Reklama

Reklama

Novinka Roba Zombieho nás zavede do současného Salemu, jehož obyvatele navštíví démonický, 300 let starý sabat čarodějnic. Jak sladká bude pomsta za kruté masové upalování z konce 17. století? (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nezdá se vám ten hostinský nějakej rohatej? Čekejte (Velkopopovického) kozla v pekelném lokále. Služebníci pekla roznášejí své pekelné buřty a Rob Zombie k tomu pouští metalovou muziku. Rádiové moderátorce Heidi kdosi pošle do práce vinyl s tajemnou hudbou nazvanou "Páni ze Salemu", která místní ženy dostává při jejím poslechu do transu. V domě, kde bydlí, se nikdo nechce nastěhovat do bytu číslo 5. Za vším je dávná kletba upálených uctívaček Satana ze středověkého čarodějnického kultu. Za celou exekucí stojí jistý reverend Hawthorn, jehož kořeny vedou až do současnosti. Ještě že má pan režisér takovou pohlednou ženu, protože jinak by se nebylo ani na co dívat. Sheri Moon Zombie v nové obrýlené image a s dredy nijak neztrácí s celkovým pojetím filmu, u kterého excentrický režisér tentokrát poměrně slevil ze svých extrémů, a tím také film zbavil toho, co jeho díla dělá zajímavými a především vymykajícími se z běžné hororové produkce. Svůj film pojal do ponurého až tmavě depresivního hávu, který občas funguje, ale při svém táhlém tempu se spíše dostavuje nuda. To je prvek, který u jeho předchozích filmů neznám. Film na mě působil kolovrátkovým stylem a stále se nedokázal patřičně rozjet a odpoutat se od své vlažnosti, povětšinou protkané obskurními obrázky a polonahou Sheri. Negativní dopad také měla jeho předvídatelnost. Některé scény zapůsobily a některé prošly bez odezvy a opětovně jsem nabyl dojmu, že pro film byly často zdržující a rozvleklé. Rob Zombie se pokusil o svůj nejkomplexnější horor v poměrně nepříliš stravitelné scenáristické formě, jejíž byl sám autorem, a je škoda, že při svém přemrštěném podání, se tento film stal i jeho nejrozvleklejším, i když poměrně pozoruhodně natočeným. 60% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první půlka hodně dobrá se slušnou atmosférou a celé je to takové líbívé a baví.Bohužel půlka druhá všechno dokonale zazdí a na úplném konci začně pekelně otravovat a je už úplně jedno co se komu stane,nebo nestane.Pokud by Zombie dokázal udržet laťku nastavenou první polovinou bylo by to velmi příjemné překvapení,takhle to všechno vyšumí do ztracena...50% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Jedno sa musí Robovi Zombiemu uznať. Má vskutku jedinečný hororový rukopis. Jeho filmy sú desivé, znepokojivé, drsné, plné mučivého gore, vcelku sympatických obetí a monštruózneho zla. A také sú aj The Lords of Salem. Musím sa ale priznať, že mi viac vyhovovala Robova niekdajšia priamočiarosť v Halloweene a Vyvrheľoch pekla, než jeho posledné snímky. V čele s týmto. Všetky tie vízie, sny, predstavy a halucinogénne nakrútené pasáže mi proste nevyhovujú, iritujú ma. Ale taký kasting sa nevidí často. Dee Wallace, Ken Foree, Bruce Davison, Sid Haig, Maria Conchita Alonso, Michael Berryman... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Áno, rozumiem, že Zombieho réžia je príliš osobitá a rozhodne nie je pre každého, ale po tom, čo remaku Halloweenu vtisol v roku 2007 (a následne 2009) tú správnu nekompromisnú, neistú, občas až zvrátenú (hlavne Halloween 2) atmosféru si získal moje sympatie. Na jeho osobitný počin The Lords of Salem, pri ktorom ho už nijako neusmerňovala pomyselná ruka štúdia, ale mohol svoje režisérske vízie realizovať len a len podľa vlastných predstáv, som bol skutočne zvedavý. Nuž výsledok je len jeden chaotický blivajz, ktorý sa tak urputne snaží byť niečo ako „art-horror“, že pritom zabúda na všetky atribúty, ktoré robia horor hororom. Je tu síce tá zlá, neistá atmosféra, kedy divák nevie čo očakávať, kam bude situácia eskalovať, aký nepríjemný zážitok čakať s pribúdajúcimi minútami, ale keď sa ani po pol hodine nezačne nič výrazné diať a omieľa sa ten istý koncept stále dookola, snímok upadá do sterility, nudí a rozpadá sa do nezmyselného guláša. Samotný záver je už poriadny „mind-fuck“ (bohužiaľ, v tom negatívnom zmysle slova), pri ktorom Zombiemu evidentne vlhnú spodky, ale ostatným to je tak akurát šum a fuk, čo sa na obrazovke odohráva. CELKOVO: 1,5* nevýrazný a nudný guláš, ktorý silou mocou chcel byť akýmsi „art-horrorom“, avšak neponúka ani minútu strachu, ani výrazné gore, ani žiaden príbeh, len jeden úchylnejší výlet do mysle Roba Zombieho. Pár bodov za neistú atmosféru v prvej polovici snímku a nepríjemnú hudobnú zložku. Inak sme si tento krát s Robom vôbec neporozumeli. PS: dôkaz, že niekedy je absolútna tvorivá sloboda skôr na škodu ako na úžitok ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Někdy je dobré si před filmem přečíst zdrcující komentáře (je to lepší než pochvalné), jelikož pak člověk nic světoborného nečeká. A já se dočkal příjemné jízdy, na kterou měla jistě vliv spousta filmů, ale mně to nevadilo. Postavy bez obličejů a halucinogenní sny jakoby vypadly z Jakubova žebříku, tři starostlivé ženy přišly jistě z Rosemary má děťátko, tahání střev zaživa se nejspíš Robovi zalíbilo v Cele a to, co pak z břicha vyběhlo..., nu, sen z Mouchy se vynořil okamžitě. Některé obrazy byly vyloženě krásné - vstoupení do pokoje č. 5, který se proměnil v barokní svatyni, nebo cesta peklem. Celý film je dějově hodně blízký právě snímku Rosemary má děťátko. Velké plus je hudba - Velvet Underground (Venus in furs, All Tomorrow´s Parties), Rush (The Spirit of Radio) či klasika od J.S.Bacha a W.A.Mozarta. Líbilo se mi herecké obsazení, snad jen nahaté báby působily spíše komicky, než děsivě. Film ostatně příliš strašidelný není (nejvíce mě asi děsil pravopis v titulcích, ale zaplaťbůh za ně), občas má však příjemnou atmosféru. Jistě, Vyvrženci pekla ani Dům tisíce mrtvol se nekonají, jenže každý den holt nemůže být posvícení... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, Santa Claritě a Salemu. (Terva)
  • Podle Sida Haiga měli herci k dispozici pouze částí scénáře s vlastními scénami, aby se zamezilo jakémukoliv úniku informací. (hladass)

Reklama

Reklama