Reklama

Reklama

Zabiják Joe

  • USA Killer Joe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Má každý lidský život svou cenu? Takovou otázku si klade dvaadvacetiletý Chris Smith (Emile Hirsch – Útěk do divočiny, Milk), drogový dealer z malého města, který by se nejraději na svou špinavou práci vykašlal. Když ale Chrisovi jeho vlastní matka ukradne všechny zásoby, nezbývá mu než někde sehnat 6 tisíc dolarů, a to rychle, jinak zemře. V zoufalství požádá o pomoc svého otce Ansela (Thomas Haden Church – Bokovka, Spider-Man 3) a společně vymyslí plán: Chrisova matka, pochybná existence bez jakýchkoliv dobrých vlastností, uzavřela životní pojištění, které by víc než pokrylo její dluh. Má to jen jeden háček. Aby mohly být peníze vyplaceny, ona musí nejprve zemřít. Joe Cooper (Matthew McConaughey – Obhájce, Lemra líná, Jak ztratit kluka v 10 dnech, Čas zabíjet) je nejen detektiv, ale také vášnivý nájemný vrah s šarmem a chováním pravého gentlemana z jihu. “Zabiják Joe” by se úkolu s velkou chutí zhostil, ale spoušť nezmáčkne, dokud na stole neuvidí 25 tisíc dolarů v hotovosti. Tolik ale Chris s Anselem nemají, proto v beznadějné situaci kývnou na Joeovu “laskavou” nabídku. Ten je ochotný odložit platbu výměnou za Chrisovu přitažlivou a zdánlivě nevinnou mladší sestru Dottie (Juno Temple – Dirty Girl, Temný rytíř povstal, Tři mušketýři), kterou si nechá v zástavě až do chvíle, kdy bude vyplaceno pojistné a on obdrží svou odměnu. Všechno se zdá jednoduché, ale zdání klame. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (493)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

William Friedkin se projevuje jako zkušený vypravěč. Hodněkrát šel v tomhle filmu mnohem dále než by většina dnešních nedonošeným rádoby umělců kdy zvládla. Hlavně se tedy jedná o scény, kde vystupuje McConaughey. Matthew se pro mě stává notně zajímavým hercem, v poslední době mě ani jednou nezklamal. Tady představuje vyšinutého policistu, který má zabíjení lidí jako vedlejšák. Samozřejmě to nedělá zadarmo a tady již uhodí kosa na kámen. Byl jsem velice příjemně překvapen. Určitě doporučuji všem, kteří by ráda zjistili jak běžně funguje Taková normální rodinka v Texasu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chvíli to sice vypadalo na volné pokračování Melova Pana Bobra, ale nakonec z toho vzešlo nádherné Blood Simple římská dvě. Z dědy Willieho je totiž i na prahu osmdesátky nekonvenční vymítač pruderie a po vzoru Coenů názorně ukázal, že v Texasu v tom jede každý sám. Místy sice na jižanské rudé krky příliš konverzační (to bude tím divadelním původem předlohy), ale nestěžuji si - vždyť to celé uteklo jak panenství nebohé Dottie.. Jinak pro mě ne zas tak překvapivý úkaz, že když dá Matthew stranou břišní destičky, bronzovou pleť a sluncem vyšisovaný účes, objeví se nový člověk - herec. Památnou scénu se smaženou kuřecí nožkou mohla doplnit ještě jedna, kde by Killer Joe vylízal zbytky barbecue omáčky z misky položené na bujně zatravněném pahorku "town bike" Sharly - pak by byla reklama na produkty KFC teprve komplexní.. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Brilantní a neotřelý kousek, o tom žádná. V podstatě nemám co vytknout, akorát je mi podezřelé, že ještě dva dny po zhlédnutí myslím neustále na jednu scénu, kde mistr McConaughey nutí tu starou, byť mrduschopnou pizdu k orálnímu sexu s jídlem. Není divné, že celé ty dva dny mám strašnou chuť na kuře z KFC? Buď je Mc Conaughey Bůh, nebo už bych se měla na tu natural rýži vysrat a jít se pořádně nažrat. E-e, s konečnou platností prohlašuji, že McConaughey JE Bůh a každá normální ženská, co nemá mrtvo v rozkroku, by si s ním minimálně to kuře ráda dala. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Životy finančně negramotných pitomců by se neměly zfilmovávat. Nemají totiž žádnou šanci mne uspokojit, tedy s výjimkou Thomase Hadena Churche, který svého opivněného taťku sehrál tradičně skvěle. Já zkrátka nemohu být spokojen s tím, že jsem odzíval všechny nekonečné scény, v nichž mělo sexuální napětí sálat z obrazovky po celé místnosti. Možná je to tím, že jsem divný, protože mne dvanáctileté slečny ani zralé ženy s rozmlácenými obličeji příliš nevzrušují, i když tolik vychvalovaný orál s kuřecím stehýnkem mi jistou zábavu poskytl. Celkově mi však Zabiják Joe nápadně připomíná zbytečný film o zbytečných lidech, kteří zabili skoro dvě hodiny mého času. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Režisér William Friedkin, který se proslavil hlavně Francouzskou spojkou, se pokusil v tomto filmu představit veškerou špatnost světa – a podle toho snímek vypadá i působí. V přívěsu bydlí syn, jeho otec, jeho nevlastní matka a jeho dvanáctiletá sestra (herečka tedy mimochodem na 12 nevypadá ani náhodou). Nevlastní matka chodí po přívěsu zásadně nahá, sestra je magor a otec hovňousek. Syn pak je gambler, který dluží místnímu mafiánovi spoustu peněz. Ani ten jejich pes je nemá rád – pořád na ně štěká. Aby syn získal peníze na dluh, rozhodne se nechat zabít svou vlastní matku, pojistku by shrábl on s otcem a sestrou, z pojistky by vyplatili i nájemného zabijáka Joea – jinak v civilu poldu (Matthew McConaughey ve velmi nezvyklé roli). Protože nemají na zálohu, spokojí se zatím zabiják s onou dvanáctiletou sestrou jakožto matrací... Samozřejmě se v závěru zjistí, že ne vše bylo tak, jak se zdálo, že zde byl ještě jeden podraz na druhou. Po pravdě řečeno netuším, proč ten film vznikl. Měla to být psychologická studie duševně pokřivených mrzáků současné Ameriky? Nebo jen jejich přehlídka? Máme tu vraždu, možná incest, určitě pedofilii... Nedošlo snad jen na nekrofilii a sodomii... I když, jak nad tím přemýšlím, ten pes neštěkal jedině na zabijáka Joea – že by? A pokud jste ještě neviděli felaci kuřecího stehýnka z KFC, zde uvidíte a možná půjde o nový fetiš. Scénář sice stojí pevně a je promyšlený a logický – není mu co vytknout. Ale téma o divných a ulítlých lidech vyprávěné divně a ulítle přece jenom nezanechá v divákovi žádné pocity. Má těch lidí litovat? Opovrhovat jimi? Žijí jistě i tací mezi námi, no a co ale? Proč o nich točit filmy, snímky o ztracených existencích? Jako varovný prst? To by tedy měli film promítat spíše na sociálkách, a ne v kinech. Řemeslně a herecky velmi slušně zvládnutý film, jehož výpovědní hodnota jde vážně zcela mimo mne. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • V jednej scéne sa Dottie (Juno Temple) pýta Joea (Matthew McConaughey) či je rovnaký detektív ako Magnum. McConaughey mal v roku 2007 stvárniť Magnuma v jeho remeaku, avšak natáčanie sa napokon neuskutočnilo. (toi-toi)
  • Pre režiséra Williama Friedkina je to druhá spolupráca so scenáristkou a spisovateľkou Tracy Letts. Prvýkrát adaptoval jej scenár k filmu Chrobák (2006). (toi-toi)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

William Friedkin míří k vojenskému soudu

William Friedkin míří k vojenskému soudu

30.08.2022

Je tomu už dlouhých jedenáct let od doby, kdy legendární oscarový režisér William Friedkin (Francouzská spojka, Vymítač ďábla) natočil svůj zatím poslední hraný snímek Zabiják Joe s Matthewem… (více)

Trierova sága o souložení

Trierova sága o souložení

29.08.2012

Ve Švédsku právě padla první klapka nového ero-eposu Larse von Triera s výmluvným názvem Nymphomaniac. Filmu přinesl mediální pozornost především Shia LaBeouf, který tvrdil, že si před kamerou… (více)

Reklama

Reklama