Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby Fan Vavřincová při psaní Takové normální rodinky šňupala kokain.. Emocemi napěchovaná mini-sága z produkce britské televize Sky, v níž po vzoru Shakespearovských dramat spolu zápolí dva princové o královskou korunu. Možná by se našly v Druryho režii rezervy, ale má na ně člověk čas myslet, když na place řádí ta smějící se bestie jménem Hardy..? „It wasn´t little Jimmy. It was little Freddie…“ ()

exhoubus 

všechny recenze uživatele

Pozor, tento komentář obsahuje spoiler. Tento seriál se mi líbí především kvůli nemilosrdnosti a chladnokrevnosti (nevím, jak jinak to říct) Freddieho (Tom Hardy). Například když nepřijde k porodu svého dítěte jen proto, že se zrovna musí jít pomstít svému otci za to, že opustil jeho matku, to už mi přijde trochu moc. Jako by to nemohlo půl dne počkat… ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Absolútny vrchol mužského herectva, ktorý by sa mal povinne vysielať na filmových školách. To, že Tom Hardy si dáva záležať v každom filme, je nám už známe, tu zo seba vydal absolútne všetko. Namátkovo si ani len tak nespomeniem na lepší a výraznejší herecký výkon. 4 diely seriálu naznačujú, že príbeh pôjde celkom rýchlo, nie je priestor na nudu a hoci som očakával iný koniec, nie je tomu seriálu čo vyčítať. Výborna gangsterka, v ktorej väčšina hercov, nanešťastie pre nich, vyzerá pri Hardym ako komparz. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy. To bude nejčastěji skloňované jméno, pokud se budeme bavit o tomto seriálu. A samozřejmě právem, protože Hardy se chopil role chladnokrevného kriminálníka s až mrazivou vervou. Jeho přítomnost na scéně je uchvacující. Zdatně mu však sekundují hlavní tři představitelé z rámce u nás neznámých herců. Možná tahle minisérie chtěla více dílů, aby mě dostala opravdu na kolena. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tři díly sledujeme portrét psychopatického násilníka s IQ vydlabané tykve a já si říkala: Proč vlastně? Proč ho postrčili do vedení zločineckého podniku, když na co šáhne, to zvorá, obvykle všechny postřílí nebo zmrzačí a to podnikání ve zločinu není ani moc ukázané. Kromě obchodu s drogami se ani příliš nedozvíme, co bylo předmětem zločinecké činnosti, či že bychom viděli nějaké dobře natočené či sofistikované akce. Série se soustředí spíše na rodinné zázemí hlavního psychouše alias neřízené střely a jeho bratrance, zástupce intelektuálněji pojatého zločinu. Vypráví v časově zvláštních střizích a nepříliš odůvodněných zpomalovačkách. Poslední díl je pak o rodinné tragédii, z níž se však hlavní oběti až podezřele rychle otřepou. SHRNUTÍ: Když si nejsi jistý svými pocity, tak prostě vystřel. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)

Reklama

Reklama