Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po newyorské ulici jde stařík s dlouhým bílým vousem. Aranžéra ve výkladu upozorní na špatné pořadí sobů ve vánočním spřežení. V průvodu potká opilého Santa Clause a znepokojen jeho stavem převezme s velkým úspěchem jeho místo. Tak se Kriss Kringle z domova pro přestárlé stane reklamní atrakcí obchodu s hračkami. Jeho úspěch spočívá v tom, že je opravdovým Santou, jak to také všem bez váhání sděluje. Někdo mu rád věří, někdo ne. Neurotický psycholog jej chce nechat zavřít do ústavu a tak se tím, zda je opravdu Santou začne se vší vážností a s velkou publicitou zabývat soud. Krissi Kringlovi však jde hlavně o to, aby mu uvěřila malá Susan a její racionální maminka, která se zklamaná životem vzdala fantazie a víry v možnost splnění přání. (Qasa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Mol 

všechny recenze uživatele

I BELIEVE, I BELIEVE, IT'S SILLY, BUT I BELIEVE! Film krásný a dojemný a věřil jsme celou dobu v pana Kringela, ale na konci jsem trochu zapochyboval. Byl tedy Santa Clause nebo ne? Jak to, že neměl žádné super schopnosti. Jako znát všechny jménem a vědět co kdy dostali k vánocům. To je panečku záhada. Viděna colorovaná verze, která je prostě rozkošná. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Fakt, že v Americe jsou Vánoce především oslavou konzumu, nepřekvapuje nikoho. Snad jen tamější nejvyšší církevní hodnostáři se snaží tvářit, že o Vánocích jde o šíření víry a lásky. Že tam existují ženské, které svým dětem odpírají jakokoli fantazii, také dokážu pochopit. I to, že se v New Yorku pohybuje dědeček, který ze sebe dělá Santa Clause, není nijak zvláštní, a využívání této figurky jako reklamního taháku už vůbec ne. Tak proč jen tři hvězdy? Protože američtí bratři v triku do filmu narvali absurdní soudní proces, jelikož asi neviděli žádné jiné východisko, jak téma rozvinout. Poslední půlhodinka se tak k Vánocům hodí asi jako biftek ke krupicové kaši. 65% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zazrak na 34. ulici sa zase dostal k nam pod nazvom Zazrak v New Yorku - kde tam vzali New York ti tupci, to fakt netusim. No nic, telky tento film trestuhodne obchadzaju, a pritom ide o klasicky krasny vianocny film. Sice nema /rezisersky, scenaristicky a herecky/ na Kaprov It´s a Wonderfull Life 1946, ale vianocna atmosfera je zobrazene perfektne a o to, aby sa zivotom sklamanej mamke vratila viera v zazraky a v to, ze priania sa splnia, optimisticky zaver maximalne potesil : 84 % ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Výborná vánoční klasika, navíc na 40. léta mi přijde neskutečně nadčasová. Nedávno jsem viděla její předělávku z roku 1994, která je stejně tak dobrá a neméně kouzelná. Základní příběh je v obou případech stejný, ale filmy se liší v některých detailech. Konečné rozřešení u soudu a pocit trochu větší „bezradnosti“, který tomu předchází, mi popravdě u novější verze vyhovoval o malinko více, ale i tohle má něco do sebe a vlastně jsem byla ráda, že obě verze nejsou totožné. Mile překvapila i Natalie Wood v dětské roli (tedy pozdější Maria z West Side Story). ~(4,2)~ ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

EDICE VÁNOČNÍCH FILMŮ, FILM 6/7. Začínám mít pocit, že to nejlepší jsem si nechal na konec. Trochu jsem měl obavy co z toho vypadne, ale nakonec musím říct, že jsem si to docela dost užil. Jako by to někdo točil přímo pro mě - sedla mi pomalejší atmosféra a pomalejší vývin děje, dost mi sedl a líbil se mi (docela povedený na svůj žánr, nutno uznat) pokus podat to své téma co nejrealističtěji včetně reakcí lidí sedl mi ten humor v tom a celkově vlastně i ten příběh. Je to takové nevtíravé, nekýčovité a bez přehnaných emocích, ale o to silnější a přesně takhle to mám rád. Určitě si to někdy s chutí pustím znova - a to jsem "kult" Santa Clause nikdy nemusel. Ale zase je mi sympatické, že tady sám Santa "bojuje" proti tomu, co se z něj obchodníci snaží udělat... Plný počet nedám jen kvůli slabší prostřední části, ale jinak za mě velká spokojenost a zatím pravděpodobný vítěz té mojí vánoční "edice". Silné 4* ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • V konverzaci mezi Santou a holandskou dívkou se jí Santa ptá, co by chtěla k vánocům. ona odpoví, že nic, načež jí říká, že dárek již dostala adopcí novou matkou. (Kulmon)
  • Dr. Pierce vysvětluje Krisovi, že není Santa na příkladu jednoho majitele restaurace, který si myslí, že je ruský princ. To byl odkaz na Michaela Romanoffa, majitele populární restaurace hollywoodských hvězd. (Kulmon)
  • Snímek obsadil v žebříčku nejlepších fantasy filmů, který sestavil roku 2008 Americký filmový institut, 5. místo. (TheDude)

Reklama

Reklama