Možná tou maximální zhuštěností do klíčových momentů. Každopádně, pro mě absolutně uvěřitelné. I přes to, jak je to šílené. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno