Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

joehot 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání. Snad to chtělo nápaditější režii nebo jinou posloupnost vyprávění (Iceman sice vzpomíná, ale zcela lineárně), či snad hlubší scénář (kromě hlavního hrdiny jsou ostatní jen plochými postavičkami vystřiženými z papíru). Pak by to třeba nebylo tak předvídatelné a nezáživné. Jediné, co doopravdy funguje, je Michael Shannon, který film tahá z vod průměru. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Stejně jako postavy ve filmu ani my nemáme moc příležitostí se dostat Icemanovi pod kůži, a když už se nějaká šance naskytne, tak se zařadí mezi slabší a zbytečnější části, hlavně kvůli absenci excelujícího Michaela Shannona. Příběh se posouvá dopředu houževnatě a pomalu, a v tom je jeho síla, protože když se snaží na sebe nabalit další vrstvy, tak se začíná tříštit jeho intenzita. A škoda jen toho konce, který nastane zničeho nic a nepřinese jakoukoli katarzi. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Ariel Vromen natočil film, na který jsem se dlouho těšil. A jak už to tak bývá, s dlouhým očekáváním přichází zklamání. Zklamání není nijak zásadní, ale ani zanedbatelné. Vromenovi se podařilo v tomto filmu de-facto vše, až na jednu věc. Prožitek. Zabiják namixovaný s milujícím otcem rodiny a dostanu jen v obou směrech jakousi základní fasádu? Nechtěl jsem u filmu brečet, nebo se cítit hezky při námluvách Shannona s Ryderovou, ani jsem se nechtěl cítit úzkostlivě při dramatických scénách s rodinou (nemohu jemenovat). O tyhle emoce mi opravdu nejde (ale i těch je tu pomálu). Jde mi o to, že celý film, byť se na něj sakra dobře dívá, je natočen tak nějak, jak už to v dnešní době bývá zvykem - sterilně. Postavy, až na Shannona jsou vám, více- méně u prdele. Není koho si oblíbit. Celý film je pak prosté tam zabije, tam zabije. Dojde domů, koupí dárek. Vražda, večeře s přáteli. Vražda, koupí dům. Chybí tomu ono pověstně "něco". Michael Shannon je bez debat brilantní (ostatně jako vždy). To co se mu honí v očích nemá obdoby. Je největším tahounem a držákem tohoto jinak (po těch mých kecech, které měli vysvětlit proč nedávám a nikdy nedám hvězdu pátou) opravdu brilantně natočeného snímku, který mohl být něčím víc, než ve skutečnosti je. Na jednu stranu škoda. Na druhou stranu díky, za alespoň za dobrý film. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

zufalo nevyuzite... asi tak by som to nazval. Richard Kuklinski je sam o sebe vynikajuci namet. Chlapec, ktory vyrastal v rodine primitiva, ktory bil vsetkych naokolo. Ako maly hadzal macky do pece a uz v 14tich spachal prvu vrazdu. Chalan zacal vrazdit z nudy a so zaujmom bez motivu ludi, ktori ho nejakym sposobom urazili. Toto si casom vsimla mafianska rodina a zacala Kuklinskeho pouzivat ako najomneho vraha. Tak taky je pribeh Icemana a v tomto filme je to odflaknute. Slabucky scenar a rezia to cele kurvia. Verim, ze sa dockam este jedneho sfilmovania pribehu tohto zaujimaveho "cloveka". Toto velmi nepresvedcilo... ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky i stylisticky poměrně dobře odvedená práce s výborným Michaelem Shannonem i sladkým nevědomím opojenou Winonou Ryder. Bohužel jen je škoda, že příběh natočený podle skutečné postavy mnohonásobného nájemného vraha, důsledně si hajícího své rodinné zázemí, má díky své zkratkovitosti jen omezenou vypovídací hodnotu a tvůrci v něm nedokázali zažehnout ten správný náboj, protože místy balancuje až na hranici nudnosti. Je to veliká škoda, protože jinak nemám co vytknout. 70% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • V závěru filmu, kdy Richard Kuklinski (Michael Shannon) dává kočce smrtící prášek ze sendviče, aby se ujistil v jeho účincích, sendvič není scela připraven. V dalším záběru jsou však sendviče krásně ozdobeny a naservírovány. (PauloZ)
  • Vo väzení Richard Kuklinski tvrdil, že je zodpovedný za únos a vraždu bývalého šéfa odborov Jimmyho Hoffu 30. júla 1975 na parkovisku reštaurácie v Detroite. Kuklinski tvrdil, že Hoffu zložil vreckom naplneným olovom, ktorým ho udrel po hlave a následne mu vrazil lovecký nôž do zadnej časti hlavy. Naložil ho do kufra, telo nechal rozdrviť a predal ho zmiešané s kovovým šrotom japonským automobilkám. Z vraždu mal inkasovať 40 000 dolárov. Tvrdenia sa objavili až po Kuklinského smrti v marci 2006 v knihe od autora Philipa Carla a pravdepodobne nebudú už nikdy doložené. (Arsenal83)

Reklama

Reklama