Reklama

Reklama

Bitva o Černobyl

  • Francie La Bataille de Tchernobyl (více)

Dokument o událostech osudové noci, kdy v černobylské jaderné elektrárně došlo k výbuchu, a o velmi náročném úsilí předejít další pohromě. (Netflix)

Recenze (124)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý dokument, ktorý o trochu viac poodhaľuje backround riešenia černobyľskej tragédie. Doposiaľ nepublikované kamerové zábery z bezprostrednej blízkosti jadrového reaktora sú miestami zimomriavkové. 500 000 nasadených ľudí hovorí na jednej strane o obete jednotlivcov (však čo už im iné ostávalo ako podriadiť sa rozkazom) a na druhej strane o tuposti a pretvárke bývalého režimu, ktorý pretrváva aj do dnešných dní (napr. výpovede Gorbačova). Silný a pútavý dokument...4,5*/5 ()

Mira90 

všechny recenze uživatele

O tom, co se v onu nešťastnou chvíli stalo, ví snad i děti ve školce. To, co následovalo poté, však v obecném povědomí není. Proto je dobré, že vznikají dokumenty i o těchto událostech. Co se mi však nelíbilo, byla absence jakékoliv zmínky o zasahujících hasičích, kteří jako první nesli tíhu nepříjemné reality... ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

O Černobylu jsem viděl již několik dokumentů a mohu tedy říci, že Bitva o Černobyl mě zaujala asi nejvíce. A to především spoustou rozhovorů s osobnostmi, které se zůčastnili likvidace havárie nebo na ní dohlíželi. Černobyl je i doposud bolavým místem naší planety a stále se neví, co všechno se ještě může stát, díky obrovskému množství jaderného odpadu. Dále můžeme naplno konstatovat další selhání Sovětské vlády, která se snažila největší katastrofu jaderného programu zamést pod koberec. Díky tomuto dokumentu jsem zase o něco chytřejší a tak by to mělo být. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Dokument, který po shlédnutí klade otázku, zda je atomová energie tak potřebná navzdory možné katastrofě. Názor si každý vytvoří, lidstvo by ale již nikdy nemělo dopustit to, co se stalo v Černobylu. Zároveň skládám poklonu všem, kteří likvidovali následky této katastrofy. P.S.: jediný, kdo se v dokumentu usmíval, byl Gorbačov............ ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Takle vysoký hodnocení? Jo, tohle přesně sem si říkal o tom, když se tenhle dokument objevil v top200. To sem si nemohl nechat ujít. A po skončení mi teda není vůbec jasný, čím že si to tenhle dokument zasloužil... Ano je pravda, že se zde člověk dozví kupu zajímavejch a dosti i hrůzostrašnejch věcí. Jedna z nich je to, že kdyby to bouchlo podruhý, tak že by celá Europa lehla popelem, což jako celkem zajímavý je. Taky je zajímavý, že vlastně tato katastrofa nastartovala atomové odzbrojování a i vlastně konec Studené války, brr. Nic novýho je to, že to před náma ty zatracení komouši tajili do poslední chvíle, ale když se pan radiační mrak rozšířil po celý Europě, tak už museli krapet vyložit karty. Stejně to ale chtěli zatloukat, zatloukat a když by je náhodou chytli, tak zatloukat :o). Neviditelná válka musí bejt něco nepředstavitelnýho. Malinko se bojím toho, aby se tento dokument nestal po zemětřesení v Japonsku ještě víc aktuální. Naštěstí si říkám, že Japonci už to měřej, takže by se nemělo nic stát :o). A když by přecijen, tak mám na půjčení dva atombordely, ale klepeťáci už sou zabraný :o) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama