Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 2

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (862)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je Neskutečnéj Nářez! Film pro mně jako Dělaný!! Hlavní Hrdina namakaný Frajer s dost ostrými Hláškami.. Dcera Prezidenta Štavnatá Kočka! Vězni Perfektní.. Hlavně JednoOčko to byl Skvělý pSychouš! Celou dobu Skvělá Atmosféra! Perfektní Akce, Triky.. Špičková Kamera.. Já si film užíval na Plné Koule.. A pustil jsem si to v očekávání, že to bude Pětka a stalo se! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V nejstřeženějším vesmírném vězení zvaném MS-1 plném vrahů a násilníků a důmyslně umístěném na oběžné dráze došlo ke vzpouře. Ke vší smůle je uvnitř prezidentova dcera, která tady byla na návštěvě. Jen jeden muž ji může odtud dostat, aniž by jí byl zkřiven vlásek (ale o nevzhledném obarvení jejích vlasů nebyla řeč) a tím mužem je Marion Snow. Bývalý špičkový vládní agent před nedávnem neprávem obviněný ze spáchání vraždy. Na nebezpečnou misi, jejímž cílem je zachránit prezidentovu dceru se mu moc nechce, ale aby prokázal svoji nevinu, bude muset nakonec kývnout. Akční exploze, porce dobrých hlášek a kouřící Guy Pearce to jistí. Je dobře, že byl do role obsazen právě on, protože na nějakého steroidního pitomce leštícího si své přebujelé ego do půl těla svlečený v posilce, jsem opravdu zvědavý nebyl. Pearce je v roli sympaticky chlapský a hlavně normální a hláškuje jedna radost. Rovněž cíl jeho záchrany, který hraje Maggie Grace, je vhodně zvolený a do půlky filmu je to blond krasavice. Od půlky jí však provedli něco moc nehezkého s vlasy, a tak to raději nebudu rozmazávat. Film je od prvního záběru strhující, ale nevydrží mu to až do konce, kdy se začal mírně zhoršovat. Počáteční scéna, kdy dostává hlavní hrdina vždycky ránu pěstí, a když zmizí jeho hlava ze záběru, objeví se titulek zvěstující, kdo ve filmu hraje, je mimořádně nápaditá a v nastaveném trendy akčním stylu se pokračuje a film nasadí pekelně dynamické tempo. Rovněž vězni, které vede dvojice bratrů, kdy jeden z nich je solidně nechutně podaný retard a druhý vyloženě prevít, snesou vysoké měřítko. Výprava a akční scény se také povedly a Luc Besson dohlížel na to, aby film měl spád a zůstal na vysoké úrovni. Přibližně v poslední třetině film tempo ztratí, objeví se nepříliš zajímavý politický motiv a slabší finále. Právě finále mělo být super, protože super rozběhnutý film by si to zasloužil. Dále je třeba zmínit, že film je volným přepracováním béčkoidního akčního filmu "Útěk z New Yorku" s Kurtem Russellem. Sám tento film dovedně zastírá béčkový původ, ale ne zase až tak dovedně, aby to nebylo poznat. Co na tom záleží. Já se při napínavém a strhujícím útěku z vesmírného vězení "áčkově" bavil. 90% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

V spojitosti s týmto filmom sa často spomína na McLainea, Posledného skauta a Útek z NY, ale prečo preboha všetci zabúdajú na Rain mana??? Nielen v spojitosti s hlavným hrdinom a jeho pátraním po kufríku, ale rovno celým osadenstvom väznice...Vzhľadom na nulové umelecké ambície tohoto filmu mi dokonca chytrý Útek z NY na myseľ ani neprišiel. Lockout je fajn EuropaCorp oddychovka, v porovnaní s tými ostatnými, ktoré nemôžem ani zniesť, víťazí na celej čiare. Poteší starších priaznivcov VHS béčok z osemdesiatok, nie je to typický film do kín, zato je pre všetkých, od totálnych tupcov po inteligentov, túžiacich po občasnom guilty pleasure a Besson to vie. Snowova postava má určitý sériový potenciál, lenže vzhľadom na koniec mám obavy, že jeho nová VIP priateľka si ho bude držať príliš skrátka a obrúsi jeho drsný suchý humor. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda, ve které sice Guy Pearce zkouší šířit lásku a porozumění ve stylu Johna McClanea, ale scénář mu k tomu nedává ani dost řízných hlášek, ani dost přímočarých situací. Ten počet vysvětlujících titulků na začátku měl někoho přimět, aby se nad tím zamyslel a celé to přepsal v údernou osmdesátkovou variaci. To křížení konspiračního pudla s akčním dobrmanem prostě nefachá. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je film až také veľké béčko s lacným príbehom, rýchlym strihom a príliš moderným vizuálom. Inak to má sympatického hrdinu, ktorého hláškovanie je podobne zábavné ako v Smrtonostnej pasci či v Poslednom skautovi. Útek z MS-1 je síce jednorázová, ale celkom príjemná záležitosť. Spomienka na hrdinov hláškujúcich s kadenciou guľometu. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • V závěru filmu je odhaleno křestní jméno hlavního hrdiny Snowa (Guy Pearce) – Marion. Totéž jméno má ve filmu Cobra (1986) hlavní hrdina poručík Cobretti (Sylvester Stallone). Je prozrazeno taktéž až během průběhu filmu. (Horryx)
  • S obojstranným balistickým sklom a ďalšími bezpečnostnými opatreniami nie je dôvod na to, aby boli členovia tajnej služby v priestore s väzňami počas výsluchu. (Pat.Ko)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama