Reklama

Reklama

Bitva o Černobyl

  • Francie La Bataille de Tchernobyl (více)

Dokument o událostech osudové noci, kdy v černobylské jaderné elektrárně došlo k výbuchu, a o velmi náročném úsilí předejít další pohromě. (Netflix)

Recenze (124)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Dokument, který nám ukazuje, že všechno mohlo dopadnout ještě daleko hůř. Narodil jsem se za necelé dva roky po výbuchu, takže mám alespoň na co svádět skutečnost, že jsem tak blbý a ošklivý (smích). Černobyl ukázal, že sovětské lži jsou svině a možná že i jeho nadnárodní problém zlepšil důvěru SSSR v okolní západní svět. Věc, která se však již nikdy nezmění je radiace všude kolem nás. Ty kvanta dětí, co se stále ještě rodí zcela bez končetin, hlav či s obrovskými rozštěpy patra. Rusku je již však asi všechno jedno. Říkají: "Nás mnogo". Tak proč nenechat chcípat radioaktivní lidi, když už stejně pro Rusko nic neudělají? Jasně jasně, odvrátili největší katastrofu v dějinách lidstva a zaplatili za to životem, nebo zdravím. Proto si teď zaslouží snížení sociálních dávek na minimum a živoření. Udělal bych z tech lidí hrdiny. I my, tisíc kilometrů od Černobylu, jim dlužíme mnohé. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútne šokujúci dokument, ktorý takmer detailne zachytáva kroky podniknuté ruskou vládou, po výbuchu v Černobyle. Divák môže vzhliadnuť množstvo autentických záberov zo samotnej elektrárne počas odstraňovania závad, pri ktorých prišli o život stovky nevinných, odvážnych ľudí. Takmer nikto neprotestuje, všetci si uvedomujú svoju občiansku povinnosť zabrániť ďalšej katastrofe, druhému výbuchu, ktorý by zrovnal so zemou územie o veľkosti 340 km štvorcových. Takmer pol Európy by viac nebolo možné obývať. Tí najodvážnejší obdržali finančnú odmenu vo výške približne 100 dolárov. Mesto Pripiať bolo evakuované za 3 a pol hodiny. 45 000 ľudí sa už nikdy nevrátilo do svojich príbytkov. A toto ani z ďaleka nie sú jediné následky katastrofy. Žiadny dokument nikdy dostatočne nezachytí katastrofu, ktorá postihla osudy mnoha ľudí, no presto všetko vo Vás vyvolá veľmi nepríjemné pocity. ()

Reklama

crha 

všechny recenze uživatele

Brrrrr!!!! Člověku až běhá mráz po zádech z toho, co se v Černobylu vlastně odehrálo. Viděl jsem kdysi nějáký dokument o tom, jak k téhle věci došlo, ale tohle je tisíckrát zajímavější. Tento dokument se právě zabývá těmi následky a likvidací toho bordelu po tom. Opravdu hodně působivé a docela depresivní. Ti likvidátoři... to člověk prostě nechápe. Na tohle by se asi opravdu nemělo zapomínat, protože tady končí legrace. Když si uvědomím kolik hovadských zemí disponuje jadernou zbraní, tak mi z toho úplně dobře není. Ještě bych vypíchnul český dabing. Čekal jsem na titulky, že se přizná ten, kdo má tohle na svědomí, ale dotyčný raději zůstal v anonymitě, asi moc dobře věděl proč, protože tohle je prostě katastrofa. ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Odstrašující dokument, ve kterém budete seznámeni se "snad" nejdůvěryhodnějšími ifnormacemi o celé Černobylské katastrofě včetně jejich následků. Říkám "snad", protože opravdové rozsahy škod málokdo zná. Avšak trochu paradoxně: V dokumentu je poukazováno na záležitosti, které se dříve zatajovaly. Na druhou stranu však mám pocit, že je tu i pár filmových přehnaných "taháků", o kterých se dá dosti polemizovat. Mluví se tu o neobyvatelné Evropě v případě druhého výbuchu apod. O pár takových faktech se zde dá zapochybovat. Jak je již řečeno v dokumentu, jedná se o boj s neviditelným nepřítelem. Díky obětavým novinářům shlédnete jedinečné dobové záběry. Od výbuchu reaktoru, přes evakuaci obyvatel blízkých oblastí, hrozícího výbuchu (10x větší) další části elektrárny, zalévání reaktoru olovem, odstraňování radioaktivního odpadu bio-roboty ( lidé jdoucí na smrt), neskutečných stavů radioaktivity a šíření radioaktivity nad Evropu, následky dělníků pracujících v zoně až po děti rodící se v oblasti po neštěstí. Vše se skutečnými lidmi = skutečnými hrdiny. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1005. hodnocený film: S největší pravděpodobností se jedná o nejlepší domukent, který jsem kdy viděl a že jsem jich viděl už docela dost. Skvělé a zdrcující záběry, skvělá vypovídací hodnota, tak by se to událo nedávno. Ohromný dopad černobylské tragédie, která dopadá a působí ještě dneska. Zpustošené místo havárie, která se stala před 25 lety a od té doby čeká čtvrtý reaktor pořád na svou opravu - na nový sarkofág. Ten současný je na 30 let a 5 let je pryč za chvíli. nejsou na tovšak peníze a potřebnou miliardu tedy namísto chudé Ukrajiny bude muset poskytnout Evropa. 5*, protože jen s úžasem jsem sledoval, jak je moc tenhle dokumet dobrej. Spousta faktů a čísel, která mě mrazí na zádech ještě dnes. 5* ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama