Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako kdysi, je i dnes centrem dění rodinky hala a kuchyně, kde se všichni potkávají a řeší s humorem sobě vlastním všechny trable i vážnější kolize. Nebo, a to je novinka, se scházejí v zimní zahradě, kterou Zdeněk přetvořil na "tropy". Pěstuje tam orchideje, které by mu mohl závidět i slavný detektiv Nero Wolf. V tropech se většinou odehrávají všechny tajné rodinné porady. Teď se například řeší problém: Jak se zbavit hodné, ale příliš zvědavé sousedky? Nebo jak dopadli Zdeněk a Káča na tanečních kurzech pro pokročilé? Soužití několika generací tak přináší mnoho dalších kuriózní situací. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

hrona 

všechny recenze uživatele

A't si říká, kdo chce, co chce, já jsem dostal to, co jsem očekával. Inscenační komedii (jako kinofilm, to není úplně povedený tah) s velmi podobným humorem původní rodince, je znát podoba scénáře. Nuceného humor je zde chvílemi pravda zbytečně až moc, ale ruku na srdce, v původní sérii byl také, avšak v tehdejší době byl přeci jen přirozenější, než jsme zvyklí na dnešní. Rozmístění vilky je prakticky stejné a musím uznat, že mě bavilo i obsazení herců. Zkrátka pokračování této rodinky neurazí, oproti remakovému paskvilu z roku 2008, je daleko víc koukatelnější, příjemější a věrohodnější. ()

Jara_II 

všechny recenze uživatele

Na kino samozřejmě ne, lituju těch co na to tehdy šli. Docela zklamání je to ale i v rámci televizní tvorby, tohle totiž opravdu mohlo být důstojné pokračování. Jenže krom ústředního tria mě herecky nikdo nezaujal, spíš naopak mnohdy vadil... vlastně většinou vadil. A ještě jedna věc. Product placement, tedy forma reklamy, která by, pokud se správně udělá, neměla divákovi vadit, co víc, všímat by si ji měl snad jen podvědomě, je zde dohnaná ad absurdum. Je to zde přehnaný až do takové míry, že okolo reklamy se točí celé díly - viz. střecha Bramac. To že Konvalinková třikrát za díl mává letákem slev od Penny se ale pro určitou cílovou skupinu lidí stane kultovní .. bohužel. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Upocený "filmový" návrat legendárního českého sitcomu, který si myslí, jak je vtipný a na plátna kin se vůbec nehodí. Zádrhel je v tom, že scénáře Fan Vavřincové se ujala "renomovaná" autorka Lucie Konečná, která vyplodila takové skvosty, jako je třeba Ordinace v růžové zahradě. Její rukopis je na filmu s televizním lookem dost znát a absolutně si se sitcomem neví rady. Její scénář budí dojem, že termín situační humor zná snad jen z vyprávění. Zbylé trio Zdenek, Kačka a Pavla, které se dochovalo až do tohoto opusu, hraje opět herecké trio Hanzlík, Kolářová a Štěpánková, jako před léty. Jen před těmi čtyřiceti lety nevypadali tak sešle, jako tehdy takto záměrně nalíčený Zdeněk Řehoř v roli tatínka neurčitého věku věčně posedlého želvími mazlíčky jménem Poldinky. Ostatně i ty se tady objeví, a kupodivu vypadají, oproti zchátralým hercům, k světu. Z mladší herecké generace je zde Petr Forman, který hraje jednoho z raubířů, a jeho bráchu žijícího v Los Angeles s rodinou hraje známý herec z reklam na hypoteční úvěry Jakub Slach, ale pokud vím, raubíře v původním seriálu hráli jednovaječní sourozenci, a tak mně není známo. proč je tady v dospělosti hrají dva jen typově podobní herci. V rolích jejich manželek se představí Lenka Vlasáková a Tereza Kostková. Jejich děti hraje Veronika Svobodová, která po své prabábi zdědila spisovatelské geny, ale nikoliv ve psaní detektivek, nýbrž v hororech a americká rozmazlená holčička Agáta Zimová jako dcera druhého raubíře byla při svém účinkování tak trošku na zabití. Třetího nejmladšího syna Pavli si zahrál Radek Zima. Dějová linie v podstatě žádná, ale částečně se to točí vedle tajemného pokladu, který rodinným příslušníkům odkázala zesnulá prababička, ale nikdo netuší, co by jím mohlo být, a pak se také dozvíme, jak je nebezpečné navštěvovat taneční pro seniory, a k jakým úrazům tam dochází, a kterak si vysloužit medaili za vyšlechtění nové odrůdy orchidejí a tak dále. Situační humor je dost nenápaditý a jede v duchu zaběhaných televizních hrůz, které jsou tady v černých číslech. V praxi to znamená, že na scénu se pošle stokilová Konvalinková v roli otravné sousedky, co ji v obchodech zajímají jen slevy a její postava se chytře využije k propagaci Penny marketu. Tahle nesnesitelná sousedka má distingovaného syna, kterého hraje Josef Polášek a ten chodí s dcerou Zdenka a Kačky, kterou ztvárnila Lucie Vondráčková a celá ta natahovaná zbytečnost končí tím, že jejich dcerka konečně se svým partnerem počne a považte dvojčata. No děs. Celé to zabil Náhlovský obsazený do role realitního makléře, a tady už si myslím každý udělá obrázek o celkově trapném vyznění filmu. Sice se ocitneme ve vile ne nepodobné té původní a doprovázet to bude příjemná hudba Ondřeje Brzobohatého, ale termín "chci vrátit vstupné", je tentokrát na místě. 20% ()

montel odpad!

všechny recenze uživatele

V jednom velkém domě, žije rodina, která se skládá z několika generací. Babička, která je již po smrti, zanechala rodině v dědictví poklad, který rodinka zatím ale nenašla. Všichni ale chtějí jediné a to, aby celá rodina zůstala i nadále pohromadě...Film absolutně bez děje my spíše připomínal tv sitcom Nováci. Tam šlo taky o hovno stejně jako tady. Nechápu jak může být něco takového uvedeno v kinech. To už je i Ulice zábavnější. Rodinka má být brzy také uvedena v televizi jako seriál. To by Rodince asi slušelo nejvíc. Sice nevím jak 80 minut nudy sestříhají do několikadílného seriálu, ale je to jejich boj. Opravdu vyhozené peníze v kině. 10% ()

Snizek.zabijak 

všechny recenze uživatele

Pokud člověk sledoval původní televizní seriál z roku 71 tak si tento film asi užil o trochu lépe než ten co si myslel, že je to nějaká filmová pecka. Ale jak se zde již psalo není to zrovna film vhodný do kina. Asi tak nějak jako bych šel do kina na Alla Bundu. Dobří herci, některé více a některé méně povedené vtípky. Doporučuji si pustit doma po 20 hodině místo americké slátaniny v hlavním čase po TV novinách, ale v kině si vyberte něco jinného. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • V televizní verzi bude mít Rodinka šest dílů: Slavíme, Milionová tchýně, Teče nám do bot, Miláček Daisy, Capuccino se šlehačkou, Štědrovečerní převapení. (POMO)

Reklama

Reklama