Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Šokující, morbidní námět vykleštěný do podoby rekreační kriminálky pro masy. Vedlejší prvky Icemanovy biografie tady hrají první housle, kdežto klíčové události s velkým dramatickým potenciálem byly trestuhodně opomenuty. Je mi líto hlavně Michaela Shannona, jehož talent a ksicht byl tady doslova promrhán - místo psychologicky košaté postavy psychicky narušeného asociála si zahrál taťku, který vraždí víceméně proto, aby zabezpečil rodinu. Icemanova postava je tady až nechutně romantizovaná, film se nezmiňuje o tom, že Kuklinski svou rodinu pravidelně mlátil, že v dětství krutě mučil zvířata a hlavně o tom, že hromadně vraždil dlouho předtím, než si ho začala najímat mafie. Pokud chcete opravdové vzrůšo, podívejte se na dokument "The Iceman Tapes - Inside The Mind Of A Mafia Hitman" The Iceman Tapes - Inside The Mind Of A Mafia Hitman, budete mít trochu představu o tom, o co všechno vás filmaři ochudili ... ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Potřebuje oškubat slípku, vykuchat vnitřek selátka nebo jen naporcovat známého z manželčiny strany? Inu zavolejte Ledovému muži! Dodejte mu kyanid, Ledový muž si ho smíchá s destilkou, vlije do rozprašovače a prskne dávku známému do ksichtu. Oběť je paralyzována a okamžitě skonává. A co teď? Naložit tělo do bouráku, zmrazit v pojízdném obchodě se zmrzlinou, za pár dnů sekerou rozsekat na kousky a ty pak vyplivnout napříč nejlidnatějším městem USA! 76% Celosvětový výdělek k 24. 10. 2013: $1,969,193, což je 0,19 násobek budgetu ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

zufalo nevyuzite... asi tak by som to nazval. Richard Kuklinski je sam o sebe vynikajuci namet. Chlapec, ktory vyrastal v rodine primitiva, ktory bil vsetkych naokolo. Ako maly hadzal macky do pece a uz v 14tich spachal prvu vrazdu. Chalan zacal vrazdit z nudy a so zaujmom bez motivu ludi, ktori ho nejakym sposobom urazili. Toto si casom vsimla mafianska rodina a zacala Kuklinskeho pouzivat ako najomneho vraha. Tak taky je pribeh Icemana a v tomto filme je to odflaknute. Slabucky scenar a rezia to cele kurvia. Verim, ze sa dockam este jedneho sfilmovania pribehu tohto zaujimaveho "cloveka". Toto velmi nepresvedcilo... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ta story pro mě nebyla zajímavá. A film ji nijak nepovýšil. Z týranýho kluka je necitelnej chlap, kterej přijde shodou okolností do styku s mafiánem, kterej v něm jeho chladnou náturu okamžitě odhalí a přesně ví, jak toho využít ve svůj prospěch. Chlapík je ve svým oboru pracant, když z toho má něco kápnout, tak se ochotně vzdá i Vánoc se třemi nejbližšími lidmi, kterým by snad jako jediným na téhle planetě neublížil. Choďte do rachoty, makejte do úmoru, zemřete chudí a v zapomnění. Dejte se na dráhu nájemnýho zabijáka, nebudete vědět, co s prachama, a nakonec o vás ještě budou točit celovečeráky. That's the message. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale ja som dosť dlhú dobu bola v tom, že Kuklinski bol sériový vrah. No a už keď mi bežalo asi tak 10 minút z filmu, som to pauzla, že ešte si rýchlo o ňom prečítam a nakoniec som zistila, že bol nájomný vrah, ktorý robil pre mafiánov atď. Slovné spojenie "American Mafia" ma trošku vystrašilo, pretože také filmy nemusím a rozmýšľala som, že radšej si pozriem niečo iné. Ale tak už keď som začala.... No a teraz rovno k filmu. Ak bol Kuklinski naozaj taký chladný ako sa tváril aj vo filme, tak prezývka Iceman mu právom patrí aj keby svoje obete nezamrazuje. Som spokojná s výkonom predstaviteľa Kuklinského. Naopak, s čím nie som spokojná je, že vo filme bolo viacej toho bla bla bla a menej detailnejších záberov počas vraždenia. Proste len rýchlo ukázať, že zase niekoho zabil a ide sa na riešenie rodinných problémov atď. Čo je pre mňa osobne veľká škoda. I keď Kuklinského "prácu" neuznávam obdivujem, že dokázal byť milujúci otec a zároveň vrah, ktorý porcoval ľudské telá, u ktorého nepadlo dlhé roky najmenšie podozrenie medzi najbližšími. Lepšie 3* ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • V závěru filmu, kdy Richard Kuklinski (Michael Shannon) dává kočce smrtící prášek ze sendviče, aby se ujistil v jeho účincích, sendvič není scela připraven. V dalším záběru jsou však sendviče krásně ozdobeny a naservírovány. (PauloZ)
  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)
  • Prvú vraždu spáchal Kuklinski vo veku 13 rokov. Dobil k smrti drevenou palicou lídra gangu, ktorý ho šikanoval. V roku 1992 poskytol rozhovor pre televíznu stanicu HBO, kde si pripisuje vyše 100 vrážd. Jedna z jeho obetí bola v jeho mrazáku dva roky. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno