Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

evilmind 

všechny recenze uživatele

Britska drsná gansterska miniserie s jedním z nejšílenějšíleněji zahraných psychopatů, které kdy TV obrazovka spatřila. Není tu fakticky není žádná kriminální zápletka, vše je postaveno na pokřivených vztazích a silných emocích lidí z novodobé mafiánské rodiny. Gradace děje je přesto neuvěřitelná, především mezi 3. a 4. episodou. Navíc jsem se naučil, že chtít být v televizi nemusí být vždy zdraví prospěšné. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Škoda, že mi tahle Hardyho poloha ožralce hrubiána přišla už ohraná z jiných jeho rolí a snad právě proto si tuhle rodinnou vztahovku řízlou gangsterkou tolik neužil. Ale spíš asi kvůli samotnému dění, ne že by tu byla nuda, ale díval bych radši na něco jinýho než drsnou telenovelu. Mínusem také Shaun Evans pro mě s nulou charisma. ()

Reklama

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se naposledy cítil po shlédnutí Requiemu za sen, takový ten nával negativních emocí, které vás rozežírají zevnitř. Perfektní scénář, výborná kamera a skvělé herecké výkony všech herců kromě Hardyho. Ten totiž nebyl jen skvělý, ten tady zahrál snad největšího psychopata ever, rozhodně jeden z nejpůsobivějších výkonů, jaké jsem kdy viděl. A že se vždy snažím psát spisovně a slušně, tak tohle byl fakt kurevskej nářez. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy. To bude nejčastěji skloňované jméno, pokud se budeme bavit o tomto seriálu. A samozřejmě právem, protože Hardy se chopil role chladnokrevného kriminálníka s až mrazivou vervou. Jeho přítomnost na scéně je uchvacující. Zdatně mu však sekundují hlavní tři představitelé z rámce u nás neznámých herců. Možná tahle minisérie chtěla více dílů, aby mě dostala opravdu na kolena. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Sociopat Tom Hardy niekde na pomedzí Tommyho deVita a Begbieho, britsky geniálny cast, scény, pri kt.bolelo brucho, potrebný nádych&výdych medzi dielmi, ukážková gradácia. A tak akurát škoda línie s malými Jimmym a Freddiem, ktorá je určujúca pre záverečný diel a pre mňa je príliš vykonštruovaná a tým nie uveriteľná. Každopádne spoločnosť, do ktorej sa tak skoro nevrátim (čo nech je kompliment). BETTER NOT BALLS IT UP ! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)

Reklama

Reklama